Hamileyken emzirmekle ilgili kafamda deli sorular :))

Bu sekilde emziren cok kisi var. Savunan da. Hatta etrafımda savunanlardan biri bur cocuk doktoru tanısımdı. Oglum bırakmasa hic kesmeyecektim dedi.

Süt yetmez fikrine ise hic katılmıyorum. Hem anne olacagım zaman hem de mesleğim gereği sıkca danışıldıgı icin bu konuyu cok arastırdım.

1- bilimsel açıdan bir kadın iki bebeği besleme kapasitesine sahip.
2- vücut bebeğin ihtiyacına göre miktarı ve iceriği 2-3 gün icinde ayarlıyor.
Ama analar kaynanalar tek bebek bile emzirseniz çocugun başında doymuyor buama.verin diye vıdı vıdı ediyorlar.

Tek katılmadıgım nokta cocuğun iki yaşından sonra emzirilmesi. Psikolojik olarak cocuga zararı var ve fiziksel olarak bir faydası var.

Bir de memeyi yavaşca bırakmazlar. Siz de bıraktıramazsınız. Uygun bir sekilde siz birden bıraktırmanız gerek.

Kendi yöntemimi anlatayım belki birine yardımı olur. Oglumu emzirdiğim dönemlerde meme başım büyik de oldugundan penye sütyen kullanırken bazen belli olmasın diye meme ucu kapatıcılardan kullanıyordum. Böyle ten rengi göğüs pedi gibi vücuda yapışan bir şey. Bir gün dalgınlıkla mememi açıp emzirmeye kalktığımda oglum meme basıno bulamadı ve kaybolmus gibi aramaya basladı. Önce cok güldük sonra aklıma bir fikir geldi. Oglum hep mantıklı açıklama beklerdi çünkü vermeyecegim keseceğim desem dinlemezdi. Aylar sonra kesme vakti gelince meme ucu kapatıcıyı kullandım. Yok bitti deyince inanmadı actı baktı. Bir kac kere denedi. Ne oldu dedi nerede dedi. Kalmadı dedim. İlk gece zorladı. İkinci gün daha az aradı. Ücüncü gün bıraktı. Ama biz anneler de bırakmak icin hazır olmalıyız. Kendimi kötü hissettim. Hatta bir hafta sonra vermeyi denedim. Oturdu kucağıma, emermis gibi numara yaptı, sonra güldü bana kalktı gitti. Bakmadı bile yüzüne memenin.

Kısa yoldan meme benim bebe benim diyip geçebilirsin. Hâlâ bik bik eden olursa kafasına emzirme sanati kitabını vur.

Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim aklimda bulunacak tavsiyelerin. Bebegim kismet olur da saglikla dunyaya gelirse o sirada 22 aylik olacak oglum. Yani birakmasi 24 ayi biraz gececek gibi.

Yalniz su an farkettim ki ben de hic hazir degilim birakmasina, seviyorum oglumu emzirmeyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…