• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken işsiz kaldım, aklıma bir çözüm geldi! Akıl verin lütfen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ADACYO, doğumdan sonra evde bebek/çocuk baksın mı?

• Bence evet, bu iyi bir fikir, neden olmasın?

OY: 34 45,9%
  • Hayır, bence 2 çocuğa yetişemez...

OY: 29 39,2%
  • Hayır, ben olsam güvenmez ve çocuğumu emanet etmezdim...

OY: 4 5,4%
  • Kararsızım, kimbilir, belki de...

OY: 7 9,5%

• Ankete Katılan
    74
E

EU2

Ziyaretçi
Kızlar merhaba. Bu mesajıma cevap yazıp, akıl verirseniz sevinirim...
Hamileliğim nedeniyle kriz bahane edilerek işten çıkartıldım. Eşim de ben işten çıkartılmadan bir ay önce, firması kapandığı için işsiz kalmıştı... Hamile olduğum için iş arayamıyorum... Benim aklıma bir çözüm geldi. Daha eşime bile açmadım konuyu...
Acaba diyorum doğumdan sonra evde bebek mi baksam? Yani kendi çocuğumla birlikte yenidoğan ve çalışan bir annenin bebeğine daha? Ya da belki de biraz daha büyük başka bir çocuk.. Böylelikle, kriz ortamında bile insanların ihtiyaç duydukları bir hizmeti verir, ben de rızkımı çıkarırım... İki bebeğe/çocuğa yetişebilir miyim sizce? İkisi bir arada büyür giderler... Ne dersiniz? :uhm::uhm:
Yoksa çok mu fena bir fikir bu? Ne olur bana akıl verin... Benim de bebeğimi bırakacak kimsem yok... Doğumdan hemen sonra, bu kriz ortamında iş bulmam zor. hele de bir bakıcıya para vermeme yetecek kadar iyi bir iş bulmak konusunda pek ümidim yok...
Yorumlarınızı bekliyorum...

Canım bence yaş olarak biraz daha büyük çocuğa bebeğin bir kaç aylık olduktan sonra bakabilirsin sanırım..İki bebeğe bakmak zor olur..Ben de şu an ikiz bebek bekliyorum.Riskli bir hamilelik yaşadığım için şu an evden bile çıkmıyorum..Hiç bir iş yapmıyorum..Kendime ait bir işim var..askıya aldım mecburen..Doğum zamanı annem gelicek yardım edicek..değilse iki bebeğin altından zor kalkarım gibi geliyor..sende yeni anne olacağın için kendi bebeğine yönledirmelisin ilgini ilk olarak bence..Ama bebişin birazcık büyüyünce kendi evinde bebek bakman gayet iyi bir kazanç olur gibime geliyor..Allah gönlüne göre versin inşallah arkadaşım...a.s.

Hayır bence güzel fikir:) neden olmasın

Desteğiniz ve yorumunuz için teşekkürler. Çok ilgi çekici bir konu olmayabilir... Bu nedenle yorum almak konusunda ümitsizdim, çok sevindim... :)

bence süper fikir elbette olur.. 1 yaş üzeri bir çocuğa rahat bakarsın. sonuçta oda gündüz bir kaç saat uyuyor.

e çalışmak zorunda olan annelrde var mecburen bakıcı bulmak zorunda olan aileler var. güvenmezdim diyebilirim çünkü annem teyzemler kayınvalidem görümcem vs. vardır baka ama ya o şehirde yalnız ve kimsesi yoksa mecbur arayack bence şimdiden ilanlarını ereye başla.. evinde de bir oda oyun odası aç.

size kolay glsin umarım gönlünüzden geçen hayırlısı neyse o olur.

Canım bence yaş olarak biraz daha büyük çocuğa bebeğin bir kaç aylık olduktan sonra bakabilirsin sanırım..İki bebeğe bakmak zor olur..Ben de şu an ikiz bebek bekliyorum.Riskli bir hamilelik yaşadığım için şu an evden bile çıkmıyorum..Hiç bir iş yapmıyorum..Kendime ait bir işim var..askıya aldım mecburen..Doğum zamanı annem gelicek yardım edicek..değilse iki bebeğin altından zor kalkarım gibi geliyor..sende yeni anne olacağın için kendi bebeğine yönledirmelisin ilgini ilk olarak bence..Ama bebişin birazcık büyüyünce kendi evinde bebek bakman gayet iyi bir kazanç olur gibime geliyor..Allah gönlüne göre versin inşallah arkadaşım...a.s.
Teşekkürler.... Umarım sen de ikizlerini sağlıkla kucağına alırsın... Benim annem de doğumda sonraki ilk zamanlada kısa bir süre için yardımcı olacak bana..Biraz tecrübelendikten ve bebişin zor olan ilk zamanlarını atlattıktan sonra olabilir diye düşünüyorum ben de...
Sanırım, kendi bebişimden daha büyük bir bebeğe/çocuğa bakmak daha akıllıca olacak. Bakalım diğer kızlar ne yorum yapacaklar...

ben olsam çocuğumu emanet ederdim sonuçta yeni doğmuş bebeği olan bir annenin şefkatli olduğunu biliyor olurdum ve benim çocuğuma da çok iyi bakacağını düşünürdüm.hakkınızda en hayırlısı ve en güzel olsun allah kolaylık versin:)

bence süper fikir elbette olur.. 1 yaş üzeri bir çocuğa rahat bakarsın. sonuçta oda gündüz bir kaç saat uyuyor.

e çalışmak zorunda olan annelrde var mecburen bakıcı bulmak zorunda olan aileler var. güvenmezdim diyebilirim çünkü annem teyzemler kayınvalidem görümcem vs. vardır baka ama ya o şehirde yalnız ve kimsesi yoksa mecbur arayack bence şimdiden ilanlarını ereye başla.. evinde de bir oda oyun odası aç.

size kolay glsin umarım gönlünüzden geçen hayırlısı neyse o olur.

ben olsam çocuğumu emanet ederdim sonuçta yeni doğmuş bebeği olan bir annenin şefkatli olduğunu biliyor olurdum ve benim çocuğuma da çok iyi bakacağını düşünürdüm.hakkınızda en hayırlısı ve en güzel olsun allah kolaylık versin:)

Güzel dilekleriniz ve görüş paylaştığınız için teşekkürler. Hepimiz için hayırlı olanlar gerçekleşir inşallah. :)

canım bence iyi fikir değil neden diceksin ... senin bu ilk çocuğun anladığım kadarıyla kendi bebeğine alışmak ve huyunu suyuynu idare etmek başta zor oluyor çok emek istiyor ikinci bir bebeğe bakmakla bence zorlluk çekersin. çok zor olacağını tahmin ediyorum.... ama biraz büyüyünce neden olmasın ki bebeğinde yanlız değil arkadşı olarak büyümüş olur bence iyi fikir ilerisi için... hamileyim demişsin belki evinde çalışacağın bir iş bulabilrisin ne gibi.... mesela... temizlik ürünleri oluyor amway veya biobelinde gibi bu firmaların ürünlerini pazarlayabilirisin eşe dosta komuşuya falan eğer çevren genişse çünkü bu işlerde baya para kazanan arkadaşlarım var bende birine üye olmuştum ama çalıştığım için yoğunluk veremedim. benim bir arkadaşım amvayden ayda ortalama 700-1000 arası kazanıyor ve rütbesi bile yok sadece satıştan kazanılan bence güzel fikir hem bebeğin oluncada yapabileceğin bir iş istediğin zaman yapabilrisin gezmelere gittiğinde bile .....Allah yardımcınız olsun...

banada güzel bir fikir olarak geldi..neticede sende bir anne olacaksin..ve kendi cocugunda orda olacak..yani cocugun emanet eden kişi referansini canli canli görcek ;) hayirli ve kolay dogumlar canim a.s.

canım bebegın bıraz buyuyunce bnce basla bu olaya.. yaklask 6 aylıktan sonra yanı.. bebegın daha cok kuckken senın sevgıne vaktıne ıhtıyacı var baska bı bebekle bolusme bunu derım.. bu bebegının hakkı neticede..

Bence 1 yaşın da üstünde olmalı bebek hatta en az 4-5 yaşlarında olması daha uygun..
Ablamın 1 buçuk yaşında bir oğlu var..Evlere zarar..Ablam peşinde koşmaktan iğne ipliğe döndü..Başkasının çocuğuna bakmak ta büyük sorumluluk..Başkasının çocuğuna bakarken kendi bebişini de ihmal etmemelisin..Bu yüzden bebeklikten çıkmış bir çocuğa bakmak daha kolay olur sanırım..Yani o yaşta çocuğu oyalamak açısından daha rahat olur...1-2 yaşlarındaki bebekler hala altlarına bez bağlanıyor ve çok hareketli çok yaramaz olabiliyorlar...Daha büyük yaşta çocuk daha iyi gibi..Hani kendi bebeğine bakma zorunluluğun olmasa bakacağın ufaklık ta bebek olsun diyeceğim ama...CADIARZU

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim arkadaşım bu arada...a.s.
Allahs ağlıkla bebeğini almayı nasib etsin inşallah:nazar:

canım bence iyi fikir değil neden diceksin ... senin bu ilk çocuğun anladığım kadarıyla kendi bebeğine alışmak ve huyunu suyuynu idare etmek başta zor oluyor çok emek istiyor ikinci bir bebeğe bakmakla bence zorlluk çekersin. çok zor olacağını tahmin ediyorum.... ama biraz büyüyünce neden olmasın ki bebeğinde yanlız değil arkadşı olarak büyümüş olur bence iyi fikir ilerisi için... hamileyim demişsin belki evinde çalışacağın bir iş bulabilrisin ne gibi.... mesela... temizlik ürünleri oluyor amway veya biobelinde gibi bu firmaların ürünlerini pazarlayabilirisin eşe dosta komuşuya falan eğer çevren genişse çünkü bu işlerde baya para kazanan arkadaşlarım var bende birine üye olmuştum ama çalıştığım için yoğunluk veremedim. benim bir arkadaşım amvayden ayda ortalama 700-1000 arası kazanıyor ve rütbesi bile yok sadece satıştan kazanılan bence güzel fikir hem bebeğin oluncada yapabileceğin bir iş istediğin zaman yapabilrisin gezmelere gittiğinde bile .....Allah yardımcınız olsun...

Evlilik nedeniyle son 5 yıldır İstanbul'da yaşadığım için pek de geniş bir çevrem yok... Fazla ev gezmesine giden biri değilim. Evden veri girişi, raporlama tarzı masa başı işler yapabilirim ama onu nerden bulacam. Yoksa bebişimin uyuduğu anlarda, ben tek zerre uyumadan PC başında çalışmaya hazırım. Satış kabiliyetim de var ama çevre olmayınca bu tip işleri kotarmak biraz güç oluyor...

banada güzel bir fikir olarak geldi..neticede sende bir anne olacaksin..ve kendi cocugunda orda olacak..yani cocugun emanet eden kişi referansini canli canli görcek ;) hayirli ve kolay dogumlar canim a.s.
Ben de Şubat sonu, Mart başı anne olucam inşallah. Ben de senin gibi düşünmüştüm.. Evde kendi bebeğine bakan biri biraz daha güvenilir olabilir diye...
Teşekkürler...

canım bebegın bıraz buyuyunce bnce basla bu olaya.. yaklask 6 aylıktan sonra yanı.. bebegın daha cok kuckken senın sevgıne vaktıne ıhtıyacı var baska bı bebekle bolusme bunu derım.. bu bebegının hakkı neticede..

Çok haklısın... Bir anne olarak içimden geçen bu... Ancak bebişimin, kirası ödenen, sıcak bir evde yaşama hakkı olduğuna inandığım için kısa vadede bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Hem eşim, hem ben işsiz kaldığımız için şu an işsizlik ödeneğiyle geçiniyoruz. Benim tazminatım suyunu çekmek üzere.. Çok uzun zaman bekleme şansım yok ne yazık ki.... :((
Bence 1 yaşın da üstünde olmalı bebek hatta en az 4-5 yaşlarında olması daha uygun..
Ablamın 1 buçuk yaşında bir oğlu var..Evlere zarar..Ablam peşinde koşmaktan iğne ipliğe döndü..Başkasının çocuğuna bakmak ta büyük sorumluluk..Başkasının çocuğuna bakarken kendi bebişini de ihmal etmemelisin..Bu yüzden bebeklikten çıkmış bir çocuğa bakmak daha kolay olur sanırım..Yani o yaşta çocuğu oyalamak açısından daha rahat olur...1-2 yaşlarındaki bebekler hala altlarına bez bağlanıyor ve çok hareketli çok yaramaz olabiliyorlar...Daha büyük yaşta çocuk daha iyi gibi..Hani kendi bebeğine bakma zorunluluğun olmasa bakacağın ufaklık ta bebek olsun diyeceğim ama...CADIARZU

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim arkadaşım bu arada...a.s.
Allahs ağlıkla bebeğini almayı nasib etsin inşallah:nazar:
Amin canım... Fikirlerin için sağol, dediğin doğru... Çıkan sonuca göre, bu fikri uygulamaya geçirirsem; önerilerini dikkate alıcam...

bence cok iyi düsünmüssün canim... sonucta ikiz de olabilirdi. insanlar ikiz,ücüz dördüz,besiz hatta altiz bile bakiyorlar ya...sonucta sen sadece birini emzireceksin..vs...ayrica cocuguna da arkadas olur diye düsünüyorum..insallah güzel olur ya..hayirlisi hakkinda canim...ama cok iyi düsünmüssün,bravo...

Öncelikle Allah hayirli bir sekilde bebegini kucagina almayi nasip etsin insallah ...

Canim cok güzel düsünmüssün ... Neden olmasinki ...

Ama ben olsam biraz kendi cocugumun büyümesini beklerdim, yani bir kac ay felan, bakarsin duruma göre ayarlarsin ...

Cünkü biraz kendi cocuguna vakit ayir, önce o ön planda o olsun, birazcik birbirinize kanin söyle bir, sonradan belki tekrar calismaya karar verirsen, o zaman cok özlersin bebegini ...

Burda benimde bir arkadasim var, cok bakti böyle cocuklara ve hala bakiyor, kendininde 4 tane cocuklari var, zaten baktigi cocuklar kendi cocuklariyla büyüyüp gidiyor diyor ... zaten kendi cocuklariyla birlikte oynadigi icin bana hic yükü olmuyor diyor, hemde hic olmassa eve katkim oluyor diyor ...

Hayirlisini dile Allath´tan canim benim ... a.s.

Öncelikle Allah hayirli bir sekilde bebegini kucagina almayi nasip etsin insallah ...

Canim cok güzel düsünmüssün ... Neden olmasinki ...

Ama ben olsam biraz kendi cocugumun büyümesini beklerdim, yani bir kac ay felan, bakarsin duruma göre ayarlarsin ...

Cünkü biraz kendi cocuguna vakit ayir, önce o ön planda o olsun, birazcik birbirinize kanin söyle bir, sonradan belki tekrar calismaya karar verirsen, o zaman cok özlersin bebegini ...

Burda benimde bir arkadasim var, cok bakti böyle cocuklara ve hala bakiyor, kendininde 4 tane cocuklari var, zaten baktigi cocuklar kendi cocuklariyla büyüyüp gidiyor diyor ... zaten kendi cocuklariyla birlikte oynadigi icin bana hic yükü olmuyor diyor, hemde hic olmassa eve katkim oluyor diyor ...

Hayirlisini dile Allath´tan canim benim ... a.s.
Canımm, iyi dileklerin ve desteğin için teşekkür ederim. :1hug:
Buradan bana getirilen bütün önerileri dikkate alarak karar vereceğimden emin olabilirsiniz... Allah hepimiz için hayırlısını versin inşallah...

canım hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşalla sağlıkla büyüsün :))

bence 5-6 ay sonra bu işi yapabilirsin canım, ilk aylar tüm ilgini bebeğine ver =)
ama 6 aylık olunca hem sen de alışırsın, elin yatkınlaşır ve 2 bebeğe bakabilirsin canım =)

canım ben direk anketi cevapladığım için yanlış anladım,yanlış oy verdm. sonra okudum da yazını çok özür dilerim.evde çocuk bakmayı artık ev hanımı olarak kalmak anlamışım da:)
tabii bakabilirsin ama gözlemlediğim kadaryla bu işi yapanlar diğer emanet çocuğa bir başkasının çocuğu olduğundan, daha sabırlı davranıp kendi çocuğuna tahammülü azalabiliyor umarım böyle bi sorunla karşılaşmazsın.sonuçta çocuğun da bunu, beni az seviyor olarak algılayıp kıskançlık yapabiliyor. bu ayarı tutturabilirsen bence güzel fikir.
üzüldüm işten çıkarılmana herşey en kısa zamanda yoluna girer inaşllah ve bizleri de bilgilendirirsin gene.
sevgiler.

Tabii ki, gelişmelerden haberdar edeceğim sizi... İnternet bağlantım sürdüğü sürece, burada sizlerle olmak istiyorum...:)

Back