• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyken sigara?

denizakyka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
166
76
43
39
Hamileyken sigara içenleri duyunca şok oluyorum ama bebekleri nasıl sağlıklı dünyaya geliyor bunu anlayamıyorum.Ayrıca sigara içmek hamile kalmayı zorlaştırır diyorlar ama çevreme bakıyorum sigara içen herkes arka arkaya doğuruyor.Kızlar yanlış anlamayın sigaraya asla teşvik etmek değil amacım.Ben olsam içmezdim kıyamazdım.Benim anlamadığım o bebek nasıl sağlam doğuyor?

Ben de yeni doğum yaptım. Hamileyken de sigarayı bırakamadım. Azalttım ama hep içtim. Şükürler olsun ki bebeğim sağlıklı doğdu. Keşke içmesem ama bırakamıyorum.o_O

Bende günde bir buçuk paket içen biriydim gebe olduğumu öğrenince günde 4 e düşürdüm ilk 3-4 ay böyle devam etti zaten doktora söylediğimde günde 3 tane içebilirsin demişti şu an 7 aylık gebeyim ve günde 7 ye çıktı bu kendimden nefret ediyorum nasıl bir vicdan azabı anlatamam içmemek için her şeyi yapıyorum ama daha fazla strese giriyorum bu kez..ne yapacağımı şaşırdım :( :(

Bende hamile kalmadan once normal iciyodum ama hic bi zaman gnde 1 paket bitiren biri olamadm ama 12 13 tane iciyodum. Hamile oldugmu ogrenince azaltmaya calistim zaten 1 ay sonrada tiksindim esim iciyo ona bile dayanamiyorum cok rahatsiz oluyorum suan. Bizde genetik ama dogum yaptigin an sigara icmek icin can atiyomusuz annem we ablam oyle oldu yani :)

Bende hamile kalmadan once normal iciyodum ama hic bi zaman gnde 1 paket bitiren biri olamadm ama 12 13 tane iciyodum. Hamile oldugmu ogrenince azaltmaya calistim zaten 1 ay sonrada tiksindim esim iciyo ona bile dayanamiyorum cok rahatsiz oluyorum suan. Bizde genetik ama dogum yaptigin an sigara icmek icin can atiyomusuz annem we ablam oyle oldu yani :)
Ayy ne güzel yaa darısı bana böyle tiksinenleri duyunca içim gidiyor resmen çok kez hastanelerden randevu almak istedim ama devlet hastanesi olunca randevu bile çok zor bana verdikleri randevu tarihinde ben çoktaaaann doğurmuş olucam bilmiyorum içim çok daralıo bu konu beni çook mutsuz ediyor ona bi şey olmasın diye üstüne titrerken bu lanet şeyi bırakamamak çok kötü :( :(

Ayy ne güzel yaa darısı bana böyle tiksinenleri duyunca içim gidiyor resmen çok kez hastanelerden randevu almak istedim ama devlet hastanesi olunca randevu bile çok zor bana verdikleri randevu tarihinde ben çoktaaaann doğurmuş olucam bilmiyorum içim çok daralıo bu konu beni çook mutsuz ediyor ona bi şey olmasın diye üstüne titrerken bu lanet şeyi bırakamamak çok kötü :KK43: :KK43:

Ya tamam sigara cok zararli kabul ediyorum ama rabbim bilir en iyisini bise olucagi warsa olur. Yani sigaraya aynen dewam et demiyorum ama gunde 3 normal. Strese girmenden iyidir. Hastanedede hic bise yapcaklarini sanmiyorum uzme kendini

Sağol canım yaa Allah razı olsun inşallah korktuğuma uğramam evet dediğin gibi içmeyince çok daha beter stres yapıyorum :(

Bende günde bir buçuk paket içen biriydim gebe olduğumu öğrenince günde 4 e düşürdüm ilk 3-4 ay böyle devam etti zaten doktora söylediğimde günde 3 tane içebilirsin demişti şu an 7 aylık gebeyim ve günde 7 ye çıktı bu kendimden nefret ediyorum nasıl bir vicdan azabı anlatamam içmemek için her şeyi yapıyorum ama daha fazla strese giriyorum bu kez..ne yapacağımı şaşırdım :( :(
Ben size günde 3 tane sigara ıcebılırsın diyen doktoru kınıyorum.sızınde kınıyorum sızın o masum bebegı zehırlemeye hakkınız yok! Gidin pskılolojık yardım alın o minnacık vucut nasıl kaldırsın sigarayı??? ben bebegım zarar görmesin diye ağrıdan olsemde agrı kesici almıyorum dogal organik yiyorum.okuduguma inanamadım.karnınızdakı bebeğe çok üzüldüm.inşallah sızın hatalarınınızın bedelini o masum savunmasız yavru ödemez.aynı zamanda bir yakınımız vardı hamıleyken sıgaraa içti oğlu astım ve boyu 1:30 kaldı çocuk 26 yaşında...

Size çok üzüldüm.Rabbım yar ve yardımcınız olsun.iyi haberlerınızı bekliyoruz...

Size çok üzüldüm.Rabbım yar ve yardımcınız olsun.iyi haberlerınızı bekliyoruz...
Ben size günde 3 tane sigara ıcebılırsın diyen doktoru kınıyorum.sızınde kınıyorum sızın o masum bebegı zehırlemeye hakkınız yok! Gidin pskılolojık yardım alın o minnacık vucut nasıl kaldırsın sigarayı??? ben bebegım zarar görmesin diye ağrıdan olsemde agrı kesici almıyorum dogal organik yiyorum.okuduguma inanamadım.karnınızdakı bebeğe çok üzüldüm.inşallah sızın hatalarınınızın bedelini o masum savunmasız yavru ödemez.aynı zamanda bir yakınımız vardı hamıleyken sıgaraa içti oğlu astım ve boyu 1:30 kaldı çocuk 26 yaşında...
Siz beni yanlış anladınız galiba ben sigara kullandığım için övünmüyorum ya da yaptığımın doğru bir şey olduğunu savunmuyorum en az sizin kadar sigaranın zararlarını biliyorum zaten bu yüzden buraya yazdım şunu da söyleyeyim ki herkesin hayat şartları ve yaşadıkları bir olmuyor ben istemez miyim günahsız yavrumu zehirlememeyi elimden geleni yaptım bunun için psikolojik destekten bahsetmişsiniz almadığımı nerden biliyorsunuz hamile kaldığım günden bu yana hayatta yemem dediğim şeyleri yer asla ağzıma vurmam dediklerimi içer oldum sırf o iyi sağlıklı olsun diye sevdiğim ve zararlı olan ne varsa çıkardım hayatımdan tek problemim sigara ve nasıl bir vicdan azabı olduğunu tahmin bile edemezsiniz ben yeteri kadar kızıyorum kendime hatta bu yüzden ağladığım çok olmuştur sizin beni kınamaya ya da yargılamaya hakkınız yok ben benim durumumda olupta bırakan insanların ne kadar çok olduğunu biliyorum ve o insanlar belki banada bir kaç kelime yazarda etkili olur diye buraya yazdım siz ve sizin gibiler beni yargılasın diye değil çünkü benim içimin acısı bana yetiyor zaten

Bende günde bir buçuk paket içen biriydim gebe olduğumu öğrenince günde 4 e düşürdüm ilk 3-4 ay böyle devam etti zaten doktora söylediğimde günde 3 tane içebilirsin demişti şu an 7 aylık gebeyim ve günde 7 ye çıktı bu kendimden nefret ediyorum nasıl bir vicdan azabı anlatamam içmemek için her şeyi yapıyorum ama daha fazla strese giriyorum bu kez..ne yapacağımı şaşırdım :KK43: :KK43:
Ben de 8 haftalık hamileyim. Maalesef günde 5-6 tane sigara içiyorum. Bikaç akrabam da hamileyken içtiler ve doğum yaptılar. Bebekleri şükür olsun sağlıklılar. Sen de madem ki bırakamıyosun, üzülmemeye çalış. Allahın izniyle bebeğin sağlıklı doğar inşallah.

İ
Ben de 8 haftalık hamileyim. Maalesef günde 5-6 tane sigara içiyorum. Bikaç akrabam da hamileyken içtiler ve doğum yaptılar. Bebekleri şükür olsun sağlıklılar. Sen de madem ki bırakamıyosun, üzülmemeye çalış. Allahın izniyle bebeğin sağlıklı doğar inşallah.
İnşallah canım benim inşallah dediğin gibi olur valla her içmemde canımdan can gidiyor resmen hiç aklımdan çıkmıyor ya bebeğime bir şey olursa diye korkudan ölüyorum resmen ama Allah biliyor bırakmak için elimden gelenin çooookkk daha fazlasını yaptım inşallah bende bırakırım yaa :(

Kızlar maalesef içiyorum diye bir şey yok inanın.Benim bir arkadaşımda sigara içiyordu ama hamile kalınca 1 tane bile içmedi.O biraz psikolojik bence.Sigara içerken bebeğin anne karnında ki durumunu gördünüz mü hiç? onu bir izleyin bence bebeğinizi seviyorsanız hiç içmezsiniz eminim.9 ay dayanamayan hiç bırakamaz . hamileliğiniz en azından sigarayı bırakmanıza vesile olsun bence.

Kızlar maalesef içiyorum diye bir şey yok inanın.Benim bir arkadaşımda sigara içiyordu ama hamile kalınca 1 tane bile içmedi.O biraz psikolojik bence.Sigara içerken bebeğin anne karnında ki durumunu gördünüz mü hiç? onu bir izleyin bence bebeğinizi seviyorsanız hiç içmezsiniz eminim.9 ay dayanamayan hiç bırakamaz . hamileliğiniz en azından sigarayı bırakmanıza vesile olsun bence.
Neler izledim bir bilsen canım ama inan hiç bir faydası yok gebe kaldım kalalı sigarayı bırakmak için doktor doktor gezdim bana verdikleri en erken randevu tarihi doğumumdan 4 ay sonraya artık Rabbime beni bundan tiksindirmesi için dua etmekten başka birşey gelmiyor aklıma çünkü her yolu denedim zaten arkadaşını yürekten tebrik ederim nasıl bırakmış acaba burada paylaşamaz mı?? Darısı bize olur da bir an evvel bizde bırakırız inşallah vicdanım nasıl rahatsız anlatamam :(

Siz beni yanlış anladınız galiba ben sigara kullandığım için övünmüyorum ya da yaptığımın doğru bir şey olduğunu savunmuyorum en az sizin kadar sigaranın zararlarını biliyorum zaten bu yüzden buraya yazdım şunu da söyleyeyim ki herkesin hayat şartları ve yaşadıkları bir olmuyor ben istemez miyim günahsız yavrumu zehirlememeyi elimden geleni yaptım bunun için psikolojik destekten bahsetmişsiniz almadığımı nerden biliyorsunuz hamile kaldığım günden bu yana hayatta yemem dediğim şeyleri yer asla ağzıma vurmam dediklerimi içer oldum sırf o iyi sağlıklı olsun diye sevdiğim ve zararlı olan ne varsa çıkardım hayatımdan tek problemim sigara ve nasıl bir vicdan azabı olduğunu tahmin bile edemezsiniz ben yeteri kadar kızıyorum kendime hatta bu yüzden ağladığım çok olmuştur sizin beni kınamaya ya da yargılamaya hakkınız yok ben benim durumumda olupta bırakan insanların ne kadar çok olduğunu biliyorum ve o insanlar belki banada bir kaç kelime yazarda etkili olur diye buraya yazdım siz ve sizin gibiler beni yargılasın diye değil çünkü benim içimin acısı bana yetiyor zaten
canım takma kafana bende 4 aylık hamileyim eşim benimle konuşmuyor yatağa küs giriyoruz yüzüme bakmıyor sigara içtiğim için günde 3 tane içiyorum en fazla ama olmuyor bırakıyım diyorum ama kendimi o kadar çok kasıyorum ki hamile olmasam bu kadar canım istemezdi ama şimdi yasak ya bana da daha çok cazip geliyor sürekli aklımda seni en iyi ben anlıyorum ,eşim bana sen iradesiz basit bi insansın dedi bana yemediğim hakaret kalmadı hem içiyorum diye ağlıyorum hem eşim benimle küs,biyandan o kadar strestliyimki bırakırsam bu seferde bebeği strestten kaybedicem diye korkuyorum ama eşime göre bu çocuğa bişey olursa hep benim sigara içmeme bağlanıcak ben yavrumu ağlaya ağlaya zehirliyorum herkesin yaşamı farklı kendisi çok harika ilgi gören bi ailede gebelik geçiriyo olabilir ama herkesn öyle bi lüksü yok,yavrumuzu zehirlemeye hakkım yok asla savunmuyorum ama bağımlılıktan dolayı streste giripte bebeğimi kaybetmeyi hiç göze alamıyorum hergün dua ediyorum tiksiiyim içmiyim nefret ediyim diye Allah yardımcımız olsun bazı arkadaşlar hamile kaldığı gün tiksinmiş ne güzell ,biz bu konuya girmişiz okuyoruz demekki içmek istemiyoruz arkadaşlar nasıl başarmış öğrenmeye çalışıyoruz çaba gösteriyoruz lütfen arkadaşlar saygılı olalım sigaranın zararlarını herkesten iyi biliyoruz zararını tartışmıyoruz nasıl bırakırız diye bi çıkış yolu arıyoruz..!

Neler izledim bir bilsen canım ama inan hiç bir faydası yok gebe kaldım kalalı sigarayı bırakmak için doktor doktor gezdim bana verdikleri en erken randevu tarihi doğumumdan 4 ay sonraya artık Rabbime beni bundan tiksindirmesi için dua etmekten başka birşey gelmiyor aklıma çünkü her yolu denedim zaten arkadaşını yürekten tebrik ederim nasıl bırakmış acaba burada paylaşamaz mı?? Darısı bize olur da bir an evvel bizde bırakırız inşallah vicdanım nasıl rahatsız anlatamam :KK43:
Canım inan ki günde kaç paket içen sigara tiryakileri bile bırakabiliyorken sende bırakabilirsin.İnsanoğlunun ölüm hariç istedikten sonra herşeyi başarabileceğine inanıyorum.Sen bence bırakmak istemiyorsun.Benim arkadaşım bebeği doğurduktan sonra iyikide içmemişim dedi hep.Çünkü öyle konularda çok korkar.En azından hamileyken bırak ve içip içmemeye doğurduktan sonra karar verirsin.Biraz kendini zorlasan vücudun alışacak aslında.Senin yerinde olsaydım sigaraya ara verir hatta çok sağlıklı beslenirdim.Ben hamile kalınca neler neler yemeyi içmeyi planlıyorum bir bilsen:) Ne kadar sağlıklı beslenirsen bebeğin o kadar sağlıklı ve güzel bir bebek olur aklından hiç çıkarma cnm olurmu?

canım takma kafana bende 4 aylık hamileyim eşim benimle konuşmuyor yatağa küs giriyoruz yüzüme bakmıyor sigara içtiğim için günde 3 tane içiyorum en fazla ama olmuyor bırakıyım diyorum ama kendimi o kadar çok kasıyorum ki hamile olmasam bu kadar canım istemezdi ama şimdi yasak ya bana da daha çok cazip geliyor sürekli aklımda seni en iyi ben anlıyorum ,eşim bana sen iradesiz basit bi insansın dedi bana yemediğim hakaret kalmadı hem içiyorum diye ağlıyorum hem eşim benimle küs,biyandan o kadar strestliyimki bırakırsam bu seferde bebeği strestten kaybedicem diye korkuyorum ama eşime göre bu çocuğa bişey olursa hep benim sigara içmeme bağlanıcak ben yavrumu ağlaya ağlaya zehirliyorum herkesin yaşamı farklı kendisi çok harika ilgi gören bi ailede gebelik geçiriyo olabilir ama herkesn öyle bi lüksü yok,yavrumuzu zehirlemeye hakkım yok asla savunmuyorum ama bağımlılıktan dolayı streste giripte bebeğimi kaybetmeyi hiç göze alamıyorum hergün dua ediyorum tiksiiyim içmiyim nefret ediyim diye Allah yardımcımız olsun bazı arkadaşlar hamile kaldığı gün tiksinmiş ne güzell ,biz bu konuya girmişiz okuyoruz demekki içmek istemiyoruz arkadaşlar nasıl başarmış öğrenmeye çalışıyoruz çaba gösteriyoruz lütfen arkadaşlar saygılı olalım sigaranın zararlarını herkesten iyi biliyoruz zararını tartışmıyoruz nasıl bırakırız diye bi çıkış yolu arıyoruz..!
Çookk ama çoookkk iyi anlıyorum seni canım yine sen doktorların müsade ettiği kadar içiyorsun bunu aşmıyorsun ben iki aydır günde 7 ye çıkardım :( tıpkı senin gibi banada çok kızıyor eşim çocuğa bir şey olursa sebebi benmişim yalnız eşim değil ailemde çok kızıyor hala içtiğim için o babasıysa bende annesiyim aylardır karnında taşıyan bütün ağrıları acıları çeken ufacık bir şeyde hastane hastane dolanıp ona bir şey olmasın diye çabalayanda benim kendisi işte ya da sıcak yatağındayken ailemi arayıp bebeğim sabahtan bu yana çok az hareket etti korkuyorum hastaneye gidelim diyende benim o yüzden eşimin bana ahkam kesmeye hakkı yok sonuçta tek hatam bu bebeğim için gerekli olan ve zerre kadar sevmediğim ne varsa sabah akşam yiyorum günlerce hareket etmeden yattım o içimde daha fazla kalsın hayata tutunsun diye hiç bir zaman bir baba bir anne gibi olamaz annenin ne hissettiğini nelere katlandığını bilemez eşimde tıpkı senin eşin gibi bi kaç kez küstü bana keyfi bilir sonuçta ben bebeğim için gerekli olan ne varsa hepsini fazlasıyla yapıyorum inan geceleri bile üstüne yatarımda bir zarar veririm diye diken üstünde uyuyorum o benim canımdan bir can kanımdan kan benim her şeyim ama gel gelelim bu sigara illetinden kurtulamıyorum dediğin gibi her insanın hayat şartı bir olmuyor neler yaşadığımızı yazsam inan sığmaz buralara kimse keyfi olarak başlamıyor bu sigaraya heleki hamileyken keyif benim değil mi ister içerim ister içmem demiyor kendinden evvel bebeği geliyor aklına ama bugün bir kola bile insanda bağımlılık yaparken sigarayı bırakmak o kadarda kolay olmuyor bilmiyorum canım Allah bize yardım etsin bebeklerimize sağ salim kavuştursun inşallah birde buraya yok kınıyorumda yok acıyorum da tarzı şeyler yazıyorlar kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok bizler zaten içtiğimiz için övünen yaptığımızı savunan insanlar değiliz sadece bir çıkış yolu ve bırakan insanların bize desteğini istiyoruz

Back