• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken .... ?

hamiş bayanlar size bir sorum var.cevaplarsanız sevinirim benim
günüm 4 gün geçti ancak pazartesi test alıp yapabilirim.
ama duramıyorum. hiç bir belirtim yok.sadece idararım iyice sarardı ve beyaz beyaz
tortular var sizlerdede öylemi.

Ilk gebeligindeki doktorunmu ?
Coraspin kulanmismiydin ilk gebeliginde

Valla benim hamileyken dikkat ettigim en onemli sey beslenmeydi.

Is de yaptim, agir da kaldirdim.
Kaldi ki her iki hamileligimde de 37. haftaya kadar da calistim .
Bunyem de zayiftir oldum olasi, ama aci ve agri esigim yuksektir .
Kvdem ogluma hamileyken bu kiz nasil doguracak dedi durdu :)

Dar giyme konusu da soyle oldu.
Her iki hamileligimde de 20. haftaya kadar normal kiyafetlerimi giydim ,
20. haftadan sonra hamile kiyafetlerine gectim.
Cunku karnim o zaman cikmisti :)
Ev islerini zaten esimle yapiyorduk sorun olmadi.
Ama annem yukari dogru uzanma derdi uzanir dururdum.
Bir gun yine ust dolaptan tabak almak icin uzandim Allahim kasigima oyle bir agri saplandi ki bir daha yapmadim.

Kizima hamileyken de esimin nobetci oldugu gunlerde 20 kiloluk oglumu her gece kucagima alip tuvalete goturdum hem de doguma kadar :)

Cinsel hayat her iki hamileligimde de normal sekilde devam etti,
cunku risk yoktu doktor yasaklamamisti.
Ama yine de normale gore daha dikkatli davrandik tabi :)

Yalniz zayif oldugum icin 17 kiloyu da bunyem kaldirmadigi icin
her iki hamileligimde de kasik fitigi olustu
ve her iki dogumumda da hem sezaryan hem de kasik fitigindan ameliyat oldum.
Kadin dogumcum cikti, genel cerrah devam etti :)

Son düzenleme:
Yani ben fiziksel olarak anladigim seyler herkezdw olandan farkliydi adetin duzenliyse ve korunmasiz ikiski olduysa hamile olman yuksek ihtimal
Pazartesiye cok var

hamileyken zararli olan besinler ve kimyasallar haric hicbir seyden kendimi sakinmadim. (dogru lunaparklarda hamilelerngiremez denen seylere de binmedim tabiii:27: ) hersey duzgun ilerledi bir sorun olmadi.

agir kaldirmak bebegin duseceginden degil, senin doguma hazirlanan kemik yapina (ozellikle bel) kalici zarar verebileceginden yasak zaten.

cinsel iliski icin de doktor soyler muayeneden sonra. risksizse aynen devam :37:

ha bir de son haftalarda sirt ustu yatmamaya dikkat etmek lazim.

Son düzenleme:
Kizlar gene ben :) ilk gebeligim tup bebek yontemiyle olmustu ilk andan son ana kadar turlu turlu agrilar yasadim ve butun hamililigimi evde yataraj gecirdim son ayimi ise oturmadan yatarak
Simdi normal yollarla bebegi biz yaptik 4+3 gunluk hamileyim henuz dr gidip keseye bakamadik ama neyse bir takim sorularim olacak lutfen soru,cevap seklinde yanitlayabilirmisiniz ?

1_ hamilelik hastalikmidir , gundelik hayatimuza devam etmemiz herhangi bir risk faktoru yoksa ( veya haberdar degilsek ) temizligi yemegi gezmeyi hamile bayanlar yapamazmi ?
2_ agir kaldirma denir tamam koltuk kaldirmiyorum ama oglumu mecburen kucakliyorum gunde 5_6 kere budami olmamali?
3_ herhangi bir zedelenme oldugunda kanama olarak illa belirti verirmi ?
4_ cinsel iliski rayinda devam edemezmi ? Sonucta gobegim yok suan pozisyon ve cinsel iliski sikligi olarak soruyorum bebek yokkenki gibi davranilirmi ?
5_ minibus otobus gibi tasitlara binilmemelimi ?
6_ hamileyim diye agir cekimde roboy gibimi hareket etmem lazim ?
7_ kimyasal olmazmis ruj makyaj hatta dar,pantolon yahu tamamda mercimek kadar belkide drgil,dar giymenin nesi zararli,suanda ?

Eklemek iatediginiz birsey olursa cok sevinirim soruyorum cunku gecmus hamileligim zor du , pipirikliydim ve herkez beni yadirgiyordu simdi bu ayni insanlar bir hafta once cam sildigimi gorduklerinde brni gene ayipladilar ne yani yapiyimmi yapmiyimmi hastamiyim hamilemiyim ? Makyaj konusuna katilamicam bu sadece hamilr bayanlarin oz guvenini yikmaktan baska bir ise yaramiyor bu benim dusuncem
Ayrica uyesi oldugum 2014 grubundada benden baska normal hayatina devam eden yok ben simdide fazlami rahatim

Cok oldum opuyorum cok tesekkur ediyorum simdiden

Öncelikle allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
1- Hamilelik elbette hastalık değildir. Eğer düşük riskimiz yoksa normal hayata devam edebilirsin. Ben hamileliğimi öğrendiğimde(4. haftasında) kalktım tüm evi güzelce temizledim.Koca karı tavsiyeleri aman yorma kendini düşük yaparsın dediği için ister istemez kendini suçlu görüyor insan :27::27::27:
2-Oğlunuz 19 imiş belki başlarda rahatsızlık vermez ama ilerde istesenizde kaldıramazsınız sanırım. Ben 3 aylık yeğenlerimi kucağıma alıp dolaştığımda biraz belim ağrımaya başlıyor :31::31::31:
3- Kk da okumuştum bir arkadaşın bebeğinin kalp atışı durmuştu hiç haberi olmamıştı. Doktora kontrole gittiğinde öğrenmiş kalbi durduğunu.Bazen belirti yaşanmıyor sanırım.
4-Doktorum cinsel ilişkiye normal hayatınızdaki gibi devam edebilirsiniz dedi bana :34::34::34:
5- Her gün işime gidip gelme için otobüsü kullanıyorum.Toplamda 3 saatim otobüste geçiyor tek dezavantajı bulantılarımı artırması oluyor :50::50::50:
6- Ben robot gibi davranmadım şimdiye kadar ama zamanla ağırlaştıkça ister istemez yavaş hareket edicez sanırım :34::34::34:
7- Kaliteli ürünler olduktan sonra makyaj yapılabilir bence.Ama gidip kıytırıktan bir markanın ürünlerini kullanmak pek akıllıca değil.Sonuçta piyasada zararlı madde içeren çok ürün var.İçeriğini bilmek lazım :34::34::34:

Benim şu an dikkat ettiklerim ağır kaldırmamak ve yukarı uzanmamak. Yukarı uzanıldığında bebeğin kordonu kopabiliyormuş maalesef :14::14::14: Ebe olan yengem özellikle söyledi bunu dikkat etmem için.

Beslenmeye dikkat edoyorum egede bir tosundum ama bunda 4 aya kadar kilo almamam gerek gecen gun eski konuma baktim 8. Haftada 5 kilo almisim :) buarada saglik ocagibdaki hemsire bana
Kocan kapiyi yavas calsin dedi uzuldum :$

Bu yukari uzanmama meselesini abartip ben sacimi bile kebdim baglamiyordum doktorum bana kulaklari cinlasin bir cocuk dogurucan diye kendinden gectin altins tabure alarak dolaplara erisebilirsin demisti
Bense o zaman agir kaldirmamaya ve uzanmamaya dikkat edim
Birde ev islerini esimle yapsam vocdan azabi duymam tabiki

Bende egede kullandim ancak suan hala dr gidemedigim icin kullanmiyorum daha once tedbir amaclu kullanmistin sanirim
Ben malesef kendi dr kadar iyi bir dr bulacagimi zannetmiyorum

Cudana bende cok yaygaraciyim ams canim hic tatli degildir bakalim bu nasil olacak dogum :)

cute'cim sorularına herkes kendini baz alarak cevap verir
o yüzden sana ne kadar faydası olur bilemem
en iyisi bir an evvel dr gidip sorularını ona sor
ama
hamilelik bi hastalık değil,bazı hanımlar fazla abartıyo bence
komşum 9 haftalık hamile şimdiden elini beline koyarak yürümeye başladı:9:

Bende egede kullandim ancak suan hala dr gidemedigim icin kullanmiyorum daha once tedbir amaclu kullanmistin sanirim
Ben malesef kendi dr kadar iyi bir dr bulacagimi zannetmiyorum

Cudana bende cok yaygaraciyim ams canim hic tatli degildir bakalim bu nasil olacak dogum :)

Hah iste ayni ben :)
Mizmizlanirim sikayetlenirim ama canim pektir
dayanirim.
Bu konularda Cesur Murphy'yim :)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebişiniz.Allah kucağınıza almayı da nasip etsin

1_ Tabiki de hamilelik hastalık değildir ama biraz dikkat etmemiz gerekiyor canım.Mesela hamile iken ağır temizlik yapmaktan kaçınmak gerekir.Uzanarak cam silmek,Perde asmak gibi...Bunlardan kaçınılması gerekir.Tabiki gezip tozacaksın hatta hamilelere yürüyüş ve yüzme önerilir.
2_ agir kaldirma denince sadece koltuk ,kanepe algılanmamalı...çocuğunun kilosuna da bağlı ama 10 kg üzeri kaldırmak önerilmez.Şu ilk aylar özellikle dikkat et canım gerekirse kendi bebeğin bile olsa kucağına almamaya özen göster.Allah korusun bi de düşük riskiyle uğraşma.
3_ herhangi bir zedelenme oldugunda kanama olarak illa belirti verirmi ?
Kahverengi leke şeklinde de kendini belli edebilir,kırmızıya dönük de olabilir.Ama ilk belirtisi kanamadan önce kasık ve karın ağrısı şeklinde seyrettiği yönünde...
4_ cinsel iliski rayinda devam edemezmi ? Sonucta gobegim yok suan pozisyon ve cinsel iliski sikligi olarak soruyorum bebek yokkenki gibi davranilirmi ?
Doktorunuzdan en doğru tavsiyeyi alacağınıza inanıyorum.Fakat ilk aylarda pozisyonda pek bi değişiklik olmuyor aynen devam edilebiliyor.Eşiniz çok ağırlığını vermediği sürece sıkıntı yok :52:
5_ minibus otobus gibi tasitlara binilmemelimi ?
Aslında sizin ikinci çocuğunuz bu sorunun cevabını bilmeniz lazım gelirdi..neden binilmesin benim ömrüm minübüslerde geçti :34:
Son aylarda otobüs yolculuğu önerilmiyor.
6_ hamileyim diye agir cekimde roboy gibimi hareket etmem lazim ?
Soru da bile bi abeslik var ..robot gibi olmanıza gerek yok :1:

7_ kimyasal olmazmis ruj makyaj hatta dar,pantolon yahu tamamda mercimek kadar belkide drgil,dar giymenin nesi zararli,suanda ?
İlk 3 ay saçlarını falan boyatmamaya çalış.kimyasal fazla çünkü zarar gelebilir bebeğine maazallah..ben kozmetikte pek kısıtlama yapmadım allaha şükür bebişim sağlıklı ama sen yine de bi doktoruna danış.6.ayıma kadar giydiğim normal pantolonlarımı giydim hep ve ben hep dar giyerim :)

Kesinlikle sen normalsin de cam silme tamam mı :ssz:
Sevgiler

cnm çok sevındım ya çok güzl bı haber bu. ALLAH sağlıkla kucağına aldırsın ınş
bu arada bılıyosun ben çok rahat bı hamılelık gecırdım. darısı başına ınş. sorduğun sorular benım için gecerlı değildi. her anım rahat oldu. sadece bu ay zorlanıyorum artık

Ilk hamileligimde benim kaldirimdan inisimi gormeniz lazimdi birde surekli yat yat hantallamistim surekli halsizdin :)

Cydana ben doguma korkudan aglauarak girdim uyandim ameliyathaneden cikiyoruz varmi bisi diye sesleniyorum asonsere binerken esik var orayi gectik hasta bakici oyle bir doguma girdinki bu esikte bir cok bayan ciglik atiyor ben aglarsin sanmistim dedi :) cok sukur ya doguma yakin gorursunuz konulari :D

Merhaba canım,
Tüm arkadaşlarım gibi bende aynı şeyleri yazacagım belki
Öncelikle bebegin hayırlı olsun,Rabbim olmayan herkese nasip etsin

-Hamilelik bir hastalık degil 12 aylık geçici bir canlının senin içinde büyüyüp sana tatlı bir rahatsızlık veren durumdur:1:
9 ay karnında taşırsın-4o gün lohusa olursun 2 ayda normal dogumsa üşütmemeye dikişlerin varsa açılmamasına dikkat edersin,sezeryansada aynı durum ama bunda biraz daha dikkat lazım o kadar
-Hamilelikte agır kalkdırmamak ilk 3 ay dikkat edilmesi gereken durumdur,düşük riski varsa bebek 3 ayda anneye tutunmaya çalışır,yukarı uzanmak bebegin kordon bagından kopmasına neden olabilir
-Bunlar dışında risk yoksa dikkatli davranılarak cinsellik devam edilebilir,göbek çıktıktan sonra zorlaşabilir ama bu sorun degilse devam edilebilir
-Spor yapmak yürümek bunlar saglıklı gebelik için gerekli fakat agır olmamak kaydıyla
-dar kıyafetler ilk 3 ay sıkıntı olmasada sonraki zamanlarda dikkatli giyilmesi gerekenlerdir
-Zaten normal şartlarda bile doktorlar dar kıyafetleri-yüksek topukları beden saglıgı için çok fazla tavsiye etmiyorlar
-Ben kızıma hamile iken 8 ay çalıştım ogluma hamile ikende 6 ay çalıştım
-Kızımda ilk 3 ay düşük riskim vardı cinsellik yasaktı ve düşük yapmamak için bir ilaç kullanmıştım oglumda ise maşallah sorun sıkıntı yaşamadım
-Sezeryan ile dünyaya getirdim yavrularımı,kızım ilk oldugundan ve ilk ameliyatım oldugundan 3 ay kendime çok dikkat ettim oglumda ise 15 günlükken kalkıp temizligime yemegime bulaşıgıma giriştim:1:
-Rahmetli kayınvalidem özellikle çamaşır asmamam konusunda beni çok uyarırdı,bundada haklı idi o yüzden uzanmak konusuna çok dikkat etmek dışında hamileigim ve sonrasında hayatım hep normaldi

Merhaba ben de yeni öğrendim hamile olduğumu :)) (Dün hcg değerim 794 'tü)
Çok mutluyum, çok da heyecanlı tabii... Ben de aynı soruları -hatta daha da fazlasını :)- doktora sormayı planlıyorum.. Her şeye dikkat ediyorum, ağır kaldırmak bir yana yakın bir noktaya uzanırken bile yavaş davranıyorum :) Çok evhamlıyım sanırım.. İlk deneyimim olduğu için olabilir.. Umarım 9 ay böyle gitmez :)
Çarşamba günü randevum var, keseyi göreceğiz inşallah..
Soruların cevapları konusunda bilgilendiririm..

Benim ilk gebeligim anormal derecede yatarak full + full 15 gunde bir dus
Bir pet sise kaldirmadan gecti
Dogal yada normal bir surec degildi
Altinda bir ima aramalimiyim ?

Ve yanimda surekli biri kaldi o kisi olmadogindada sute ekmek dograyip yedim ki onda bile hemen agrim basliyordu ve erken dogum oldu bunlari sormam ikinci hamileligim degil normal ilk gebelik surecim oldugu icindir

Back