• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken diyet yapılır mı. Kilo veremeden hamile kaldım.

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.079
158
Merhaba hanımlar
Boyum 1.59 kilom 62.5 en son adet tarihin 3 temmuz başlangıç buna gore 5 haftalık hamileyim. Su an 6 kilo fazlam var ve ben bildiğiniz balık etliyim. Şu durumda diyet yapsam olur mu. Henüz bulantım yok sonradan olur mu bilmiyorum. Ve şöyle bir durum var kizima hamile kaldigimda 51 kiloydum 62.6 ile doğuma girmiştim yani şimdiki kilomda. Onda 4 ay aşırı bulantım olmuştu. Sonuç 62 kilo ile doğuma girip 57 kilo ile eve donmustum. Simdi löp löp etliyim. 9 ay sonra 70 -75 kilo olacagim en az bu boyla. Diyet yapsam simdiden en azindan ilk 3 ay cok mu zararli olur. Ne yapmak lazim.

Aramıza hoş geldin. Aynı durumı yaşadım, kendi kilomun üstünde hamile kaldım.
Ama sakın diyet yapmayın, önerilmiyor. Beyaz ekmek yemeyin, sağlıklı beslenin, şeker hamur işi yok. Minimum kiloyla bitirmeye çalışın.

Dip Not: Bunları ben yapabildim mi, hayır. :olamaz:

Hamileyken homili girtlak yemenize gerek yok, bebegin sadece 300 kalori gibi bi beklentisi var sizden. O da bir kase yogurda denk. Ihtiyaca yonelik dengeli beslenirseniz min kilo alimi ile gebeliginizi tamamlarsiniz. Ben 16 haftalik hamileyim, kafamdaki ideal kilodan 2 kilo fazlam var diye dikkatli beslenmeye calisiyorm, henuz hic kilo almadim. Karin ve sirt kaslariniza yonelik egzersizlerle hem dogumuzu kolaylastirip hem de kilo aliminizi kontrol edebilirsiniz

Kilo vermek değil de, kilo alımınızın önüne geçebilirsiniz. Ancak bunu asla ama asla kafanıza göre bir programla yapmamalısınız, bebeğiniz gelişimine kadar her şeyi tehlikeye sokabilirsiniz. Bir diyetisyene gidin. Size hamilelere özel bir diyet programı oluşturur.

Te
Aramıza hoş geldin. Aynı durumı yaşadım, kendi kilomun üstünde hamile kaldım.
Ama sakın diyet yapmayın, önerilmiyor. Beyaz ekmek yemeyin, sağlıklı beslenin, şeker hamur işi yok. Minimum kiloyla bitirmeye çalışın.

Dip Not: Bunları ben yapabildim mi, hayır. :olamaz:
muhtemelen bende yapamayacagim. Ama iradeli olmak istitorum 70 - 80 kilo nedir arkadas bu boyla

tabi ki de diyet yapmıcaksın. sadece yediklerine dikkat etçeksin. kilo vermeye değil kilo almamaya aynı kalmaya çalışçaksın. gereksiz yiyecekleri yeme. abur cubur ekmek pilav.

Hamileyken homili girtlak yemenize gerek yok, bebegin sadece 300 kalori gibi bi beklentisi var sizden. O da bir kase yogurda denk. Ihtiyaca yonelik dengeli beslenirseniz min kilo alimi ile gebeliginizi tamamlarsiniz. Ben 16 haftalik hamileyim, kafamdaki ideal kilodan 2 kilo fazlam var diye dikkatli beslenmeye calisiyorm, henuz hic kilo almadim. Karin ve sirt kaslariniza yonelik egzersizlerle hem dogumuzu kolaylastirip hem de kilo aliminizi kontrol edebilirsiniz
MaşaALLAH. Valla bende bir iştah artışı olmuştu, eşime kahvaltı hazırlamadı diye kavga edip ağlamıştım, uyanıp direk kahvaltıya koşardım. Önceden kahvaltıyı pek yapmayan ben. Meğer hamileymişim. Hamile olduğumu tescilleyince ne bulsam gömdüm, adanalar, şişler, kebaplar, kelleler, beyran, şırdan ohh sefam olsun dedim demeye ama kustuğum halde kilo aldım :-) sonra kafam dankk etti son 2 aydır sadece 1.5 kilo aldım ama iş işten geçti :-(

Psikolojik galiba canim sürekli bir şeyler yemek istiyor. Normalde de istahliydim şimdi 2 ye katladim

Te
muhtemelen bende yapamayacagim. Ama iradeli olmak istitorum 70 - 80 kilo nedir arkadas bu boyla
Senin boyu bilmem canım ama benim boy da kısa :-) kendimi silindir gibi hissediyorum. Matematik dersinde görsel olarak kullanılabilirim, eski resimlere baktım döndüm bir cigara yaktım der gibi :-) isyandayım.

MaşaALLAH. Valla bende bir iştah artışı olmuştu, eşime kahvaltı hazırlamadı diye kavga edip ağlamıştım, uyanıp direk kahvaltıya koşardım. Önceden kahvaltıyı pek yapmayan ben. Meğer hamileymişim. Hamile olduğumu tescilleyince ne bulsam gömdüm, adanalar, şişler, kebaplar, kelleler, beyran, şırdan ohh sefam olsun dedim demeye ama kustuğum halde kilo aldım :-) sonra kafam dankk etti son 2 aydır sadece 1.5 kilo aldım ama iş işten geçti :-(
Aynen ben. Akşama kadar bir şeyler yemek istiyorum.

Merhaba hanımlar
Boyum 1.59 kilom 62.5 en son adet tarihin 3 temmuz başlangıç buna gore 5 haftalık hamileyim. Su an 6 kilo fazlam var ve ben bildiğiniz balık etliyim. Şu durumda diyet yapsam olur mu. Henüz bulantım yok sonradan olur mu bilmiyorum. Ve şöyle bir durum var kizima hamile kaldigimda 51 kiloydum 62.6 ile doğuma girmiştim yani şimdiki kilomda. Onda 4 ay aşırı bulantım olmuştu. Sonuç 62 kilo ile doğuma girip 57 kilo ile eve donmustum. Simdi löp löp etliyim. 9 ay sonra 70 -75 kilo olacagim en az bu boyla. Diyet yapsam simdiden en azindan ilk 3 ay cok mu zararli olur. Ne yapmak lazim.
Merhaba. Zayıflama diyeti yapmamalısınız fakat sağlıklı beslenerek ilk 3 ay kilo almayıp sonra ayda 1-1.5 kg alarak devam edebilirsiniz. Hamile kaldığınız kilo normal fakat kilolu sınırına yakın. Hamileliğinizi maksimum 10-11 kg alarak tamamlanır gerekir. Şu an zayıflama diyeti yapmamalısınız.

Doktounuz size bir sey soylemedi mi? Bana soylemisti,ilk kontrolde kilo bu,doguma en fazla bu kiloyla girmelisin demisti. Ben de kiloluyken hamile kaldim 63 kiloydum,doktorumun 73e kadar izni vardi ben de tam 73le doguma girdim. Dogum sonrasi tartilmadim sanirim hatirlamiyorum ama 40.gun kontrole gittigimde 61kiloydum. Sadece proteinle beslendim, zeytinyagi ve tereyagi kullandim, hamur isi,beyaz un,seker ve tuz hic kullanmadim ki zaten ben normalde de kullanmam bunlari. Tatli asla sevmem,hoslanmam. Bir tek caya seker koyardim onu da biraktim zaten. Bence kadin dogum doktoru eger duzgun ve yeterli bir doktorsa zaten sizi yonlendiriyor. Baktiniz adamin sesi cikmiyor kesinlikle doktorunuzu degistirin. Hamilelikte ayrica diyetisyene,endokrin bolumlerine gitmeye gerek yoktur,bu ihtiyaci kadin dogumcu karsilamalidir

Back
X