Hamileyken ilk bebegini emzirmeye devam edenler (tandem emzirme)

Kafasikarisikbirisi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mart 2020
4.385
6.629
Hamileyken bebegini emziren anneler var mı bu durumdaki tecrübelerinizi paylaşırmısınız doktorunuz ne söyledi neler yaptınız bu şekilde emzirirken nelere dikkat ettiniz? İlk bebegim 1 yaşında ve 5 haftalık hamile oldugumu ögrendim plansız bi gebelik bu yüzden ne yapacagım bilmiyorum bebegim memeye çok düşkün

Ablacım çok özür dilerim, etiketi ve ricanı ancak görebildim, bildirim göndermede tek yetkili Kazen.
Ben konu linkini duvarımda paylaşabilirim yalnızca
Görmüş olman bile yeter yaa senin insanlarla konuşma şekline bayılıyorum okurken içim yumuşacık oluyor ne güzel insansın paylaşırsan çok güzel olur gerçekten yardıma ihtiyacım var bu konuda kafam çok karışık duygusal olarak çökmüş durumdayım şu sıralar

Duvarıma ekledim linki Ayrıca konuyu doğum yapanlar kısmına taşıdım, zira doğum yapmış emziren anneleri ilgilendiren bir konu olduğundan daha uygun bir bölüm, hem daha çok yorum alma ihtimali var bu bölümde

Teşekkür ederim umarım yardımcı olacak birileri çıkar

Teşekkür ederim umarım yardımcı olacak birileri çıkar
Rica ederim, emzirirken hamile kalıp aynı endişeleri yaşayan üyeler okumuştum ama topikleri hatırlamıyorum
Mutlaka yardımcı olacak birileri çıkacaktır, ben sürekli sitede olmuyorum konun güncel kalsın birileri görsün istersen, benim yaptığım gibi duvarıma linkini yeniden ekleyebilirsin.
Duvarımda konularınızı paylaşmanızda bir sakınca yok, herkes konusunu ekleyip yorum isteyebilir

Hayırlı olsun canım. Benim başıma gelmedi. Ama yakınım emzirdi. Doktorun uyarısı şöyleydi. Hem karnındaki bebeği besleyecek hem 1 yaşındaki bebeği besleyecek hemde kendinize bakacaksınız. O yüzden çok güzel beslenmeniz gerekiyor. Proteinden zengin beslenin ayrıca tahıllar, havuç, muz, süt ürünleri günde en az 2 öğün bunlarla beslenin. 1 yaşındaki çocuk çok yoğun emmiyormuş zaten. Temelde ek gıdayla doyurup vitamin niyetine emzirmeye devam edebilirsiniz. Yakınım 1 buçuk yaşına kadar emzirebildi. 6-7 aylık olana kadar gebelikte. Sonra ağırlaştı zor oldu kendi değerleri de düştü. bırakmak zorunda kaldı.

Son 3 aya kadar emziriliyor bana doktorum son 3 ayda emzirmeler rahmin kasılmasını arttırıyor demişti.

Tamam abla çok sagol ara sıra dedigin gibi paylaşırım

Evet bende zaten araştirdim biraz belli aydan sonra bebek kendi de bırakıyormuş Süt klostrom a dönüşünce tadı çok degişiyor bebek begenmeyip emmeye biliyormuş en azından 5 6 ay daha emsin istiyorum birden kesersen duygusal olarak boşluk hissetmesi beni korkutuyor zaten şuan doymak için emmiyor sadece uykuya geçişte rahatlamak için emer doktor direk kes dedi ama tavrı hiç hoşuma gitmedi yani bebegimin durumunu vs sormadan hemen kes o sütün hiç faydası yok dedi ama bedensel olarak faydası olmasa bile duygusal olarak var o bile yeter bi süre daha emmesi için

Son 3 aya kadar emziriliyor bana doktorum son 3 ayda emzirmeler rahmin kasılmasını arttırıyor demişti.
Siz emzirdiniz mi peki bende okudum evet son aylar risk var ben bu sütü bırakma dönemini aylara yayarak bırakmayı bebegimi etkilememeyi istiyorum

Mune hanım ben de size birşey yazdım ama ozelinizden kendimle alakalı etiket yaparak çekindim ama acaba bakma şansınız var mı eğer şimdiden teşekkür ederim

Bu arada canım benim çok geçmiş olsun öncelikle bu konuda proteinli besinler alman gerekiyor , hem çocuk açısından hem de hamileliğiniz için , emzirilebilir diye biliyorum ama yinede Dr a da iyice sorun derim ..

Arkadaşım benzer durumda olduğu için doktorumdan görüş almıştık. Ekran görüntüsünü detayları tek tek yazmaya fırsatım olmadığı için mesajla ilettim.

Öncelik kucağınızdakinin, 20. haftadan itibaren kolostrum üretmeye başlar, genelde 24. hafta ile bebekler emmeyi kendiliğinden bırakırmış. Onun için minik yavrunuzu gönül rahatlığıyla emzirin derim.

Sağlıkla alın kucağınıza, ömürlerine bereket. ^_^

Benim doğumum üzerinden çok zaman geçti ama kızım 1 yaşındayken ben hamile kalmıştım.
Kızım emiyordu bende doktorumuza sordum.
Emzirmeye devam edebilirsin ama beslenmene dikkat et dedi hatta özel liste vermişti.
Tam hatırlamıyorum ama peynir,yumurta,muz vardı zorla fazla fazla yemiştim.
1.5 aylık hamileliğimde maalesef kürtaj olmak zorunda kaldım.
Kürtajda da doktorum emzirmeye devam edebilirsin ama ilaçlardan dolayı 1,2 gün az emzir demişti.
Siz yine doktora ayrıntılı sorun ne yiyeceğinizi de söyler emzir yada emzir der zaten mutlaka.

Ya doktora sordum ama bu doktora ilk gidişim buradaki diger doktorlar atanmış hepsi degişmiş ve hiç dinlemedi beni çocugum hakkında soru bile sormadı yani ne kadar emiyor nasıl besleniyor demeden hemen keseceksin o sütün çocuga faydası yok dedi kestirip attı tavrı hoşuma gitmediği için söylediği şeyi dikkate almak istemiyorum olmadı bi beslenme uzmanı ile görüşüp liste alayım onla beslenirim

Benim doktorum ilk hamileliğimde de doktorumda.dogumumu yapmıştı hala aynı doktora gidiyorum o yüzden ilgili olabilir
Ama ben çevremden hep sizin doktorun Dediği gibi o sütün çocuğa faydası yok lafını duydum.
Birde benim doktorum zaten katı gıdaya geçtiniz (1 yaş) emzirmeye devam edebilirsin dedi bunu net hatırlıyorum.

Ya benim için zaten bedensel olarak fayda saglayıp saglamaması önemli değil çocugum beslenmek için emmiyor sadece uyku anında emiyor dalmak için duygusal olarak boşluga düşmesin diye devam etmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…