• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken oluşan çatlaklar:((

bende bebe yağı sürdüm çatladı karnım malesef daha kesin bir ürün varmış.Dermatoloji doktoruna sordum onun önerdiği bir ürün gerçektende doğumdan sonra iki ay ve gebelikte de 4.aydan sonra süper etkili biraz pahalı 60 tl adı percutalfa vergetures diye fransız marka bir ilaç bunu kullanınca bana dua edeceksın canım kıy paraya yoksa çatlaklar kötü bir görünüm malesef.

merhaba kızlar ben bebe yagı ve doktorumun verdiği çatlak kremi lierac kullandım
inanırmısınız harita gibi karnım,belim,bacakalarım..dogum yapali 7.5 ay oldu. napacım
ben şimdi çok iğrenç bir görüntü...:(

çatlaklar başa bela.. en çok ondan korkuyorum olacak diye . 28 haftalık hamileyim karnım da bişey yok ama bu hafta bacağımın üzerinde oluşmaya başladı. karnıma daha çok özen göstererek yağ kullanıyordum . talya nın cild çatlağını önleyici yağını kullanıyorum . dedigim gibi bacaklarıma pek onu sürmüyordum normal bebe yağı kullanıyordum. ama dediğim yağ gayet güzel nemlendiriyor. denemek isteyen olursa . bu arada belli bir ayı olmamalı bence hamilelik öğrenildikten hemen sonra başlanmalı koruyucular kullanmaya. çünkü belli olmuyor kişiden kişiye kilo alımı farklılılaşıyor. ilk aylarda çok kilo alanlar için daha etkili olacaktır hemen tedbir almak..

hamılelıgım boyunca badem yagı ve eczanemın yaptıgı bır krem kullandım.ama maalesef bayanlar yıne de catlaklarım oldu.dogumdan sonra bellı oldu cataklarım.ırsı dedıler.ne yaparsan yap oluyormus.ben bu kadar kılo almamıstım omrumde.alınca da oldu maalesef...

bol bol su icin ve gunde 2 defa tum vucudu herhangi bir yag ile nemlendirin(pahali urunlere gerek yok,durumum var keyfim de oyle istiyor diyorsaniz baska).Benim de su fazlaligindan dolayi dev bir karnim vardi ve cok da kilo aldim ama duzenli olarak karnimi ve bacaklarimi nemlendirdim.Bilin bakalim noldu,goguslerimi ihmal ettigim icin(ileriki aylarda da erken dogumu tetikleyebileceginden goguslerime dokunmam bile yasak oldugundan) gogus altlarim catladi,demek ki nemlendirmek ise yariyor.Badem yagi,bebe yagi hatta yeri geldi zeytinyagi bile kullandim :))

hamılelıgım boyunca badem yagı ve eczanemın yaptıgı bır krem kullandım.ama maalesef bayanlar yıne de catlaklarım oldu.dogumdan sonra bellı oldu cataklarım.ırsı dedıler.ne yaparsan yap oluyormus.ben bu kadar kılo almamıstım omrumde.alınca da oldu maalesef...

Bayanlar benim bildiğim bu çatlak konusu biraz ırsi, biraz şans işi, bol bol nemlendirin ama o marka bu marka diye bir sürü para harcamayın bence. Ben lierac ve diğer bilumum şeyi kullandım ve de çok işe yarıyor gibiydiler. Kocaman bir karnım olduğu halde hiç çatlak olmamıştı. Ta ki son üç haftaya kadar. ondan sonra birden belirdiler. gerçi çok değil ama yine de üzülmüştüm. şimdi ise hiç takmıyorum. zamanla beyazlayıp kayboluyorlar. karnımdaki koyu renk çizgi ise hala tam olarak geçmedi. doğum yapalı bir yıl oldu bu arada. yani diyeceğim o ki, bebe yağı, zeytin yağı vb. ile bol bol nemlendirin bütün vücudunuzu gerisini takmayın, ne olacaksa o oluyor.

ahhh ahh 6.ayımdayım gebeliğin çatır çatır çatlıyorum hamile kaldığımı öğrendiğimden beri aklınıza gelen bütün kremleri bebek yağlarını kullanmama rağmen son hızla ilerliyorum.doktoruma danıştım sağda solda herkese sordum yok uğraşma boşa genetik dediler annemin göbeğide sağolsun harita gibi ona çekmişim yapcak bişey yok.yani ilaçlada alakalı değil öyle olsa kayınvalidem köy gibi yerde yanında bir ebeyle 5 çocuk doğurmuş hatunda bir çatlak yok ama gel bide beni gör ilk çocukta doğmadan çatırdadım doğuma kadar nolcak bakalım kendimide çirkin hissetmeye başladım her gören aaaaa nolcak bunlar diyo kırmızlaşmayada başladı eşim sen çok güzelsin desede yemiyorum bu iltifatları:43:napalım kızımın bana verdiği hediye bunlar diyorum konuşuyorum onada dert yanıyorum arada daha gelmedne ne hallere soktun anneni bak senin için katlanıyor diyorum gitti artık bikinilere denize elveda gelsin mayolar:58:

ben gebelik boyunca devamlı krem kullandımgebelikte11kg aldım bebeğimde 4 kilo doğdu.1 haftada eski kilomdaydım.yanı hiç bi yerden kilo almadım sadece göbeğim balon gibiydi.buna rağmen çok çatlak oluştu.sürekli kremlendim. su içtim sıvı tükettim meyve yedim yürüdüm.ama engel olmadı 22 kg alan arkadaşımın çatlakları benden daha az.üstelik o hiç krem sürmedi.sıvı tüketmedi benim kadar.o esmer.ben beyaz tenliyim.açık tenliler dahada çatlıyor.yani kilonun kremin suyun çok etkisini ben göremedim. görenler varsada bende cildin yapısındandır.kimilerinin cildi daha esnek.
ama sadece şuna katılıyorum.ilerleyen amnalarda karın büyüdükçe kaşınma olacak.kaşımayın.kaşıyınca dahada çok çatlıyor.bana sorarsanız.onuda yapmadım. yinede çatladım.şimdi hiç kilom yok.hatta 54kiloydum gebe kalmadan şimdi 53 üm.ama göbeğim şişip iinmiş balonlar gibi pörsüdü....
önemli olan sağlıklı gebelik geçirmeniz.bu tür şeyler illaki olacak.olunca moraliniz bozulmasın diye dobra dobra konuşuyorum. kızmayın... :3:

hiç çatlağı olmayanlar falanda vardır.istisnalarda....
ama geneli çatlıyor.yani kızlıktaki gibi yine olurum diye düşünüyorsanız, ol mu yorrr... kilonuz falan oluyor belki.ama o çatlaksız, güzel teniniz maalesef çok berbat oluyor... bikini yerine mayolar daha cazip geliyor zamanla.ama minik bebeğinize bakınca HERŞEYE DEĞER diyorsunuz...

Back