• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken .... ?

Ve yanimda surekli biri kaldi o kisi olmadogindada sute ekmek dograyip yedim ki onda bile hemen agrim basliyordu ve erken dogum oldu bunlari sormam ikinci hamileligim degil normal ilk gebelik surecim oldugu icindir

cute neden erken doğum yaptın,riskin neydi ki

Bilenen bir sebeb soylenmemisti ama kucuk haftalardan beri ciddi agrilarim vardi dr normal diyi yolluyordu
Ictigim hapin sanci durdurucu oldugunu 30 hsftada hastaneye yattigimds ogrendim
Dogum yaptim suyum geldi cunku dr bana vucut surekli gebihi tahliye etmeye calisiyordu dedi onun disinda tsh yuksekti tansiyonum yukselmek uzereydi dogurdugumda

Nemicim ben egeye hamileligimdr doktordan doktora dus aldim 15 gunde bir yani ,
Kafam orukleniyordu surekli yatmaktan ve tek bir kere bile alaturka tuvalete oturmadim :) simdide ayari veremiyorum kendime temizligide yemegide ben yapiyorum oglum 19 kilo onu kaldiriyorum
Dar kot mevzsuna gelince sert kotum yok ancak bol seyler elbette rahat ama bedenleri buyuk oluyor ben egedeyken 7 haftalikken kucuk bir top gibi gobegim sivrilmisti ic karnim darmis haliyle en basindan beri normal giyibemedim psikolojimi cok bozuyordu bu durum

Canım ben sadece ağır kaldırmana yorum yapıcam.bu 3 ay çok dikkat et çünkü bizim burda éğér erkekse çok hassas olmak lazım erkek bebek dayamaz çok narindir allah etmesin çabuk düşer ama kızsa yapışıp kalır düşmez derler çevremde ki çoğu örnekden de bilirim hatta ben yeni hamileyken daha karnım şiş değil diye kendimi hamile gibi hissetmezdim koltuğa zıplayarak otururdum yiğenlerimi kucağıma alırdım annem hep derdi senin ki kesin kızdir senin gibiye dayandığına göre:)öyle de oldu çok tatlı bi kızım var şimdi sana bunu yazmamın nedeni tabiki de kız erkek fark etmiyo ama senin gönlünde ki erkek diye çok dikkatli ol derim allah hayırlısı ile gönlüne göre versin canım

Hadi bakalim.insallah dun esime beraber temizlik yapicsz dedim oldu dedi :) bugun yine kendim yaptim ama egilmeden zorlanmadan oyle yani

Kizlar gene ben :) ilk gebeligim tup bebek yontemiyle olmustu ilk andan son ana kadar turlu turlu agrilar yasadim ve butun hamililigimi evde yataraj gecirdim son ayimi ise oturmadan yatarak
Simdi normal yollarla bebegi biz yaptik 4+3 gunluk hamileyim henuz dr gidip keseye bakamadik ama neyse bir takim sorularim olacak lutfen soru,cevap seklinde yanitlayabilirmisiniz ?

1_ hamilelik hastalikmidir , gundelik hayatimuza devam etmemiz herhangi bir risk faktoru yoksa ( veya haberdar degilsek ) temizligi yemegi gezmeyi hamile bayanlar yapamazmi ?

Hamilelik tabiki de hastalık değildir bunu herkes söylüyor zaten ama biraz daha dikkatli olmakta fayda var herhalde fakat kişiden kişiye değişir bence.
Ben mesela doğuma kadar cam sildim her gün evimi süpürdüm vileda çektim 7.aya kadar toplu taşıma ile işe gidip geldim koltuk çektim hatta bebek odasını beğenmedim kendin tekrar düzenledim eşyaları sürterek iterek yer değiştirdim ve hiçbirşey olmadı hatta geç doğum yaptım bebek birtürlü gelmedi.
Eger imkanın varsa veya size ev işlerinde yardımcı olacak biri varsa zaten bu işeri elbetteki yapmazsınız ama yardımcı olacak kimseniz yoksa yavaş yavaş günlük işlerinizi yapabilirsiniz bence hamileyip deyipte hiçbirşeye dokunmamak çok yanlış bence.

Hamilelik dönemi kişiden kişiye değişiyordur elbette ama benim annem en küçük kardeşime hamileyken koskoca evin işini ,, bizim ihtiyaçlarımızı , yediğimizi , içtiğimizi , çamaşır , bulaşık , sil süpür hep kendi başına yapmış...

Ben de daha hamileliğimi öğrenmeden önce kaç kova su kaldırmıştım temizlik yapmak için..:))

Sonra öğrendikten sonra fazla ağır kaldırmadım ama hiç de yatmadım 9 ay....Evde her işimi yaptım yine ,, gezdim , tozdum , bol bol yürüyüş yaptım hatta doğuma son 2 hafta kala evimize çok uzak bi parka gitmiştik yürüye yürüye...:))

Hatta aklımıza her geldiğinde eşimle gülüyoruz ,, yollarda gezerken doğurcakmışım diye....

Back