- 7 Mart 2019
- 2.972
- 1.470
- 133
- 32
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Ben de duyuyorlar konuşun diye okudum ama kendi kendime deli gibi konuşuyorum gibi geliyoBir hocam vardı oyun terapisti. Anlattığı danışanı oyun terapisi sırasında bir oyuncağa ben seni istiyorum korkma, üzülme diyormuş. Terapiden sonra aileyle konuştuğunda anne çocuğun istenmeyen bi bebek olduğunu ve hamileyken bunu hep söylediğini ama doğduğunda tabii ki istenmeyen bebek olmaktan çıktığını ve asla böyle bir şey söylemediğini söylemiş. Ha aile yalan söylüyor olabilir mi, belki ama o an anlamasalar da bilinçaltına yerleşen ve zamanla anlamlandırdıkları konuşmalar yakalıyorlardır diye düşünüyorum, bir araştırma okumadım yakın zamanda bunla ilgili. :)
Yani bence geçiyordur ama farklı yoldan, kaygılı annenin bebeği kolik olur derler mesela bunun da herhangi bir bilimsel açıklaması var mı bilmiyorum kolik yeğeni araştırırken görmüştüm. Annenin hissiyatı çok dile dökülmez diye düşünüyorum. Konuşun siz ne güzel, müzik dinleyin beraber hikayeler okuyun maşallahBen de duyuyorlar konuşun diye okudum ama kendi kendime deli gibi konuşuyorum gibi geliyohislerimiz de geçiyor mudur acaba anne başta istememiş ama sonra istemiş de olabilir belki acaba o hissi bebek almış olabilir mi acaba merak ettim şimdi
Hala bazen idrak edemiyorum gibi geliyor konuşuyorum arada ama kendi kendime konuşuyorum gibi oluyo iyice büyüdü artık daha çok konuşmaya calışcam insallahYani bence geçiyordur ama farklı yoldan, kaygılı annenin bebeği kolik olur derler mesela bunun da herhangi bir bilimsel açıklaması var mı bilmiyorum kolik yeğeni araştırırken görmüştüm. Annenin hissiyatı çok dile dökülmez diye düşünüyorum. Konuşun siz ne güzel, müzik dinleyin beraber hikayeler okuyun maşallah
Ama karşında kedi var bebek sanki yok gibi geliyo tam idrak edemedim sanki hala içimde bebek oldugunuAman konuş gitsin ne olacak ben kediyle sohbet muhabbet ediyorum bütün gün, hatta kendi kendime bile söyleniyorum evde yalnızken
Ne güzelBen hep konustum , hatta bir ninni uydurdum. Doğduğunda göğsüme alıp onu söylediğimde gülümsüyordu. Valla videosu bile var
Banada kendi kendime konusur soyler gibi geliyodu ama zaman ilerleyip konustugumda tekme atmasi cok hosuma gidiyor belki denk geliyodur belki karnimi sevdigim icin yapiyodur ama yinede devam ediyorum ayrica hergun yada ne zaman aklima gelirse onu cok sevdigimi soylemeyi ihmal etmiyorumKarnımı seviyorum da konuşunca kendi kendime konuşuyorum gibi geliyoduyuyormuş da anlıyo mu acaba bi etkisi oluyo mu konuşmanın bebek için
(Sohbet için sordum)
Bence anlıyordur yenidoğanı bilmem ama 2-3 aylık bebek anlar konusunca falan gülüyorlarAnladığını sanmıyorum. Çünkü doğan bebek de anlamıyor, 3 aylık bebek de. Ama annenin stres veya mutluluk hormonları bebeğe geçiyor. Bu hormonlar hep aynı seslerle senkronize ise, mesela mutluluk hormonu, annenin sesi ve göbeğin okşanması hep bir arada oluyorsa bence bebekte bu yer edecektir.
Dimi duyuyor anlıyor demekki cidden ben de gecen konuşmuştum karnımda rüyamda elini karnımdan uzatıp parmagımı tutmuştu belki bilinç altıdır tabi bilemiyorumBanada kendi kendime konusur soyler gibi geliyodu ama zaman ilerleyip konustugumda tekme atmasi cok hosuma gidiyor belki denk geliyodur belki karnimi sevdigim icin yapiyodur ama yinede devam ediyorum ayrica hergun yada ne zaman aklima gelirse onu cok sevdigimi soylemeyi ihmal etmiyorum
Anliyolardir diye dusunmek istiyorumDimi duyuyor anlıyor demekki cidden ben de gecen konuşmuştum karnımda rüyamda elini karnımdan uzatıp parmagımı tutmuştu belki bilinç altıdır tabi bilemiyorum
Ben de tavşanla konuşuyorum garibim ses de vermiyor. Arada çekip gidiyor kendi kendime kalıyorumAman konuş gitsin ne olacak ben kediyle sohbet muhabbet ediyorum bütün gün, hatta kendi kendime bile söyleniyorum evde yalnızken
Sese, tonlamaya, mimiğe gülüyorlar ama kelimeleri anlamıyorlar. Gülerek kötü bir şey söyleyin yine gülerler. Hisleri alıyorlar ama kelimelerin anlamını anlamaları aylar aylar sonra oluyor.Bence anlıyordur yenidoğanı bilmem ama 2-3 aylık bebek anlar konusunca falan gülüyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?