Hamileyken işten çıkarılma

gisla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
2.020
En iyi cevaplar
1
3.346
48
28
Beni 2 gündür çok üzen bir konu var. İş yerim normalde home office. Ancak hibrit sisteme geçiliyor ve iş yerinin ofisi bana uzak. Ben 19 haftalık hamileyim. Yeni sözleşme elime geçmedi. Ancak iş yeri direkt beni kovmuş kafada. Nisanda çalış mayısta yıllık iznini kullan tazminatı al çık diyorlar. Ben işe devam edemem iade vs istemiyorum. Ama temmuzda doğum iznim başlıyor. En azından mayısta çalışayım haziranda yıllık iznimi kullanayım zaten doğum iznim var sonra çıkış verin diyorum. Bana yasal olarak hakkını arayabilirsin şuan biz seni çıkarıyoruz tazminatı vs alacaksın ama o zaman performansın da son zamanlarda düşük dediler. Kabul etmezsem uğraştıracaklar belli ki.

Avukat ikcı arkadaşlarımla konuşuyorum sözleşme elime geçince 1 hafta içinde reddetmem gerekiyormuş. Eğer kabul edersem o şehire gidip çalışmam lazımmış. Ve istifa edersem haklarımı alamazmışım. Ücretsiz izni bile kabul ettim. Zaten 2 ay ihbar 1 ay yıllık iznim var. Kafadan doğum iznime kadar benim çalışmam lazım. İhbar tazminatını da vereceğiz diyorlar. Emekli olan bi arkadaşımıza zorluk çıkarıp tazminatını 3 taksitle verdiler. Mahkemeye uzarsa kim bilir ne kadar sürecek. Canım çok sıkkın. Resmi olarak bi avukatla dilekçe hazırlamayı düşünüyorum. Yoksa doğum iznini çok mu takıyorum bilmiyorum. Full maaş alınmıyor ama yine işsizlik maaşından fazla. Ben hem doğum paramı hem de tazminatımı almak istiyorum. İşe iademi vs istemiyorum. Çok mu ütopik düşünüyorum acaba? Neden böyle zulüm ediyorlar bana. Tek mağdur ben değilim ama hamilelik yüzünden iş hayatında kötü etkideyim. Diğer arkadaşlarım tazminatını alıp keyfine bakacak. Çok mutsuzum

İşten çıkarılmak insanın çok zoruna gidiyor bir buçuk ay önce hadsiz bir şekilde ben de çıkarıldım haklarımı aldım çok şükür hamileymişsin takmamaya düşünmemeye çalış bebek her şeyden çok daha önemli alacak hakların hakkında bilgim olmadığı için bir şey diyemem ama ilahi adalet onların yanına bırakmaz merak etme

Hamileyken işten çıkarma kanunen yasak değil mi? Yada normalden daha fazla tazminatla çıkarılmanız gerekir diye biliyorum.

Bence müthiş bir teklif :D hem tazminatı alacaksınız, hem işsizlik alacaksınız, ihbar zaten cok para, yıllık izinden de bir aylık maaş derken çok iyi para gelir.

Hiç üzülmeyin, sizin senaryoda siz zararlı çıkarsınız, yıllık izini kullanınca bir maaş düşecek tazminatınızdan, e o bir maaşı işsizlik maaşına ekleseniz doğum parasına denk oluyor zaten

Hibrite geçmeyi kabul etmiyorsanız yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tek çareniz sözleşmeyi kabul etmek. Yapılan şey esaslı değişiklik niteliğindedir bu nedenle kabul etmezseniz haklarınızı ödeyip çıkarabilirler. Bu yüzden işe iade vs açamazsınız açsanız da hibrit çalışmayacaksanız bir şey ifade etmez. Bu kadar önemliyse hibrite geçişi kabul edin, yine de çıkarırlarsa konu arabulucuya gider ve daha fazlasını alırsınız.

Hibrite geçmeyi kabul etmiyorsanız yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tek çareniz sözleşmeyi kabul etmek. Yapılan şey esaslı değişiklik niteliğindedir bu nedenle kabul etmezseniz haklarınızı ödeyip çıkarabilirler. Bu yüzden işe iade vs açamazsınız açsanız da hibrit çalışmayacaksanız bir şey ifade etmez. Bu kadar önemliyse hibrite geçişi kabul edin, yine de çıkarırlarsa konu arabulucuya gider ve daha fazlasını alırsınız.
Reddetmek. Kabul edersem hiçbir hakkım yokmuş. Hibrite de geçemem farklı şehirde. Ben sadece en azından doğum iznim bitsin öyle çıkarsınlar istiyorum çok mu bilmiyorum bu benim hakkım değil mi.

Bence müthiş bir teklif :D hem tazminatı alacaksınız, hem işsizlik alacaksınız, ihbar zaten cok para, yıllık izinden de bir aylık maaş derken çok iyi para gelir.

Hiç üzülmeyin, sizin senaryoda siz zararlı çıkarsınız, yıllık izini kullanınca bir maaş düşecek tazminatınızdan, e o bir maaşı işsizlik maaşına ekleseniz doğum parasına denk oluyor zaten
Ama doğum iznim boyunca maaş alacağım ben doğum iznim bitince çıkarın dedim. Öyle hem tazminatı slacağım hem maaşı hem de doğum izni sonrası işsizlik maaşını. Kalmış şurada 3 ay. Ücretsiz izni bile kabul ettim

En mantıklı yapacağın şey işinde iyi , iş hukuku davalarına bakan bir avukatla konuşup fikrini almak ve ona göre hareket etmek bence.
Sözleşme elime geçince gideceğim ama sorduğumda şuanki durumdan daha iyi olmaz şartları diyorlar mahkemelik olursak tazminatı vermeleri uzayacak

İşten çıkarılmak insanın çok zoruna gidiyor bir buçuk ay önce hadsiz bir şekilde ben de çıkarıldım haklarımı aldım çok şükür hamileymişsin takmamaya düşünmemeye çalış bebek her şeyden çok daha önemli alacak hakların hakkında bilgim olmadığı için bir şey diyemem ama ilahi adalet onların yanına bırakmaz merak etme
Başıma ağrılar girdi. Kalmış 3 ay. Başından haberim olsa çocuk bile yapmazdım. Bize asla ofise geçilmez diyorlardı.

Bence teklifi kabul etmeniz gereken bir noktadasınız.
Edeceğim ama sinirimi bozan 3 ay kalmış haziranda yıllık iznimi kullanayım temmuzda doğum iznim olsun bitince çıkarsınlar. Bana mayıs mayıs direniyorlar. Her sene ağustosta kullanıyorum iznimi. Rapor alacağım muhtemelen. Ve herkes şak diye işe dönemez ki. Bu kadar sene var ben kaç kere mesai almadan çalıştım sabahladım. En azından doğum paramı alayım

Başıma ağrılar girdi. Kalmış 3 ay. Başından haberim olsa çocuk bile yapmazdım. Bize asla ofise geçilmez diyorlardı.
Seni çok iyi anlıyorum insanın ağrına gidiyor bana da sana terfi vereceğim diyordu yöneticim aynı hafta pat diye çıkışımı verdi😒
Velhasıl işverenler şu bu diyerek yalan vaatler vermeyi seviyor utanma duyguları olmadığı için 😒Allah sorar yanlarına kalmaz birde hamileymişsiniz hamile birine yapılmaz bu yani hiç düşünmemeye çalış Allah daha güzel bir kapı açsın çocuğun her şeyden çok daha önemli boş verrrr iti köpeği bebişini kucağına alınca cenneti kucaklamış gibi olacaksın 😘😘

Seni çok iyi anlıyorum insanın ağrına gidiyor bana da sana terfi vereceğim diyordu yöneticim aynı hafta pat diye çıkışımı verdi😒
Velhasıl işverenler şu bu diyerek yalan vaatler vermeyi seviyor utanma duyguları olmadığı için 😒Allah sorar yanlarına kalmaz birde hamileymişsiniz hamile birine yapılmaz bu yani hiç düşünmemeye çalış Allah daha güzel bir kapı açsın çocuğun her şeyden çok daha önemli boş verrrr iti köpeği bebişini kucağına alınca cenneti kucaklamış gibi olacaksın 😘😘
Evet ama kaybım neredeyse 400 bin tl gel de dert etme

Ücretsiz izin bitiminde rapor alsan olmaz mı?
Sorun bu ücretsiz izin vermiyorlar ki işte. Temmuzda doğum iznim var 4 ay daha maaş alıp doğum paramı alıp sonrasında çıkarsınlar istiyorum. Bana da mayısta yıllık iznini kullan sonra çıkışını verelim diyorlar. Aslında veremezler bence. Trk ben değil benimle beraber 12 kişi daha ayrılacak. Ben de haziranda yıllık izne ayrılayım temmuzda da doğum. İzin bitsin öyle çıkayım diyorum

Doğru anladıysam eğer zaten hamilelikte de doğumdan sonra da Bu isyerinde calisamazdiniz değil mi? Ikale yapın kidem ihbar yıllık izin (ücret) olarak artı 3 4 maaş isteyin ne verirlerse artık tek seferde ödenecek şekilde (taksitsiz) hemen cikisinizi isteyin zaten doğum sonrası da calisamayacaksiniz helallesin çıkın. Dava sonraki süreçlerde is hayatında sıkıntı yaşatır. Cocuk buyur eski şartlar gelişir gene kapılarını calarsiniz

Doğru anladıysam eğer zaten hamilelikte de doğumdan sonra da Bu isyerinde calisamazdiniz değil mi? Ikale yapın kidem ihbar yıllık izin (ücret) olarak artı 3 4 maaş isteyin ne verirlerse artık tek seferde ödenecek şekilde (taksitsiz) hemen cikisinizi isteyin zaten doğum sonrası da calisamayacaksiniz helallesin çıkın. Dava sonraki süreçlerde is hayatında sıkıntı yaşatır. Cocuk buyur eski şartlar gelişir gene kapılarını calarsiniz
Normalde çalışacaktım 6 ay daha ücretsiz izin alıp bakıcı bulup devam etme planım vardı. Şuan zaten bana bu şehre gelirsen devam edersin diyorlar. Ben de gidemem. Bana edilen teklif kıdem ihbar al mayısta çıkışını verelim. Ben de onlara benim doğum iznim var dedim. Yani haziranda da çalışayım temmuzda ya da haziranda yıllık iznimi kullanayım doğum iznine ayrılayım. Dönüşte çıkışı verin. Yok olmaz diyorlar. 3 4 maaş verseler sıkıntı olmaz. Canım sıkılıyor 4 5 maaş vermezler ekstradan. 12 kişi daha çıkacak çünkü

Normalde çalışacaktım 6 ay daha ücretsiz izin alıp bakıcı bulup devam etme planım vardı. Şuan zaten bana bu şehre gelirsen devam edersin diyorlar. Ben de gidemem. Bana edilen teklif kıdem ihbar al mayısta çıkışını verelim. Ben de onlara benim doğum iznim var dedim. Yani haziranda da çalışayım temmuzda ya da haziranda yıllık iznimi kullanayım doğum iznine ayrılayım. Dönüşte çıkışı verin. Yok olmaz diyorlar. 3 4 maaş verseler sıkıntı olmaz. Canım sıkılıyor 4 5 maaş vermezler ekstradan. 12 kişi daha çıkacak çünkü
Yani bir arkadaş daha bahsetmiş is yeri kapanışı olsun isyerinin lokasyon değişikliği olsun eko sebepler olsun bu sebeplerle her zaman cikarabilirler siz 4 haftalikken de şak diye cikarabilirlerdi 34de de. Ya gel çalış ya çıkışını al
Yani sizin dediğiniz sartlari kabul etmek zorunda değiller. Bu aşamada elbet bir avukatla yol alın ama avukatlar da en az yüzde 25 istiyorlar. Onu da göz önünde bulundurun alacağınızı alın biraz pazarlık yapın belki siz hamilrsiniz gelir kaybiniz olur diye 3 4 maas verirler diye düşündüm arabulucuyla imzalayın çıkın yıllık iznin parasını da alın. Nerden biliyorsun derseniz 8. Haftada eko sebeplerle çıkarılısim o dönem arabulucunin henüz olmaması dava sureci(1.5 yil) çocuğu büyütüp dönmek istediğimde tr nin en iyi firmalarından birinden ise iade açtığım için reddedilmem falan

Back
X