• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken oluşan çatlaklar:((

mervetat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
14
0
86
38
Bursa
8 haftalık hamileyim:9: ne zaman krem yada çatlamayı önleyen yağlar kulllanmalıyım :15: tüm formada baktım ama böyle bir konu açılmamış sanırım daha önce yada açılmış ben bulamamışım:86: hadi bakalım herkez paylaşsın:3: neler yapmalı nelere dikkat etmeli mesela hamile pantolunu ne zaman giyilmeli oje sürmek,tırnak uzatmak zararlımı ne de olsa tırnak uzattığın zaman biz görmesekte orada mikroplar var:36:

herkeze teşekkürler::38::81::80::79:

slm cnm bende 17 haftalık hamileyim
ben 3 haftadır düzenli kullanmaya başladım çatlak kremi,şuanlık bebe yağınla devam ediyorum daha sonrada daha etkili bişi alıcam...
bizim topikte arkadaşlar badem yağıyla kakao yağını karıştırıp kullanmanın çok faydası olduğunu söylüyo...
oje ve makyaj konusuna gelince dr um bana yasakladı içinde bilinmeyen kimyasallar var dedi...
tırnak uzatmak konusunu hiç bilmiyorum malesef...
bu arada hamileliğin hayırlısı olsun cnm sağlıkla doğurmanı nasip etsin Allahım....

bende 14 haftalık hamileyim:49:
bu konuyu açman çok iyi olmuş hamişler doğum yapanlar bizide bilgilendirrseniz seviniriz ne kullanıyorsunuz,ne zamandan itibaren kullanmalıyız hadi bakalım bekliyoruz....:71:

hamileyken vücudun tümünü kakao yağıyla nemlendiriyordum.hamilelik nedeniyle hiç çatlağım oluşmadı. her banyodan sonra kullandım. arada bebe yağı da sürdüm. bu alışkanlık oldu. halen de kullanıyorum. kakao kreminin faydasını gördüm.
çatlak oluşmaması için birden hızlıca kilo almamaya dikkat edin.
ben hiç bir kimyasalı kullanmamaya dikkat ettim.
saçımı yeşil sabunla, bulaşıkları arap sabunuyla yıkadım bir süre.

ben de 24 haftalığım 1 haftadır kaşıntı ve acı hissi var biraz zeytinyağı sürdüm bebe yağı sürdüm ama bebe yağının bir sakıncası var mıdır aceba? bide rica etsem kakao yağı badem yağı krem vs.gibi bunların markalarınıda yazar mısınız piyasada o kadar çok marka varki hangisini tavsiye edersiniz

ben de 24 haftalığım 1 haftadır kaşıntı ve acı hissi var biraz zeytinyağı sürdüm bebe yağı sürdüm ama bebe yağının bir sakıncası var mıdır aceba? bide rica etsem kakao yağı badem yağı krem vs.gibi bunların markalarınıda yazar mısınız piyasada o kadar çok marka varki hangisini tavsiye edersiniz

aktarlarda mecitefendi kakao kremi satılıyor. büyük boyu 10-15 --tl arası. çok uygun fiyat.bol bol sürmen gerek. cildi çok güzel yumuşatıyor.

sadece kakao kremi ve ara sıra bebe yağı kullandım. bol bol ve her banyoda sürdükten sonra kolay kolay çatlak oluşmaz. zaten sadece hamilelikte değil her zaman tüm vücudu nemlendirmeyi alışkanlık haline getirmek gerek. keşke genç kızlığımda başlasaydım. o zaman kilodan kaynaklı çatlaklarım olmazdı belki.
acı badem kremi de çatlaklara iyi gelir diye biliyorum. onu da deneyebilirsiniz.

5.aya kadar bi problem yoktu sonra çatlaklar başladı her sabah akşam badem özlü bebe yağı kullandım ama bi işe yaramadı bide benim karnım çok büyüktü suyum fazlaydı hatta son 3 hafta kalça ağrısından yürüyemedim o yüzden karnım ve kalçalarımda çok çatlak var ve şu an iğrenç görünüyolar

Doktorlar 16. haftadan itibaren Lierac isimli bir krem öneriyolar, kullandım ben ama kısa sürede bitiyor ve oldukça pahalı bi ürün.. Yine de tavsiye ederim krem kullanacaklara çünkü Fransız kozmetiği üzerine yoktur ve doktor reçeteye yazıyor bunu.. Tüm bunların dışında bebe yağı kullanın derim her banyodan sonra, çünkü biliyosunuz normal nemlendiricilere kıyasla 10 kat daha fazla nemlendiriyor cildi ıslak uygulandığı için.. Sabahları duştan sonra bebe yağı, geceleri de normal nemlendirici kullanabilirsiniz.. Ama bunlar oluşacak çatlakları engellemez, sadece azaltır.. çatlak olacaksa ne yaparsanız yapın olur, biraz da genetiktir, örneğin; annem 3 çocuk doğurmuş 1 çizgi bile yok kadında maaşallah.. ben de 35 haftalık hamileyim çok şükür daha çatlağım yok, ama yine de düzenli kullanıyorum nemlendiricileri.. bi de yukarda bi arkadaşın da dediği gibi, aniden fazla kilo almamaya dikkat edin..
Hepinize sağlıklı bebişler, hayırlı doğumlar nasip etsin Allahım :emir_bebek:

kızlar selam,

öncelikle tüm doğum yapacaklara Allah kolaylık versin,tez zamanda kurtulsun herkes..
ben yaklaşık 7 ay önce doğum yaptım.
Tam zamanını bilmiyorum ama göbeğim hafif belli olmaya başladığı andan itibaren her duş aldığımda çıkmadan önce karnıma bebe yağı sürdüm. Duştan çıkınca o bölgenin hafifçe suyunu aldım, o kısmı özellikle nemli bıraktım.Sonuç : şu an tek bir çatlağım bile yok.
ama tabii bu biraz da genetik mirasla ve hamileyken aşırı kilo almamakla ilgiliymiş (hamileliğim boyunca 9 kg aldım,bunun kesin etkisi olmuştur)

netten araştırmalarıma göre maalesef bu çatlak işi genetik görünüyor.evet bnm annemde 5 tane doğum yapmış ama tek çizik bile yok."....kız halaya çeker" ata sözüne istinaden halamda da olmadığını öğrendim :) genetik yönden şanslı görünüyorum ama belli olmaz yani.
kağıt_gemi cvp için teşekkür ederim.bu kakao kreminin bronzlaştırıcı etkisi var mı aceba?

kizlar ben hicbirsey kullanmadim ve suan hic catlak yok bende yani demekistedigim genetik bisey annemdede yok ve ablalarimdada

bnde kullanmaya başlıycam bebe yagını...
29 haftalık hamileyim şuana kadra hiç bişiy yoktu ama hafif hafif oluşmaya bşladı...

ben bir sürü şey kullandım kakao yağıda dahil ama göbeğim kurak topraklar gibi çatladııııı
sanırım bu ciltle ilgili :(

canım ben aktarın tavsiyesiyle
kakao yağı+badem yağı+hindistan cevizi yağı karşımını kullandım.(hepsini eşit miktarda katıp karıştırıyosunuz)
gerçekten hiç çatlak olmadı.bu karışımı hergün 1-2 kez sürmen gerekiyo.kokusu kötü ama işe yarıyo...sadece göbek değil göğüs ve bacaklarınızada(kalçalar) sürün.ben bacaklarıma sürmedim 9. ay sonuna doğru sağ kalçamda 2 adet küçücük çatlak oluştu sadece okadar..herkese öneririm..
ayrıca fazla kilo alıp almamanında etkisi var ben 10 kg almıştım...genetik etkide var tabi ama ben sürmesem çatır çatır çatlayacakmışım :52:

Son düzenleme:
kızlar ben doğum yapalı 3.5 ay oldu hamileliğimin 2.ayında acı badem kremi kullandım yağlı bi krem maksat yumuşatsın deriyi diye daha sonra 4.ayımda cihicconun çatlak kremini aldım o kadar düzenli sürdüm ki inanamazsınız hem karın için hem göğüs için ayrı ayrı aldım çok memnun olan tanıdıklarım vardı 9.aya kadar hiç çatlağım yoktu son hafta bir çatlamaya başladım inanamazsınız şimdi heryerim çatlak:(((( önemli olan başka bir konuda şu vücudunuz çatlamaya müsaitse ne yaparsanız yapın çatlar mesela annelerinize sorun doğum zamanı çatlamışlarsa vücut yapısı hemen hemen aynı oluyo bu durumda çatlaklardan kaçmanın yolu yok maalesef

kızlar 38 haftalık hamileyim önümüzdeki hafta sezeryan olucam size çatlak oluşmaması için yaptıgım karışımı yazayım bende çok işe yaradı burda bir bayandan almıştım tarifi annemde çok fazla çatlak vardı genetik diye birşey yok bence cildi nemli tutmak çok önemli 3. ayımdan itibaren hergün düzenli olarak susam yagı kakao yagı ve kantaron yağlı bir karışımı 5. aya kadar kullandım sonra karnım iyice büyüdüğünde bu karışım yağların içine evigen ampul (e vitamini)ve redoxson ampul(c vitamini)ve kakao yağlı bir krem le hepsini karıştırdım şükür hiçbişey yok karnımda vitaminler gebelikte kullanılıyo araştırdım ve gerçekten cildi çok besliyo karnımda acayip kaşıntı oluyor banyodan çıkınca hiç kaşımıyorum hemen yağları sürüyorum hemen kaşıntım kesiliyo şu son zamanlarımda günde 4 5 kez yağlanıyorum .bikinimi çekinmeden giyeceğim günler için şu aralar biraz pis kokuyor göbüşüm ama değer

selam kızlar bende 7 aylık hamileyim çok bi çatlak problemim yok ama enterasan bi şekilde nasıl desem popomun araasında kabartı şeklinde morluklar oluştu kabızlık sorunumda yoksürekli yağda sürüyorum ama geçmedi acaba aranızda buna benzer bir sorun yaşayan varmı

Back