• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken işten çıkarılıp, açtığı davayı kazanan var mı ?

Esra_Babies

Prensime Prenses geldi... ♥️
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2014
3.786
4.273
248
Merhaba, 6 aylık hamileyim.
Cuma günü işyeri kurallarına uymadığım gerekçe gösterilerek işten çıkışım verildiği söylendi. Cuma gunu izinliydim, evraklarımı bugun almaya gitcem. Sonrasında da dava açıcam. Aranızda hamileyken farklı bir sebep gösterilip işten çıkarılan, işe geri iade davası ve hamilelik nedeniyle çıkarılmadan dolayı dava açıp kazanan var mı ? Ya da çevresinde bu tarz bir durumu yaşayan tanıdığı olan var mı ?

Is mahkemeleri genelde emekçinin hakkını koruyor diye biliyorum.

Durumunuza üzüldüm bebeginizle kaç gündür neler cekiyorsunuz :(

Allah kolaylık versin. Inşallah iyi haber alırsınız bugün gidince ve davanizda başarılar dilerim.

Bir avukattan bilgi alın lütfen.
Sözleşmenizin feshi geçersizse işe iade davasını kazanabilirsiniz.
Ama lütfen kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin hak kaybına uğramayın.
Çok doğru, konu sahibi lutfen buradaki kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin daha önce de yazdım ezberlemisler hamileyken cikartamazlar diye. Burası hukuki bi platform değil alacaginizida alamazsiniz avukatla hareket edin

Merhaba, 6 aylık hamileyim.
Cuma günü işyeri kurallarına uymadığım gerekçe gösterilerek işten çıkışım verildiği söylendi. Cuma gunu izinliydim, evraklarımı bugun almaya gitcem. Sonrasında da dava açıcam. Aranızda hamileyken farklı bir sebep gösterilip işten çıkarılan, işe geri iade davası ve hamilelik nedeniyle çıkarılmadan dolayı dava açıp kazanan var mı ? Ya da çevresinde bu tarz bir durumu yaşayan tanıdığı olan var mı ?

Merhaba,
İş kanununda performans düşüklüğü, işe devamsızlık gibi konularda hamile olan çalışanın işten çıkarılamayacağı yazıyor. Şöyle ki bizim şirketteki bir arkadaş doğum izninden geldikten sonra işten çıkarıldı, kadın davasını açtı ve dünya kadar tazminat aldı. Siz eğer haklı sebeplerle işten çıkarılmadı iseniz kazanırsınız davanızı. Ama kesinlikle bir avukatla görüşün...

Is mahkemeleri genelde emekçinin hakkını koruyor diye biliyorum.

Durumunuza üzüldüm bebeginizle kaç gündür neler cekiyorsunuz :KK43:

Allah kolaylık versin. Inşallah iyi haber alırsınız bugün gidince ve davanizda başarılar dilerim.
Teşekkür ederim amin inşallah :(
Başıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla arkadaşında dedigi gibi iş mahkemeleri genelde işçiyi haklı buluyor. Mutlaka açın davayı bence kazanırsınız
Dava açıcam kesinlikle ama daha çıkış belgemi bile alamadım. Bir sürü dolaplar dönüyor halen net değiller.
Bir tanidigimi gerekcesiz isten cikardilar. Dava acti. 10 bin tl kadar tazminat aldi
Normal davalarda evet 4 net 4 brüt hakmış ama hamileyken nasıl oluyor merak ettim.
Kac senedir calisiyorsunuz isyerinde?
1 yıl 1ay.
Ben varım önceki konunuza da yazdım 9 haftalik hamileyken cikartildim çıkış sebebim ekonomik sebepler. Dava açtım kazandım 1.5 yil surdu. 4 net 4 brüt kazandım
Başka bi hak vermediler mi. Doğum iznine çıkamadınız sonuçta ordan kaybınız olmuştur artı birde çıkarken vermedilerse ihbar kıdem işsizlik maaşı bunlarıda vermedimi mahkeme.
Bir avukattan bilgi alın lütfen.
Sözleşmenizin feshi geçersizse işe iade davasını kazanabilirsiniz.
Ama lütfen kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin hak kaybına uğramayın.
İnan avukatlar, SGK, ve herkesin söylediği birbirni tutmuyor acayip bilgi kirliliği var ortada. Birini şunu şunu aldım sende alırsın diyor biri alamazsın diyor. Dava için bi avukatla anlaştım belgelerimi bekliyorum. Adrese göndermişler sözde.
Çok doğru, konu sahibi lutfen buradaki kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin daha önce de yazdım ezberlemisler hamileyken cikartamazlar diye. Burası hukuki bi platform değil alacaginizida alamazsiniz avukatla hareket edin
Avukatımla görüşme halindeyim ama asıl merak ettiğim böyle bir dava kazanan birinin nelere hak kazandığı ne kadar hakka sahip olduğu.
Merhaba,
İş kanununda performans düşüklüğü, işe devamsızlık gibi konularda hamile olan çalışanın işten çıkarılamayacağı yazıyor. Şöyle ki bizim şirketteki bir arkadaş doğum izninden geldikten sonra işten çıkarıldı, kadın davasını açtı ve dünya kadar tazminat aldı. Siz eğer haklı sebeplerle işten çıkarılmadı iseniz kazanırsınız davanızı. Ama kesinlikle bir avukatla görüşün...
Kazandığı davanın içeriğinde neler vardı acaba yani mesela kaybettiği hangi hakları geri alabildi.

Normal şartlarda 4 net 4 brüt değil. Buna hakim karar verir. İşçinin isyerindeki kidemi dikkate alınır. 4 net 5 brut de olur 6 brut de.
Bakın tekrar tekrar söylüyorum sizi anlamaya çalışıyorum gerginsiniz ama sizi cikartirken hamile oldugunuz için cikarmiyorlar başka sebep sunuyorlar. Demişsiniz ya hamileyken cikartilirsa başka bir durum olur mu diye olmaz. Hamile diye cikarttik demeyecekler.
Beni cikartirken tüm haklarimi verdiler ekonomik sebeple çıkarıyoruz dediler dolayısıyla işsizliğe kidemi ihbara hak kszanmistim. 32 haftayı doldurmadigimdan doğum parasini alamadım.

Normal şartlarda 4 net 4 brüt değil. Buna hakim karar verir. İşçinin isyerindeki kidemi dikkate alınır. 4 net 5 brut de olur 6 brut de.
Bakın tekrar tekrar söylüyorum sizi anlamaya çalışıyorum gerginsiniz ama sizi cikartirken hamile oldugunuz için cikarmiyorlar başka sebep sunuyorlar. Demişsiniz ya hamileyken cikartilirsa başka bir durum olur mu diye olmaz. Hamile diye cikarttik demeyecekler.
Beni cikartirken tüm haklarimi verdiler ekonomik sebeple çıkarıyoruz dediler dolayısıyla işsizliğe kidemi ihbara hak kszanmistim. 32 haftayı doldurmadigimdan doğum parasini alamadım.
Gerginlikle alakası olan bir durum değil benim sorum, tabi ki de hamilesin diye çıkarttık demeyecekler. Benim merak ettiğim benzer emsal dava örnekleri ve kaybedilen haklar ve bunların mahkeme sonucunda nelerin tekrar geri kazanıldığı. Hakimin sonuçta olaya dışardan baktığında, gerekli araştırmalar kanıtlar neticesinde, hamilelik sürecimden sonra bana mobbing uygulandığını anlayacak kadar zeki olduğunu düşünüyorum.

Telefon taşıma meselesi konusunda idi sanırım isten cikarilmaniz gsm dokumleri ile is saatinde telefonunuzu kullanmadiginizi da ispatlayabilirsiniz diye düşündüm.

Mahkemede hakkınızı alacaksinizdir. Çalışma sureci gibi şeyler alinacak tazminati degistiriyor.

Is hukuku konusu yardimci olabilir.

Esit davranma ilkesi.

Hamileliginizde ayrimciliga uyradiginizi belirtebilirsiniz. Ispatlayinca 4 maas tazminat hakki oluyormus bu madde ile.

Yazılı bilgilendirme yapmalı isyeri size fesih konusunda. ( Yaptılar mi? ) Fesih nedeni ( telefonla ilgili savunma yaptınız mı )

Is kanununa bakın netten.
Fesih konusunda Madde 20 ve madde 21.

Ben de hukuktan anlamıyorum ama isyeri ile muhatap olursaniz kamera kaydı yapın mutlaka ve yanınızda şahit olsun hatta avukatiniz diye düşünüyorum.

Allah kolaylık versin.

Gerginlikle alakası olan bir durum değil benim sorum, tabi ki de hamilesin diye çıkarttık demeyecekler. Benim merak ettiğim benzer emsal dava örnekleri ve kaybedilen haklar ve bunların mahkeme sonucunda nelerin tekrar geri kazanıldığı. Hakimin sonuçta olaya dışardan baktığında, gerekli araştırmalar kanıtlar neticesinde, hamilelik sürecimden sonra bana mobbing uygulandığını anlayacak kadar zeki olduğunu düşünüyorum.
Siz şimdi "ise iade" davası acacaksiniz. Kıdeminiz dolayısıyla size en fazla 4 net 4 brüt verir diye düşünüyorum. İş kanunun ise iade ile ilgili kısmını okumanızı tavsiye ederim. Bunun haricinde mobbinge ugradiginizi düşünüyorsani ayrıca tazminat davası açmanız gerekir ama şahit lazım bu devirde kimse şahit olmaz sanırım neyse bunu avukat daha iyi bilir.

Back