Hamileyken alerji ilacı kullanmak zorunda olan var mı?

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
27
arkadaşlar yaklaşık 5 haftalık hamileyim
ama benim ileri derece alerjim var (küf mantarı)
küf mantarı alerjim olduğundan 4 mevsim evde ve dışarda tutuyor sürekli
gebelik öncesi xyzal kullanıyordum
çocuk düşünmeye başlayınca zyrtece döndüm
doktorlar kesinlikle kullanmayacaksın diyor ilacı
ama böyle yaşamam imkansız
çok mecbur kalırsan aerius kullan dedi, ama baktım gebelik kategorisi c
ben de allerset aldım
sizler neler yapıyorsunuz bu durumda?

ben de allerset aldım
Güzelim allerset ve zyrtec aynı içerikteki ilaçlar. Biliyorsun beyine geçip uyku hali yapma riski fazla. Aerius daha üst kuşak bir ilaç. Gebeliğin c kategorisi lafı seni korkutmasın. Hamilelikte çok sık kullanılan progestanlar bile B kategorisi.
Kategorinin C olması bebeğine zarar verecek anlamına gelmez. Bu ilaçlar hayvanlarda denenmiş zararlı olmamış, ama insanlar üzerinde yeterince çalışma yapılmamış ilaçlardır. Ve firmalar en ufak ayrıntıyı yazmaları hukuki zorunluluklarıdır.
Doktorunun tavsiyelerini takip et. Kaldı ki birçok vajinal fitil D kategorisi olduğu halde kar zarar hesabı yapılarak gebelere kullandırılıyor.

Güzelim allerset ve zyrtec aynı içerikteki ilaçlar. Biliyorsun beyine geçip uyku hali yapma riski fazla. Aerius daha üst kuşak bir ilaç. Gebeliğin c kategorisi lafı seni korkutmasın. Hamilelikte çok sık kullanılan progestanlar bile B kategorisi.
Kategorinin C olması bebeğine zarar verecek anlamına gelmez. Bu ilaçlar hayvanlarda denenmiş zararlı olmamış, ama insanlar üzerinde yeterince çalışma yapılmamış ilaçlardır. Ve firmalar en ufak ayrıntıyı yazmaları hukuki zorunluluklarıdır.
Doktorunun tavsiyelerini takip et. Kaldı ki birçok vajinal fitil D kategorisi olduğu halde kar zarar hesabı yapılarak gebelere kullandırılıyor.

aerius kalmadı diye eczacı aynı içerikte olduğunu söylediği doxafin verdi
bu ilaç hakkında bir fikrin var mı peki?
kafam karışık yaa
hiç kullanmamak lazım ama ilaçsız ayakta durmam bile çok zor :KK43:

aerius kalmadı diye eczacı aynı içerikte olduğunu söylediği doxafin verdi
bu ilaç hakkında bir fikrin var mı peki?
kafam karışık yaa
hiç kullanmamak lazım ama ilaçsız ayakta durmam bile çok zor :KK43:
Aerius ve doxafin eşdeğer ilaçlar. İçi aynı firma farklı sadece. Aerius kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben de eczacıyım zaten. Bir de sabah akşam burnunu serum fizyolojikle yıkayabilirsin. İlla damla halini almana gerek yok. Büyük serum şişeleri işini görür. en azından havayollarını açık tutar nefesini rahatlatır.
Bn de hamile kalırım ihtimaline karşı aylardır ilaç kullanmıyordum ama bazı şeyler bebeğe ilaçlardan çok zarar verebiliyor, mesela enfeksiyon şu an mecburen gynoflor kullanıyorum. Biraz da kafayı rahat tutmak lazım, yoksa o hesapla kafein bile zararlı sabah akşam alıyoruz.
Benim bir hastam doktor almayı reddedince, düşsün diye yapmadığı kalmamış kurt ilacı bile kullanmıştı ki acayip zararlı. Çocuk sapasağlam doğdu düşmedi, allah korusun yeter ki yavrularımızı.

Aerius ve doxafin eşdeğer ilaçlar. İçi aynı firma farklı sadece. Aerius kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben de eczacıyım zaten. Bir de sabah akşam burnunu serum fizyolojikle yıkayabilirsin. İlla damla halini almana gerek yok. Büyük serum şişeleri işini görür. en azından havayollarını açık tutar nefesini rahatlatır.
Bn de hamile kalırım ihtimaline karşı aylardır ilaç kullanmıyordum ama bazı şeyler bebeğe ilaçlardan çok zarar verebiliyor, mesela enfeksiyon şu an mecburen gynoflor kullanıyorum. Biraz da kafayı rahat tutmak lazım, yoksa o hesapla kafein bile zararlı sabah akşam alıyoruz.
Benim bir hastam doktor almayı reddedince, düşsün diye yapmadığı kalmamış kurt ilacı bile kullanmıştı ki acayip zararlı. Çocuk sapasağlam doğdu düşmedi, allah korusun yeter ki yavrularımızı.

çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için
o zaman ilacı içebilirim
çok sevindim sizinle karşılaştığıma
allah herkesin bebeğini korusun

çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için
o zaman ilacı içebilirim
çok sevindim sizinle karşılaştığıma
allah herkesin bebeğini korusun

banada yardımcı olur musun? bende de alerjik rinit var yılboyu hergün gebelik boyu ilaç kullandın m ı ne yaptın?

bende sizlerle karşılaştığıma çok sevindim.arkadaşım bende 5 haftalığım ve alerji hastasıyım.polen alerjisi benimki.günlerdir forumda bir dert ortağı arıyorum kendime.sonunda buldum.
ben günde 2 tane kullanan bir insandım.sabah xyzal akşam zaditen sro.hamile olduğumu öğrenince (ki zaten çok yeniymiş hamileliğim) hemen bıraktım.doktor çok mecbur kaldığım durumlar için aerius verdi.bende bu zyrtecle aynı grup değilmi.doktor niye bunu verdi deyip pek güvenememiştim açıkçası.ama doktor onca yılı boşa mı okudu ddeyip kendimizi teslim etmemiz gerekiyor sanırım.bunu anladım.bak seninde doktorun aynı yola başvurmuş.
alerji doktorumuza devam etmemizde yarar var değil mi eczacı hanım.ben önümüzdeki hafta alerji doktoruma da gitmeyi düşünüyorum çünkü.

merhaba eczilayda,
bendede aynı sorun var,aerıus sonsası xyzal ve en son rupafin kullandım.
hamilelik itibariyle bıraktım ama bu hapşuruklar beni delirtiyor.kanama problemleride yaşıyorum ve belkide hapşurukla oluşan kasılmalarında neden olabileceğini düşünüyorum.

ilaçlar konusunda kafam karışık olsada serum fizyolojikle burun yıkamak hapşuruğa iyi gelirmi?
ne kadar sıklıkla kullanmam gerekir?
şimdiden çok teşekkür ediyorum.

zemzemsu hamilemisiniz.eğer öyleyse doktorunuz size hangi ilacı tavsiye etti.neler dedi

evet 15 haftalık hamileyim bi kaç KBB ye gittim kimi öneriyor kimi dr önermiyor bende anlamadım ilk 3 ayın bitmesini bekledim ilaç kullanmak için fakat ne yapacağımı çok şaşırdım ama 2 günde bir alerji oluyorum burnum tıkalı kaşınıyor akıyor acıyor ve sık hapşuruyorum 24 saat bu şikayetler devam ediyor 24 saat kesiliyor 24-48 saat sonra tekrar aynı döngü ben çok yoruldum :KK43:

merhaba eczilayda,
bendede aynı sorun var,aerıus sonsası xyzal ve en son rupafin kullandım.
hamilelik itibariyle bıraktım ama bu hapşuruklar beni delirtiyor.kanama problemleride yaşıyorum ve belkide hapşurukla oluşan kasılmalarında neden olabileceğini düşünüyorum.

ilaçlar konusunda kafam karışık olsada serum fizyolojikle burun yıkamak hapşuruğa iyi gelirmi?
ne kadar sıklıkla kullanmam gerekir?
şimdiden çok teşekkür ediyorum.

selam kızlar,
kanama problemlerimin alerjime bağlı hapşuruklarla ilgili olduğu kanısına varıldı ve kesinlikle antihistaminik kullanmam gerektiği söylendi.KBB uzmanı zytrec ilacını verdi ama yinede Kadın Doğum doktoruna sor dedi.
ilacın içinde hayvanlar üstünde deney yapıldığı, insanlar üstünde yapılmadığı ve yeterli veri olmadığı yazıyor.
buda beni korkutuyor.

deniz suyu verildi geçici çözüm olarak ama oda burun damarımı çatlattı ve kanama yaptı doktor onuda bıraktırdı.

hamileliğinde zytrec veya başka bir antihistaminik kullanan var mı?

ilaç kullanımı dışında şu hapşuruklara çare bulan var mı?
yardımlarınızı bekliyorum.

bende de kronik ürtiker var.strese bağlı diyor doktorlar.ilaçsız durmam mümkün değil.
kadın doğumcum kesinlikle kullanamazsın diyor ama ben gözlerimin içine saçlarımın dibine varana kadar kaşınıyorum.
dolayısıyla krem de çare etmez. dermatolog "claritine" verdi. B kategorisiymiş.
var mı benim durumumda olan
ilk üç ayımdayım çok korkuyorum.ama çarem yok.geçen 3 gün dayandım, gece baygınlık geçiriyodum kaşıntıdan

Bende güneşe çıktığımda göğüs bölgem kabarır ve çok kaşınır , her yaz tatile gittiğimde antihistaminik kullanırdım.Doktoruma sordum kesinlikle kullanma dedi :KK43: ne yapacağımı bilemiyorum fakat bu tarz ilaçlar normalde bile çok yan etki gösterirken hamilelikte fazlasıyla zararlıymış.Krem bile önermedi.

Yani bu iradeyle aliyim almayim diyeceğim bisey değil.cok ciddi hastayim ben.hamile olmaya hakkim yok mu:-( Allaha emanet diyecegim ve icecegim.

evet 15 haftalık hamileyim bi kaç KBB ye gittim kimi öneriyor kimi dr önermiyor bende anlamadım ilk 3 ayın bitmesini bekledim ilaç kullanmak için fakat ne yapacağımı çok şaşırdım ama 2 günde bir alerji oluyorum burnum tıkalı kaşınıyor akıyor acıyor ve sık hapşuruyorum 24 saat bu şikayetler devam ediyor 24 saat kesiliyor 24-48 saat sonra tekrar aynı döngü ben çok yoruldum :KK43:

Zemzemsu merhaba
Konu biraz eski ama bu konuda fazla bir bilgi yok kk da ve internette. İnşallah sağlıklı sıhhatli bebeğine kavuşmuşsundur? Seninle aynı durumdayım.şuan 19 haftalık hamileyim ve İlaç kullanmadığımda sürekli seninle aynı rahatsızlıklar oluyor ben de. Hatta hamileliğimin 12 haftasında ısrar ettim 3 gün ilaç kullanmadım hapşuruklardan düşük tehlikesi yaşadım.kanamam oldu. Mecbur ilacıma geri döndüm. Hiç içim rahat değil. Göğüs hastalıkları kullanma diyor sürekli değişik ilaçlar deniyor cevap alamıyoruz. Kadın doğum doktorum mecbur kullanacaksın diyor. Anlıyacağın karmaşa yaşıyorum şuan. Sana sormak istediğim ilaçlarını hamileliğin süresince kullandın mı? Doğumdan sonra emzirirken ne yaptın kullanmaya devam ettin mi?
Aklıma takılan okadar çok şey varki soracak konuşacak birilerini arıyorum resmen.Umarım mesajımı görürsün ve beni bilgilendirirsin. Şimdiden teşekkür ederim.

benim de rinit allerjim var. hamile kalmadan önce günde 1 tane aerius kullanıyordum. hamile kaldığımda doktoruma sorduğumda kullanmaya devam edebilirsin dedi ama ben kullanmadım. çok şükür gerek de olmadı. hamile olmadan önce ilacı bıraksam hemen tıkanıyor gece uyuyamıyordum. hamilelik bende değişik etkiler yaptı, bir tarafım(alerjim mesela) düzelirken başka taraflarım dökülmeye başladı :)

başlığı görünce içim çok kötü oldu:KK43:bendede yılboyu süren allerjik rinit rahatsızlıgım var.bahar aylarında ortaya çıkan astım rahatsızlıgım ve kronik sinüzit rahatsızlıgımda cabası.hamileliğimi öğrendiğimden beri kbb doktorum ilacımı değiştirdi.normalde onceair kullanıyordum,hamileyim diye sizin söylediğiniz ilaçları verdi ve hiçbir faydasını görmedim.1 aydan beri sinüzitim azmış durumda.kadın doğum doktorumda ialçlarımı gördü ve kesinlikle kullanmıyorsun dedi.çok zorda kalırsan burun spreyi olur dedi,her zaman değil tabiki dedi.dün sabah astım rahatsızlıgımdan acillik oldum ve kriz esnasında istifra ettim.sabahın köründe çıkan şeyler iltihaptı,bembeyazdı.acil doktoru astım spreyi verdi ama yinede kullanmaya korkuyorum.süreklı hapsurmaktan,keyifsiz olmaktan,burnumun sinüslerimin kulaklarımın dolmasından nefret geldi.ne yapıcam bilmiyorum.hapşururkende kasılıyor karnım resmen,Allah yardımcımız olsun kızlar.Hapşururken bebeğim düşücek diye çok korkuyorum:KK43::KK43::nazar::nazar::nazar:

başlığı görünce içim çok kötü oldu:KK43:bendede yılboyu süren allerjik rinit rahatsızlıgım var.bahar aylarında ortaya çıkan astım rahatsızlıgım ve kronik sinüzit rahatsızlıgımda cabası.hamileliğimi öğrendiğimden beri kbb doktorum ilacımı değiştirdi.normalde onceair kullanıyordum,hamileyim diye sizin söylediğiniz ilaçları verdi ve hiçbir faydasını görmedim.1 aydan beri sinüzitim azmış durumda.kadın doğum doktorumda ialçlarımı gördü ve kesinlikle kullanmıyorsun dedi.çok zorda kalırsan burun spreyi olur dedi,her zaman değil tabiki dedi.dün sabah astım rahatsızlıgımdan acillik oldum ve kriz esnasında istifra ettim.sabahın köründe çıkan şeyler iltihaptı,bembeyazdı.acil doktoru astım spreyi verdi ama yinede kullanmaya korkuyorum.süreklı hapsurmaktan,keyifsiz olmaktan,burnumun sinüslerimin kulaklarımın dolmasından nefret geldi.ne yapıcam bilmiyorum.hapşururkende kasılıyor karnım resmen,Allah yardımcımız olsun kızlar.Hapşururken bebeğim düşücek diye çok korkuyorum:KK43::KK43::nazar::nazar::nazar:

scusamalizia merhaba, bende alerjik rinitliyim. Aynı durumlar bende de söz konusu. Allah yardımcımız olsun. Bu durumlara nasıl dayanıyorsun çok zor. Kaçhaftalık hamilesin? Ben 20 haftalığım. Tüp bebek bizimkisi. Ben tedaviye başladığım ilk günden beri ilacımı kullanıyorum. Adı levmont. farklı farklı 3 ilaç değiştirdim ama onlarda etkili olmayınca ilacıma geri döndüm. C kategorisinde bi ilaç. Göğüs hastalıkları doktorum kullanmamın çok sakıncalı olduğunu kesinlikle kulllanmamamı söyledi ama ben bunu öğrendiğimde artık 3 aylık olmuştum. Tüp bebek doktorumuz hiçbirşey olmaz rahat rahat kullanabilirsin demişti oysaki.Ben de artık bebeğimi Allaha emanet ettim kullanıyorum. Ne yapacağımı, ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Rüyalarımda hep kötü şeyler görüyorum. Şimdi ilacı kullanıyorum ama gelin bir de bana sorun. İnşallah bebeklerimizi hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.

bana da karnımdaki bölgesel bi alerji için c kategorisi bi ilaç verdi cildiyeci. özellikle sordum gebelikte bi yan etkisi olup olmadığını yok dedi. ama prospektüsünde hamilelerde yeterince araştırma yapılmadığı hatta gerekmedikçe kullanılmaması gerektiği yazıyordu. bu durumda ne yapmam lazım bilemedim

ben de allerset aldım

bende de alerjik rinit var bazen nefes almamı bile engelliyor ilk başta bende çok tedirgin oldum kullanmadım. dr sordum ilacıma baktı kortizon içermiyor kullanabilirsin dedi :) her gün kullanmıyorum ama rahatsız ettikçe kullanıyorum. bazen çok kötü oluyor çünkü

X