Hamileyken diyet yapılır mı. Kilo veremeden hamile kaldım.

Un ve şekeri tamamen hayatınızdan çıkarın. Karbonhidrat için bulgur ve yulaf tüketebilirsiniz. Protein almaya dikkat edin bir de bol yeşil yapraklı sebze ve lifli gıda tüketin metabolizmayı hızlandırır. Ama öyle kendinizi aç bırakmak gibi bir şey yapmayın sonuçta hamilesiniz. Canınız çok tatlı vs çekerse hurma kuru üzüm gibi şeylerle geçiştirin. Bir de kendinizi yormadan yürüyüş yapın

Sağlıklı beslenin tüm gıdalardan tam olarak yiyin. 158 cm 64 kg ile hamile kaldım 80 le doğuma girdim bebeğim 1 yaşındayken 23 kg vermiştimm lütfen diyet yaparak kendinizi yipratmayın sağlıklı beslenin eminim sonra verirsiniz kiloyu

Diyet yapmamanız ve zayıflamamanız tarafındayım. Sağlıklı beslenebilirsiniz. Faydasız ve zararlı besinlerden uzak durunuz. Çok kilo bebeğinizin sağlığını etkileyebilir.
Sık sık su için ve yürüyüş yapın, doktor önerisi alabilirseniz eğer hafif germe, yoga egzersiz hareketleri hamileliğinizi kolaylaştırabilir.

Bende balık etli hamile kaldım. Diyetisyene gittim. amacım kilo vermek değildi. en az kiloyla atlatmaktı amacım. zaten diyetisyende öyle dedi. bana hemde bebeğe faydalı bir liste çıkardı. ilk 3 ay hiç kilo almadım. toplamda 12 kilo aldım. sezeryan sonrası tartıya çıktım. 1 haftalıktı bebeğim hamile kaldığım kilonun 2 kilo üstündeydim. sonra ne oldu. sütüm olmadı. kompostolar. süt artırıcı çaylar, bulgur pilavı. 9. aydaki kiloma çıktım. şimdi verdim epey. dipnot : yoksa yok arkadaş o süt artmıyor. şimdiki aklım olsa o kadar şeyi yemezdim.

6 aylık hamileyken 1 ayda 4 kilo alınca soluğu diyetisyende almıştım. Bir yerde yanlış yapıyordum. Diyetisyenle birlikte aylık kilo alımını minumuma indirdik. Yani diyet yapmadım sadece sağlıklı beslendim. bol su içtim ve çok rahat bir hamilelik geçirdim. İradenize hakim olamıyorsanız benim gibi ki hamileyken gerçekten zor, diyetisyeni tavsiye ederim

Diyet yapmak değilde sağlıklı beslenirseniz çok kilo almazsınız. 57 kilo ile hamile kaldım 61 ile doğuma girip 55 kilo ile çıktım. Ben de gebelik şekeri vardı ve beslenmem ona göreydi.
Diyet değil dengeli beslenme ile olur. Bebek de siz de gerekeni alırsınız.

Evet diyet tehlikeli olabilir.zaten zayif kalmaliyim diye ne kadar ısrar ve dikkat ederseni edin kilo almaktan kurtulusunuz yokki.. son bir ay ne kadar hizli kilo aliniyor biliyorsunuz.anladigim kadar ile yapiniz da hizli kilo almaya musait. Bence takilmayin kiloya.keyfini surun :)Bebeginize ve size saglikli bir surec dilerim.

Kesinlikle diyet yapmayin ama su asamada kalori aliminizi artirmaniza gerek yok kilonuzu korumaya dikkat edin...

Ben 65 ile hamile kaldım 85 ile doğuma girdim. İlk 40 günde 20 kilo verdim şimdi 3 aylığız 5 kilo daha vermişim. Elbet yediklerinize dikkat edin ama doğumdan sonra veriliyor. Gerçi ben 40 gün hiçbir şey yemedim. Sadece su ile yaşıyordum.

Öncelikle tebrik ederim. Sağlıkla bebisinize kavuşun diliyorum.

Ben kilodan değil ama şekerden dolayı diyet yapıyorum. Tabi ki doktorumun ve diyetisyenin kontrolünde. Kafanıza göre, internette yazılanlara göre diyet yapmayın sakın. Kilonuz, boyunuz, yaşınız, varsa rahatsizliklariniz, yemeniz ve yememeniz gerekenlere hep etken.

Protein ve kalsiyum almalısınız. Kabız olmamak için sebze ve bol su içmelisiniz. Meyvelerden ve karbonhidrattan biraz elinizi çekmeniz gerek. Kavun karpuz incir gibi meyveler çok şekerli olduğundan hiç masum değiller . Benim şekerimin yükselmesinin en büyük etkisi masum görünen meyveler oldu. Neyseki şu an herşey kontrol altında.

Once kadın doğum doktorunuzla görüşün. Zaten size fikir verecektir. Gerekirse de diyetisyene yonlendirecektir. Sağlıcakla kalın

Bende merak ettim bu konuyu simdi henuz hamile degilim dün suratsiz tek çizgiyi gördüm idrar testinde ..

Doktor bana herseyi yasakladi da simdiden hamileyken kesin canim,kokorec,durum,lahmacun,cig kofte,durum,tatli,aci biber turşusu falan ceker. Çünkü yamyam im acaba napcam of olsada yesek yesil mercimege talimdim yine bugun

Aserirseniz napcaksiniz peki.? Ben hergun aseriyorum henuz hiçbişe yok hayat cok zor

ekmek hamur isi sekerli gidalar bunlar hamileliltede zararli cokta gerekli olmayan yiyecekler
bol bol sut yogurt tuketin kabiz olmanizi engeller hemde bebisiniz kilo alir bende kiloluyum ancak hamilelikte yedigim hersey bebege yaradi aman bol bol yiyim ondanda yiyim bundanda yiyim diye dusunmeyin yemeginizi normal yiyin bebek icin ekstradan sut yogurt ceviz yani insan bunyesine katkisi oldugunu bildiginiz seyleri tuketin

aserince oyle kilo kilo asermiyosunuzki tadina baksaniz yetiyo benim canim elma gibi kutur kutur yiyecegim sekilde kuru sogan cekmisti birde can eriği 1 2 tane yeseniz yetiyo zaten

Diyetisyene gidiin, bebegin en iyi sekilde gelismesi,sizin de vitamin degerleriniz dusmeden kilo vermeniz icin gereken listeyi hazirlayacaktir

Zaten diyet yapmak da bir yerde sağlıklı ve dengeli yiyecekler yemek demek. Sonuçta oturup şok diyet yapmayacaksınız. Bol salatanın, bol suyun, aşırı hamur ve şekeri azaltmanın bebeğe olsa olsa yararı olur. Bizim toplumda hamilelerin çok yemesi gerektiği gibi bir algı var nedense.

Yani sağlıklı diyet hamilelikte tabii ki yapılır. Hatta hamilelik öncesi sağlıksız beslenip kilolu olup da, hamilelik sebebiyle artık güzel beslenip hamilelikte kilo veren insanlar var.

Hamileyken yemene erek yokki sağlıklı ye az ye vitamin al sadece su içsen bile bebeğe yarıyor sonuçta. Eskiden miş sen ne yersen bebek de onu yiyor iki kişilik yeler. Dikkat ederek max. 15 kilo alsan bile yeterli ama fazlasını alırsan yazık olur

8. Ayıma girdim canım 70 kilo ile hamile kaldım şu an 72 kiloyum yediklerine dikkat et ben hamur işi kızartma yemiyorum. Tatlı yerine meyve yiyorum özellikle kavun gece bile olsa yerim.

Bebeğe yararlı olacak şeyler yiyin zararlı şeylerden uzak durun. Canınızın çok istediği şeyi tabak tabak değil de küçük porsiyon olarak tüketin. Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…