• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyken sigara?

Amin cnm ya burası kadınlar kulübü degil sinir küpüymüş care diyorsun ellerinden gelse kurşuna dizecekler :KK62::KK71:ya desenize cnm kendinizi meşgül edin canın sigaramı çekti meyve ye desenize bunların kocalarına Allah kolaylık versi çocuklarınada sabır:cry:
:) :) aynen öyle canım benim sanki bizim sıkıntımız stresimiz yetmezmiş gibi birde burda üstümüze geliniyor biz yardım diyoruz nasıl bıraktınız Allah aşkına yazın paylaşın diyoruz onlar eleştiri üstüne eleştiri yağdırıyor sanki biz yaptığımızla gurur duyuyormuşuz gibi anlıyorlar garipp :-\

Yazdığım tek bir kelime nelere neden olmuş. Bu kadar acılı olduğunuzu bilsem yazmazdım. Amacım kimseyi kırmak değil kırdıysam da özür dilerim. Gerçekleri biri yüzünüze vurunca bu size rahatsızlık veriyor demek ki. Kimseyle tartışmak istemiyorum. O mesajı yazarken de amacım bu değildi. Fazla büyüdü olay. Kimseyi hamile haliyle üzmeyi hiç istemem. Gerçekten pişman oldum o kelimeyi kullandığıma. Sırf ortamın samimiyetine istinaden yazdım. Amacım kimseye hakaret etmek değildi. Bu topiğe bir daha yazmayacağım lütfen siz de bana saydırmayın artık. Ne diyeyim Allah kurtarsın sizi o meretten. :( :cry:

Ben de diyorum ki sigarayı bırakmak tamamen sizin elinizde. Allah akıl vermiş hepimize, kullanmayı da bir zahmet bize bırakmış. Benim çocuğum yok, evli değilim ama sigarayı bırakmış bir kişi olarak söylüyorum bunları. Planlama derken , sigarayı bırakabileceğinize güvenmeden, inanmadan hamile kalmasaydınız demek istedim. Kimseyi kınadığım falan yok. Kendinize zarar vermenize kimse kızamaz, tepki gösteremez ama bir bebeğe zarar vermenize herkes karşı çıkar ve kızar. Bundan daha doğal ne olabilir?

Size kimse burada söylenmeyi söylemeyecek. İrade meselesi tamamen sigara bırakmak işte, ne tavsiyesi olabilir ki. Ben sigara içen arkadaşlarımla bir süre yüz yüze görüşmemeyi tercih ettim. Kafelerin sigara içilmeyen bölümlerinde oturdum, aklıma sigara geldikçe kafamı oyalayacak bir şey buldum. Birini aradım, aldım kitap okudum, ne bileyim salatalık yedim. Bir ara şal örüyordum mesela kafamı oyalamak için. Şunu sadece aklınızdan çıkarmayın. Sigara içmezseniz, bir krize girmeyeceksiniz, titremeyeceksiniz, etrafa saldırmayacaksınız, madde, alkol bağımlılığı gibi bir şey değil. Dolayısıyla tamaaamen sizin elinizde

Sizde benim gibisiniz bende bırakamadım.. azalttım sadece insan vicdan azabından hamileliğin bile tadına varamıyor. Ama bizler çok düşünüyoruz. Her zaman sigarayla alakalı olmuyor hastalıklar rabbim verirse öylede böylede verir zaten.. Azaltarak içtiğimiz zaman allahın izniyle sıkıntı olmaz insallah. özellikle yemeklerden sonra içmeye bakın yediklerinizle karışmadığı için direk bebeğe gitme riski daha az oluyo. Kendimizide strese sokmaya gerek yok madem bırakamıyoruz az içmeli ve dikkatli içmeliyiz canım rabbim sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip eylesin içini ferah tut.

Back