• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken diyet yapılır mı. Kilo veremeden hamile kaldım.

Merhaba. Zayıflama diyeti yapmamalısınız fakat sağlıklı beslenerek ilk 3 ay kilo almayıp sonra ayda 1-1.5 kg alarak devam edebilirsiniz. Hamile kaldığınız kilo normal fakat kilolu sınırına yakın. Hamileliğinizi maksimum 10-11 kg alarak tamamlanır gerekir. Şu an zayıflama diyeti yapmamalısınız.
Inşallah dediğiniz gibi yapabilirim. En 70 ile bititsem mükemmel olur onu da emzirince veririm. Çünkü kizimda kirkim çıkmadan tüm kiloları vermistim

H
Doktounuz size bir sey soylemedi mi? Bana soylemisti,ilk kontrolde kilo bu,doguma en fazla bu kiloyla girmelisin demisti. Ben de kiloluyken hamile kaldim 63 kiloydum,doktorumun 73e kadar izni vardi ben de tam 73le doguma girdim. Dogum sonrasi tartilmadim sanirim hatirlamiyorum ama 40.gun kontrole gittigimde 61kiloydum. Sadece proteinle beslendim, zeytinyagi ve tereyagi kullandim, hamur isi,beyaz un,seker ve tuz hic kullanmadim ki zaten ben normalde de kullanmam bunlari. Tatli asla sevmem,hoslanmam. Bir tek caya seker koyardim onu da biraktim zaten. Bence kadin dogum doktoru eger duzgun ve yeterli bir doktorsa zaten sizi yonlendiriyor. Baktiniz adamin sesi cikmiyor kesinlikle doktorunuzu degistirin. Hamilelikte ayrica diyetisyene,endokrin bolumlerine gitmeye gerek yoktur,bu ihtiyaci kadin dogumcu karsilamalidir
HEnuz doktora gitmedim. Haftaya randevu alacağım.

3 tane doktoe değiştim 3 üde kilo konusunda hiç uyarmadı, tartmadı bile. En son sağlık ocağında ebem sağ olsun çok uyardı, üstüne düştü ben de dikkat etmeye başladım.

Herkes söylemiş diyetisyen olmaz şimdi. Sadece kontrollü yemeniz lazım. Bol bol su. Abur cubur şekerli şeyler vs tuketmeyin zaten zararlı. Koca kaseyi kuruyemişler doldurmayın mesela. Azar azar. Öyle mkdeniz kazinirsa su için. Aman ben hamileyim iki kişilik yiyeyim tatlıları gomeyim çok sağlıksız zaten. Özellikle protein kalsiyum agrilikli beslenmeniz bol bol sebze tüketmeniz lazım. Meyveyi de kontrollü yiyin. Çünkü acayip kilo aldırıyor.

hamile değilim, evli değilim. sadece sağlıksız besinleri (şeker, ekmek, abur cubur, yağlı yiyecekler) bırakarak diyetsiz 1.5 ayda 8 kilo verdim. diyet yapmasanız bile yediklerinize dikkat edin sağlıksız şeyler tüketmeyin.

Ay ben de hamileyim.Fazladan on kilom vardı hamile kaldığımda. Hatta ilk bilmezken hamileliğimi; diyet yapayım dedim.15 gün çokta güzel gidiyordum. 3 kilo bile vermiştim(ödem sanırım) sonra gebeliği öğrenince bıraktım. zaten bir iki hafta içinde bir iştah açtı ki bende tv de dışarıda ne görsem yiyesim geliyor. 2 gün önce 80 kiloydum tartıda ilginç bir şekilde bugün baktığımda 82 olmuşum. yediğimi kabul ediyorum da iki günde iki kilo alacak kadar değil ya çıldıracağım..

evet cAnm ilk üç ay verebilirisn . süt yogurt toplam 500 garam yani iki porsiyon ye günde en az et tavuk balık peynir yumurta grubundan 4 degisim . salata sebze iahmal etme yani vok düsük kaloriye düsme kilo verrsin

Benim de boyum 1,67. 56 kiloyla hamile kaldım ve daha 20. haftamda 10 kilo aldım. :KK53: Lütfen şaşkınlık nidalarınızı içinizden atın, keyfimi kaçırmayın. İlk hamileliğimde de böyleydi. 20 kilo alarak doğuma girmiştim. Hamile olunca salıyorum , huyum bu. Normalde çok spor yapan, disiplinli, fit olmayı seven bir insanım halbuki. Hamile kalınca içimdeki obur canavar hortluyor. Ben de kendimi böyle kabullendim, ne yapayım. Doğuma yuvarlanarak gideceğim ama bir daha ki yaz bikini fücudumla(!) plajların tozunu atacağım, ahanda buraya yazdım. :KK8:
Herkes söylemiş diyetisyen olmaz şimdi. Sadece kontrollü yemeniz lazım. Bol bol su. Abur cubur şekerli şeyler vs tuketmeyin zaten zararlı. Koca kaseyi kuruyemişler doldurmayın mesela. Azar azar. Öyle mkdeniz kazinirsa su için. Aman ben hamileyim iki kişilik yiyeyim tatlıları gomeyim çok sağlıksız zaten. Özellikle protein kalsiyum agrilikli beslenmeniz bol bol sebze tüketmeniz lazım. Meyveyi de kontrollü yiyin. Çünkü acayip kilo aldırıyor.
Diyetisyen niye olmaz ya. Hamilelere özel program yapıyorlar. İlk hamileliğimde gitmiştim, uysam faydasını görürdüm ama uymamak daha cazip geldi. =)) Kilo vermeye yönelik değil, yeterli beslenmeye yönelik program hazırlıyorlar.

hamile iken zayıflama diyeti yapılmaz.
Ancak elbette sağlıklı beslenme düzenine geçilebilir, geçilmelidir de.

benim çevremde yüksek tansiyon ve hamilelik şekeri dolayısıyla diyetisyen eşliğinde hamilelik yaşayan iki kişi var, biri 9 kilo diğeri 11 kilo aldı tüm hamileliği boyunca.

Kızlar bunlar ıyı gunler iniz daha gebeliğin baslangıcı ilk basta dort ay kustum seviniyordum kilo almam diye ama bebek oynamaya baslayınca ıstah oyle bir artıyorkı engel olamıyorsunuz :) suana kadar devasa bı kilo alımım var kendimi dev gibi goruyorum aynada hos boyumda sizlerle aynı ama sorun degil bebegin dogunca verırım kolay veriyorum. İnmeli olan saglıklı olmaları ve suan yatağa baglıyım gecen gun düstüm ayagımda dize kadar alcı var hazırı yiyip aksama kadar hareketsiz yatıyorum.

Merhaba ben diyetisyenim hamilelikte genelde kilo verdirmiyoruz ama çok yükek kiloya hamile kalan annelere ilk 3 ay kilo verdirdik çünkü vermesi sağlığıni ve bebeğin sağlığını daha olumlu etkileyecekti .sizde sağlıklı beslenip bol spor ve su ile kilo kaybedebilirsin ki kaybetmesenizde dikkatli ve düzenli beslenmeyle hamileliliginizi 10 12 kilo arası alarak sonlandirirsiniz buda doğum sonrası sizi hiç zorlamaz zaten .Çevrenizde iyi bir diyetisyenle görüşün lütfen düzenli takip altında olun

Ben de gebelik şekeri çıkmıştı diyetisyen kontrolünde mecburen şeker diyetine girmiştim ekmek çok sınırlı şeker sıfır ama cokkk sağlıklı bi gebelik geçirmiştim sadece 9kilo almistim ve bebegim 3450gr doğmuştu bence diyetisyen gebelere göre uygun diyet programı hazırlar buna uyarsanız muhteşem bi hamilelik geçirirsiniz bu arada Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini canim

Back
X