Hamileyken yükseğe uzanan var mı?

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
22 Haziran 2016
12.668
57.648
Arkadaslar bu konu kafami cok kurcalıyor.eskiler yükseğe uzanma cocuk plesantasindan ayrılır diyor.ama doktorlara sordugumda,hayır yükseğe uzanmak ne düşük ne de erken doğum sebebidir diyor.ee hepimiz bazen gün icinde dalgin olabiliyoruz.yada evimizin islerini yaparken mutfak dolaplarina veya yuksek yerlere uzanmak zorunda kaliyoruz.farkinda olmadan bunu yaptigim cok oluyor.yükseğe uzanıp ta bebeğini kaybedenler var mıdır acaba?? Olabilir mi böyle birsey? Varsa bildiginiz paylasirsaniz cok sevinirim.tesekkurler

Ben uzanıyorum o kadar dur yapma diye bağırış çağırışlara rağmen.

Yükseğe uzanıyorum ve yattığımda da uzanarak yatıyorum hatta bazen geriliyorum ve çok da rahatlıyorum. Zaten yapmaman gereken bir hareket olduğu zaman bebek ona resmen musade etmiyor.

Örneğin bacak bacak üzerine attığımda bazen ani bir batma oluyor hemen indiriyorum bacağımı. Veya bacaklarımı topladığımda rahatsız oluyorum. Tam tersi Uzanınca daha rahat.

Ben uzanıyorum o kadar dur yapma diye bağırış çağırışlara rağmen.

Yükseğe uzanıyorum ve yattığımda da uzanarak yatıyorum hatta bazen geriliyorum ve çok da rahatlıyorum. Zaten yapmaman gereken bir hareket olduğu zaman bebek ona resmen musade etmiyor.

Örneğin bacak bacak üzerine attığımda bazen ani bir batma oluyor hemen indiriyorum bacağımı. Veya bacaklarımı topladığımda rahatsız oluyorum. Tam tersi Uzanınca daha rahat.
Peki yükseğe uzandigin zaman ağrı acı vs oluyor mu?esniyor musun uzanirken? Bende cok yapıyorum bunu bazen dalginlikla bazen mecburiyetten.ama sonra deli gibi korkuyorum.internette bu yuzden erken dogum yapanlar falan yaziyo.ama doktor yok oyle birşey diyor.anlamadim ben :KK43:

Peki yükseğe uzandigin zaman ağrı acı vs oluyor mu?esniyor musun uzanirken? Bende cok yapıyorum bunu bazen dalginlikla bazen mecburiyetten.ama sonra deli gibi korkuyorum.internette bu yuzden erken dogum yapanlar falan yaziyo.ama doktor yok oyle birşey diyor.anlamadim ben :KK43:

Hayır ağrı vs. olmuyor. Korkma birşey olmaz ama çok da fazla zorlama kendini.

Unutupta yaptığın o hareket zarar vermez ama çok zorlamamakta fayda var.

Hayır ağrı vs. olmuyor. Korkma birşey olmaz ama çok da fazla zorlama kendini.

Unutupta yaptığın o hareket zarar vermez ama çok zorlamamakta fayda var.
Tamam canim tesekkur ederim.bebegimiz rabbime emanet.bazen mecbur kaliyo iste insan :KK43:

Hiçbir bilimsel açıklanmasının olmadığını düşünüyorum ama yinede büyükler diyorsa vardır bir bildiği diyerek uzanmıyorum,kafam rahat.
Ben mecbur kaliyorum bazen.mutfak dolaplarim da yuksekte.esim de zaten yanimda degil yalniz yasiyorum.insallah birsey olmaz

Arkadaslar bu konu kafami cok kurcalıyor.eskiler yükseğe uzanma cocuk plesantasindan ayrılır diyor.ama doktorlara sordugumda,hayır yükseğe uzanmak ne düşük ne de erken doğum sebebidir diyor.ee hepimiz bazen gün icinde dalgin olabiliyoruz.yada evimizin islerini yaparken mutfak dolaplarina veya yuksek yerlere uzanmak zorunda kaliyoruz.farkinda olmadan bunu yaptigim cok oluyor.yükseğe uzanıp ta bebeğini kaybedenler var mıdır acaba?? Olabilir mi böyle birsey? Varsa bildiginiz paylasirsaniz cok sevinirim.tesekkurler
Kayınvalidem eşime hamileyken yalnız olduğu için perdelerini kendi asmaya çalışmış çok ağrısı olmuş ve olduğu yere düşmüş sonrasında kanaması başlamış eşim o yüzden 7 buçuk aylık doğmuş. Bende bazen unutup bişeylere uzanıyorum ve hemen aklıma bu geliyor korkuyorum. Ben daha yolun başındayım 6 haftalık hamileyim. Sizin baya ilerlemiş lütfen dikkat edin.

Ben iki hamileliğimde de aklımıza gelebilecek her işi yaptım.
Hatta ikinci hamileliğimi kucağımda 12 kiloluk bir bebekle geçirdim.
Market alışverişi, temizlik, sandalye tepelerinde uzanma, hoplama zıplama, çocuk ve bebek arabası taşıma, tatiler geziler vs.
Öyle uzanma, taşıma, yat vs durumlar riskli gebeliklerde mevcuttur.
Doktorumun dediği şuydu, normal hayatında ne yapıyorsan yap, fazlasını yapma.
Örneğin 10 kilo taşıyorsan 15 e çıkarma bunu ama günlük her rutinine devam et demişti.
Hamilelik bir hastalık değildir, mutlu mesut yaşanılması gerekir.

yüksege uzanmak iyi degildir ne açidan soylim dengesizce uzanmaktan bahsediliyor iki elinle dikkatli uzanirsan bisi olmaz,
ancak ani bir sekilde tek elle uzanirsan bebek belden düser bunu eskiler hep söyler biri yapti bisi olmadi diye baskasina da bisi olmicak die bisi yok.

Bana doktorum 6.haftada soyledi asla uzanmayacaksın diye .Bir kez evde yalnizdim mutfak dolabina uzandim ve 1 saat agridan kivrandim .Simdi dikkat ediyorum .Son zamanlar her sey dogumu tetikliyor zaten.

Büyüklerin her dediğine uyacak olursak çocuğa dokunamayız bile ben de ilk zamandan beri her işimi görüyorum şuan 25 haftanın içindeyim. Yükseğe Dr uzanıyorum çömelip kalkıyorum. Şükür sıkıntı olmuyor. Allah korusun olacak olduktan sonra her şekilde olur.

Kayınvalidem eşime hamileyken yalnız olduğu için perdelerini kendi asmaya çalışmış çok ağrısı olmuş ve olduğu yere düşmüş sonrasında kanaması başlamış eşim o yüzden 7 buçuk aylık doğmuş. Bende bazen unutup bişeylere uzanıyorum ve hemen aklıma bu geliyor korkuyorum. Ben daha yolun başındayım 6 haftalık hamileyim. Sizin baya ilerlemiş lütfen dikkat edin.

Ben iki hamileliğimde de aklımıza gelebilecek her işi yaptım.
Hatta ikinci hamileliğimi kucağımda 12 kiloluk bir bebekle geçirdim.
Market alışverişi, temizlik, sandalye tepelerinde uzanma, hoplama zıplama, çocuk ve bebek arabası taşıma, tatiler geziler vs.
Öyle uzanma, taşıma, yat vs durumlar riskli gebeliklerde mevcuttur.
Doktorumun dediği şuydu, normal hayatında ne yapıyorsan yap, fazlasını yapma.
Örneğin 10 kilo taşıyorsan 15 e çıkarma bunu ama günlük her rutinine devam et demişti.
Hamilelik bir hastalık değildir, mutlu mesut yaşanılması gerekir.

yüksege uzanmak iyi degildir ne açidan soylim dengesizce uzanmaktan bahsediliyor iki elinle dikkatli uzanirsan bisi olmaz,
ancak ani bir sekilde tek elle uzanirsan bebek belden düser bunu eskiler hep söyler biri yapti bisi olmadi diye baskasina da bisi olmicak die bisi yok.

Bana doktorum 6.haftada soyledi asla uzanmayacaksın diye .Bir kez evde yalnizdim mutfak dolabina uzandim ve 1 saat agridan kivrandim .Simdi dikkat ediyorum .Son zamanlar her sey dogumu tetikliyor zaten.

Büyüklerin her dediğine uyacak olursak çocuğa dokunamayız bile ben de ilk zamandan beri her işimi görüyorum şuan 25 haftanın içindeyim. Yükseğe Dr uzanıyorum çömelip kalkıyorum. Şükür sıkıntı olmuyor. Allah korusun olacak olduktan sonra her şekilde olur.
tesekkur ederim arkadaslar.bende 25 haftalık hamileyim suan.mutfak dolaplarim yuksekte.kendimi cok esnetmemeye calissamda bazen uzanmak zorunda kaliyorum.yalniz yasiyorum zaten.insallah birsey olmaz.Allaha emanetiz.bu zamana kadar birsey olmadi Allaha şükür agridan baska.ama bu olmayacagi anlamina da gelmez tabi.artik esnemeden bi sekilde uzanmaya calisicam

Şimdiye kadar hiç dikkat etmedim hatta ağır bile kaldırıyorum çünki kimsem yok ama bir sorun yok gelişimde.
Yanliz mi yasiyorsun canim? Esin yok mu? Bende yalniz yasiyorum da.esim afrin gorevinde.ailemin gelme sansi suan icin yok ne yazikki.doğuda cebelleşiyoruz kızımla:))

29+1 ilk haftalarim kanamali gecmisti ozaman yasakti daha sonrasi rahime serklaj yapildi hala yasagimiz devam ediyor evet canim egilmek uzanmak cok fazla yürumek agir kaldirmak hepsi yasak günumun cogunlugu yatarak geciyor...
Allah yardimcin olsun canim benim,zordur eminimki.insallah sag salim vaktiyle kucagina alirsin melegini

X