Ben de diyorum ki sigarayı bırakmak tamamen sizin elinizde. Allah akıl vermiş hepimize, kullanmayı da bir zahmet bize bırakmış. Benim çocuğum yok, evli değilim ama sigarayı bırakmış bir kişi olarak söylüyorum bunları. Planlama derken , sigarayı bırakabileceğinize güvenmeden, inanmadan hamile kalmasaydınız demek istedim. Kimseyi kınadığım falan yok. Kendinize zarar vermenize kimse kızamaz, tepki gösteremez ama bir bebeğe zarar vermenize herkes karşı çıkar ve kızar. Bundan daha doğal ne olabilir?
Size kimse burada söylenmeyi söylemeyecek. İrade meselesi tamamen sigara bırakmak işte, ne tavsiyesi olabilir ki. Ben sigara içen arkadaşlarımla bir süre yüz yüze görüşmemeyi tercih ettim. Kafelerin sigara içilmeyen bölümlerinde oturdum, aklıma sigara geldikçe kafamı oyalayacak bir şey buldum. Birini aradım, aldım kitap okudum, ne bileyim salatalık yedim. Bir ara şal örüyordum mesela kafamı oyalamak için. Şunu sadece aklınızdan çıkarmayın. Sigara içmezseniz, bir krize girmeyeceksiniz, titremeyeceksiniz, etrafa saldırmayacaksınız, madde, alkol bağımlılığı gibi bir şey değil. Dolayısıyla tamaaamen sizin elinizde