çokmuş demek kiMaşallah..sütünüz çokmuydu,iki bebeğe nasıl yetti?
Canım valla biraz kendine de acı.biri içerden biri dışardan valla çok zor.kızımı 18 ay emzirdim resmen eriyip bittim.oğlumda sütüm olmadı 10 Ay emebildi sadece nasibi o kadarmış.çok şükür oğlum çok iştahlı herşeyi yiyo.kızım anne sütü emdi ama çok iştahsızdı hala da öyle.yoo en azından kendi bırakma sinyali verene kadar emzireyim istiyorum, yani hamileyim diye zorla bıraktırmaya içim elvermiyor.
X xDerinMavix yanlış bilgiler vermeyelim lütfen, eğer erken doğum riski olmazsa ve dr sakınca görmezse doğuma kadar emzirebilir. doğumdan sonra 2 bebeği birlikte emzirebilir. tandem emzirme deniliyor
Demek ki meme uyarilmasi erken dogum riskini arttirir diyen doktorlar yanlis bilgi veriyor.
Artik herkes tandem yapiyor bildigim kadariyla hic sorun yokyoo en azından kendi bırakma sinyali verene kadar emzireyim istiyorum, yani hamileyim diye zorla bıraktırmaya içim elvermiyor.
Merhabalar, yazalı epey olmuş ama sormam lazım. Bu baskılara karşı sinir sisteminizi nasıl korudunuz :) Ben "artık memeden kesmen lazım yavaş yavaş" cümlesini duyduğum an cin çarpmışa dönüyorum. Sanane diye çığlık atmak istiyorum :) Ama sakince gülümseyip kısmet, doktorlarımla irtibat halindeyim, şimdilik sıkıntı yok diyorum. Ama annem ve kayınvalidem durmuyorrr durmuyoorr..bana da sürekli annem de dahil baskı vardı.
ama önemli olan kızlarımın anne sütü almasıydı.
ve bu bence çok değerli övünülecek bir şey.
Hiç takılmayın ciddiye almayın. Hamileyken emzirmek müthiş bir şey olsa gerek. Sağlıkla doğsun bebeğiniz.Merhabalar, yazalı epey olmuş ama sormam lazım. Bu baskılara karşı sinir sisteminizi nasıl korudunuz :) Ben "artık memeden kesmen lazım yavaş yavaş" cümlesini duyduğum an cin çarpmışa dönüyorum. Sanane diye çığlık atmak istiyorum :) Ama sakince gülümseyip kısmet, doktorlarımla irtibat halindeyim, şimdilik sıkıntı yok diyorum. Ama annem ve kayınvalidem durmuyorrr durmuyoorr..
maşallah bende istiyorum bu cesarettenmerhaba
ben ilk kızım 9 aylıkken 2. kızıma hamile kaldım. kardeşi doğana kadar emzirdim. bu sayede ikinci kez kolostrum içmiş oldu. hem büyük kızımı hem ortancayı beraber 30 ay emzirdim. 2. ve 3. kızımı da birlikte emzirdim.
yalnız sağ memeyi hep büyüğe, sol memeyi hep küçüğe verdim. büyüğün emme gücü daha fazla olduğu için iki göğsü de boşaltıyordu. tedbiren böyle davrandım. tek göğüs küçüğe yetti çok şükür.
kıskançlık illa ki oluyor. sadece emmek değil, bebeği öpmen sevmen bile kıskandırabilir onu. benim bulduğum bir çare yok. sadece büyükleri de sık sık kucaklıyorum öpüyorum seviyorum.
Haklısın sakin kalamamakta. Ama zararlı çıkan sen oluyorsun.Milana22 , Akasya , La Lune
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. İnanın çok araştırdım, okudum. Hala da okumaya devam ediyorum. Ancak en önemlisi annelik güdülerim en küçük zerresine kadar emzirmelisin diyor ve emzireceğim de. Büyük oğlum ne zaman isterse o zaman bırakacak memeyi. Ben kararlıyım.
Ancak an itibariyle sakin kalmayı başaramıyorum bu konuşmalara. Sanırım alışmam gerekecek :)
ya duymazdan geliyordum ya da sanane diyordum.Merhabalar, yazalı epey olmuş ama sormam lazım. Bu baskılara karşı sinir sisteminizi nasıl korudunuz :) Ben "artık memeden kesmen lazım yavaş yavaş" cümlesini duyduğum an cin çarpmışa dönüyorum. Sanane diye çığlık atmak istiyorum :) Ama sakince gülümseyip kısmet, doktorlarımla irtibat halindeyim, şimdilik sıkıntı yok diyorum. Ama annem ve kayınvalidem durmuyorrr durmuyoorr..
olur olur :)maşallah bende istiyorum bu cesaretten