-
- Konu Sahibi Kafasikarisikbirisi
Ben dogumdan sonra emzirme konusunda zaten şüpheliyim çünkü 2 yaş sonrası emmesi iyi degil ve diğer bebek emerken bıraktırmam çok zor olur o emerken görecek sonuçta ona Süt var bana niye yok diye düşünsün istememmerhaba,
hayırlı olsuun :)
ben de bebeğim 15 aylıkken hamile kaldım ikinciye. doktorum emzirmenin normal devam eden bir gebelikte sorun olmadığını söyledi. düşük ihtimali varsa tavsiye edilmiyormus. benim bebeğim de karın tokluğuna emmiyordu her zaman ama orada sakinlesip orada uyuyordu. hamileligin bir kısmında sütüm bitti, doktor da kolostrum üretimiyle beraber bırakır demişti, ama yine de devam etti. hamileliğin sonuna kadar emzirdim, erken doğum yapmadım (39. haftada)
ben doğum yaptıktan sonra da kısa bir süre tandem emzirdim. fakat bazı sebeplerden büyüğü ayırmaya karar verdim. küçük emerken büyüğe meme biraktirmak biraz üzücü oldu. doğumdan kısa zaman önce biraktirsam daha kolay olurdu diye düşünüyorum. kısacası hamileyken emzirmenizi tavsiye ederim çünkü bence bebiş daha 1 yaşında, ama tabi doktorunuza belirtin ekstra vitamin kullanın
Beslenme olarak nelere dikkat ettiniz ve kızınız emerken oglun bıraktığı için sorun oldu mu madem Süt var bana niye vermiyor diye hisseymesinden korktuğum için doguma yakın emzirmeyi bıraktırmam gerekir diye düşündüm. Ayrıca olunuz kaç kilo dogmuştu kızınız kaç kilo dogdu bebek kilosu arasında çok fark oldu mu 2 si arasında karnındaki yeterli beslenemez zayıf dogar diyenler varBen tandem emzirme yaptim. Oglum 14 aylikken hamile kaldim, hamileyken emzirdim, kizim dogduktan sonra ikisini birden emzirmeye devam ettim 9 ay. Oglum 2.5 yasinda birakti. Kizim 17 aylik olana kadar devam etti. Sorulariniz varsa yanitlayabilirim :)
iki yaş sonrası emmesi neden iyi olmasın? iki yaş asgarisi, üst sınır anneye ve bebeğe kalmış :)Ben dogumdan sonra emzirme konusunda zaten şüpheliyim çünkü 2 yaş sonrası emmesi iyi degil ve diğer bebek emerken bıraktırmam çok zor olur o emerken görecek sonuçta ona Süt var bana niye yok diye düşünsün istemem
Açıkçası özel bir beslenme planı uygulamadım. Besleyici şeyler yemeye, abur cuburdan uzak durmaya çalıştım. Vitamin desteklerimi kullandım. Eğer siz tandem emzirme yapmaktan mutluysanız, hiç de bıraktırmanıza gerek yok.Beslenme olarak nelere dikkat ettiniz ve kızınız emerken oglun bıraktığı için sorun oldu mu madem Süt var bana niye vermiyor diye hisseymesinden korktuğum için doguma yakın emzirmeyi bıraktırmam gerekir diye düşündüm. Ayrıca olunuz kaç kilo dogmuştu kızınız kaç kilo dogdu bebek kilosu arasında çok fark oldu mu 2 si arasında karnındaki yeterli beslenemez zayıf dogar diyenler var
Ya tabiki anne ve bebege kalmış ama dişlerde çürük yapabiliyor bazı çocuklarda kendi ablamdan biliyorum yegenlerimi 3 4 yaşa kadar emzirdigi oldu ve şuan en küçük yegenim çok emdigi için ön dişleri çürümüş durumdaiki yaş sonrası emmesi neden iyi olmasın? iki yaş asgarisi, üst sınır anneye ve bebeğe kalmış :)
Harika yaa bu yazdıklarınız bana öyle faydalı şeyler ki çok teşekkür ederim evet çevre sürekli bi yorum yapıyor yapısal olarak susan biri degilim cevabını verir yoluma bakarım ama ister istemez aklımda bi soru işareti oluyor onun için sordum maşallah bebeklerinin kilosu falan gayet iyi doğmuşlar ömürleri uzun olsunAçıkçası özel bir beslenme planı uygulamadım. Besleyici şeyler yemeye, abur cuburdan uzak durmaya çalıştım. Vitamin desteklerimi kullandım. Eğer siz tandem emzirme yapmaktan mutluysanız, hiç de bıraktırmanıza gerek yok.
Oğlum 49cm 2980 gr doğmuştu 40+3'te. Kızım ise 39+2'de 48 cm 2940 gr doğdu.
Size karnındaki beslenmez diyen olur, sütünü emen zehirlenir diyen olur. Olur da olur, psikolojik savaşa hazır olun :) Ben doğuma gittiğimde oğlum 22 aylıktı. Oğlumu öğlen uyku için emzirdim, yatırdım ve doğuma gittim. Daha doğrusu doğuma gitmişim, ben kontrol diye gittim, kızımı doğurup geldim :)
Ben de sizin gibi işin duygusal yanından korkmuştum ama zamanla su akıp yolunu buluyor. Mesela oğlum doğumdan önce ara sıra emiyordu, artık azaltmıştı, ama kardeşi geldikten sonra bir yenidoğan gibi emmeye başladı. Bu yoğunluk anneyi çok yıpratıyor. Ben çözümü meme ayırmada buldum. Bu senin, bu kardeşinin memesi diyordum. Oğlum meme istediğinde seninkine daha gelmedi süt, biraz bekle ben seni çağıracağım diye diye 5dk-10dk-15dk emme sürelerini açmaya başladım. Zaten sonrasında o da unuttu diyebilirim. 28 Aralık'ta yani tam 30 aylık olduğu gün de son kez emzirdim oğlumu ve memeden kestim. Zamana yayılan bir süreç olduğu için sorun yaşamadık.
Amin, çok teşekkür ederim. Oğlum Haziranda 6 yaşına girecek, kızım Nisanda 4 olacak :)Harika yaa bu yazdıklarınız bana öyle faydalı şeyler ki çok teşekkür ederim evet çevre sürekli bi yorum yapıyor yapısal olarak susan biri degilim cevabını verir yoluma bakarım ama ister istemez aklımda bi soru işareti oluyor onun için sordum maşallah bebeklerinin kilosu falan gayet iyi doğmuşlar ömürleri uzun olsun
Dikkat edeceğim söylediklerinize gögüs ucu hassasiyeti bende olmadı ama oglumun dişleri çıkınca ısırıp bi meme ucundan 8 farklı yeri yara ettigi kanattıgı oldu yine de emzirmeyi seviyorum bi aksilik olmazsa bırakmayı istemiyorum yardımınız için teşekkür ederimAmin, çok teşekkür ederim. Oğlum Haziranda 6 yaşına girecek, kızım Nisanda 4 olacak :)
Tandem emzirirken sıkıntı yaşayabileceğin 2 nokta var:
1. Göğüs ucu hassasiyeti. Bazen emzirmek zulüm gibi gelebilir, benim zorlandığım zamanlar olmuştu.
2. Rahim kasılmaları. Eğer riskli bir gebeliğin yoksa, emzirirken kasılmaları hissedebilirsin ama genelde bu doğumu başlatacak kuvvette olmaz. Onun için çok daha fazlası gerekir.
Büyük olan, süt kolostruma dönünce eskisi gibi emmek istemeyebilir, kakasının kıvamı değişebilir, ishal gibi olabilir, korkma sakın.
Değerlerine yine de çok dikkat et. Ben peşpeşe iki doğum ve 3,5 yıl süren aralıksız emzirme sonrasında sanırım pek dikkat etmedim kendime. Kızım 17 aylıkken zatüre oldum. Hızlı bir tedavi olmam ve kızımı memeden kesmem gerekti. Çok üzülmüştüm o dönem. Tek suçlu uzun süren emzirme süreci diyemem ama bağışıklığımın düşmesine hiç etkisi yoktur da diyemem açıkçası.
Sen de hayırlısı ile sağlıkla al bebeğini kucağına ve arzun buysa bol bol emzir iki bebeğini de :)
Gozun aydın canim benim oğlum 1yasindaydi gebe kaldım üç ay emzirdim 4ay da doktor bırak dedi üç ay kandan besleniyor dortuncu ay bebek annenin yediklerini alıyor dedi bıraktım çok zor oldu hamile iken emzirmek enerjin kalmıyor emzirmek istersen de emzir sıkıntı olmaz belki bebek bırakır emmeyi hormonlardan dolayı sütun tadı acılasiyorHamileyken bebegini emziren anneler var mı bu durumdaki tecrübelerinizi paylaşırmısınız doktorunuz ne söyledi neler yaptınız bu şekilde emzirirken nelere dikkat ettiniz? İlk bebegim 1 yaşında ve 5 haftalık hamile oldugumu ögrendim plansız bi gebelik bu yüzden ne yapacagım bilmiyorum bebegim memeye çok düşkün
Ben tandem emzirme yaptim. Oglum 14 aylikken hamile kaldim, hamileyken emzirdim, kizim dogduktan sonra ikisini birden emzirmeye devam ettim 9 ay. Oglum 2.5 yasinda birakti. Kizim 17 aylik olana kadar devam etti. Sorulariniz varsa yanitlayabilirim :)
Merhabalar, ne gibi bir değişiklikten bahsediyorsunuz acaba, tam anlayamadım soruyu kusura bakmayın :) Soru işaretlerinizi daha net yazarsanız seve seve cevaplarım.Merhaba uzun zaman olmuş siz yazalı ama hamileyken emzirdiğiniizi söylemişşiniz siniz bebeklerinizde ni değişiklik oldu mu bende hamileyim oğlum küçük emiyor çok kararsız kaldım
Bebeğiniz de ishal vb mesela zararlı, diyolar o yüzden sordumMerhabalar, ne gibi bir değişiklikten bahsediyorsunuz acaba, tam anlayamadım soruyu kusura bakmayın :) Soru işaretlerinizi daha net yazarsanız seve seve cevaplarım.
Hamileyken emzirmişşiniz ya sütünz değişmedi mi yada, bebeğinizde ishal tiksinme oldu mu bide kilo aldı mı bebeğiniz o sütünüzleMerhabalar, ne gibi bir değişiklikten bahsediyorsunuz acaba, tam anlayamadım soruyu kusura bakmayın :) Soru işaretlerinizi daha net yazarsanız seve seve cevaplarım.
Gebeliğin yanlış hatırlamıyorsam 6.ayı itibariyle süt kolostruma döner ve yeni gelecek bebek için uygun içerik üretmeye başlar. Bu da emen büyük çocuğun ishal olmasına sebep olabilir çünkü kolostrum laktasiftir, bu şekilde çalışır.Bebeğiniz de ishal vb mesela zararlı, diyolar o yüzden sordum
Sütüm değişmiştir illa ki, bir önceki mesajımda da yazdım, süt kolostruma döner. Benim oğlum tiksinmedi, devam etti. Belki bir başka bebek tiksinir, bilemiyorum.Hamileyken emzirmişşiniz ya sütünz değişmedi mi yada, bebeğinizde ishal tiksinme oldu mu bide kilo aldı mı bebeğiniz o sütünüzle
Anladım napıcam bilmiyorum oğlum emmeden uyumaz biberon almaz başka bişey mez çok çaresizim şu anSütüm değişmiştir illa ki, bir önceki mesajımda da yazdım, süt kolostruma döner. Benim oğlum tiksinmedi, devam etti. Belki bir başka bebek tiksinir, bilemiyorum.
Kilo konusunu da yazdım bir önceki mesajda, iki çocuğum da hemen hemen aynı boy ve kiloda doğdu.
Hamilelikte emzirme süreci zor bir süreç, açık olmakta fayda var. Tercih edersiniz, etmezsiniz bu tamamen sizin kararınız. Kimse neden emzirdin/emzirmedin diyemez. Sadece emzirmeyi tercih ederseniz ne yanınızdakine ne karnınızdakine zararı olmadığını bilin :)Anladım napıcam bilmiyorum oğlum emmeden uyumaz biberon almaz başka bişey mez çok çaresizim şu an