Hamileyim..

norsis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
742
5
96
Zonguldak
Kızlarr,7 aylık bir oğlum var ve bugün hamileliğimi öğrendim,üzülsem mi sevinsem mi bilemedim oğlum daha küçücük artıkın bu saatten sonra pek yapacak birşey de yok sanırım..dua edin bana..bu işten oğlum çok etkilenmesin..

kaç aylık hamilesin? Allah hayırla tamamına erdirsin diyorum ve senin dediğin gibi bebeğin etkilenmesin ama anne sütü alıyormuydu?
bende çok korkuyorum bir kızım 4,5 yaşında oğlum 2,5 aylık. bi cesaret etsemde spral taktırsam iyi olacak

cnm ALLAHtan hayırlısı herşeyin=) bak bize yırtınıoruz burda bi bebeğimiz olmuyor diye snde 2 olacak inş olsun =)) maşşallah diyelim ALLAH bozmasınn

canım hayırlı olsun. ikisi de senin evladın unutma, yani etkileneceğini düşünme de bugünlerin tadını çıkar...

sımdıden hayırlı olsun canım.bı pedagoga danısabılırsın nasıl davanman gerektıgını.

ben seni hamileykenden biliyorum, hemen hemen yakındı hamileliğimiz
benim kızımda 6 ay olmak üzere
valla hayırlı olsunmu geçmiş olsunmu desem bilemedim
küçük çocukla çok zordur heralde bir bebek daha :)

ben seni hamileykenden biliyorum, hemen hemen yakındı hamileliğimiz
benim kızımda 6 ay olmak üzere
valla hayırlı olsunmu geçmiş olsunmu desem bilemedim
küçük çocukla çok zordur heralde bir bebek daha :)

sehrayin eğer erken doğmasaydı benimkisi de 6 ayına daha yeni girecekti..şimdi yarın 7ayı bitecek..
vala bende işte üzülsem mi sevnsem mi bilemedim :) ama bu duruma da alışırız inşallah..tek sıkıntımız emzirme,oğlum ek gıdadan ne kadar yerse yesin emmeden duramaz,doktorlarla görüşeceğim bu emzirme konusunu..
Allah isteyen herkese versin,bizimkisi biraz erken oldu ama napalım,kaderimiz diyelim.. daha dün öğrendim hamişliğimi şimdilik zorluğu yok ama mide bulantısı falan olmazsa süper olur..

aslında korkutucu görünüyor ama biraz düşününce uygun bir zaman.
çünkü çocuğun en zor zamanları ayaklandığında başlıyor.
çocuğun yürümeye başladığında sen 6-7 aylık hamiş olacaksın.
hadi erkek çocuklar daha geç yürür diye farzedersek sen doğum yaptığında yürüyor olur.
o zaman önlemlerini sıkı alırsın, zorlanacağın zaman da o zamandır zaten.
minik bebişin de bu arada büyür abisine arkadaş olur.o zaman işte yükün hafifler.
çocuklar çoğu huysuzluğu sıkıntıdan arkadaşsızlıktan yapıyor çünkü.bebiş hepiniz için iyi olacak.
keşke ben de aralarını a tutsaydım diyorum her zaman

adını görünce çok şaşırdım bebeğinin 7 aylık olduğunu biliyordum özeldende görüşmüştük ama üzülme arkadaşımda senin gibiylen hamile kalmıştı şimdi beraber büyüyorlar.aslında çok yorucu gibi görünsede bir süre sonra senin üstündeki yük kalkacak..birbirleriyle oynayacaklar..tek çocukların en büyük sıkıntısı arkadaşı olmadığı için anne babaya sarması oluyor..
hayırlısı olsun...

norsis n'aapttııııınnn
ay benim sıpa 5.ayında, şu an hayatta en son isteyeceğim şey 2.bir sıpa....
allah sabır sabır sabır versin arkadaşım :))))

Gerçi şu 2 güzel noktaya değinmeden edemeyeceğim; bebeklerin bu kadar tatlı yaratıklar olduğunu bilseydim, hamileliğimi daha bir sevecen, daha bir sevgi kelebeği modunda geçirirdim :))) Hamile kalmak için bu açıdan uygun bi zaman, kalbin "bebek" aşkıyla dolup taşıyorken ... :))))
ikincisini de her zamanki gibi ohcanımadeysin süper söylemiş, en azından birbirleriyle oynarlar da sana sarmazlar :))))

valla hayırlı olsun ne diyim.. .ama accayip şaşırdım :)))
anaaaam

kızlar sunu da soylıyım benım esımle gorumcemın arası 10 ay kayınvalıdem gorumcemı dogurmus sonra da esıme hamıle kalmıs.

Yavrum Cok sasirdim
Hamileyken yazisirdik
Hayirli olsun öncelikle
Doktorlar bu kadar kısa sürede dogum yapmana izin vermezler diye biliyorum
Takip edeceğin seni
Dikkat etmedin mi :::)

Güzel olmuş aslında, şimdi zor gibi görünse de birkaç sene sonra tüm görevlerini tamamlamış olarak rahat edersin.. Benim teyzemin kızları da öyleydi, dersler konusunda birbirlerine müthiş destek oldular, zaten ikisi de kız, arkadaş sırdaş sıkıntıları da olmadı, şimdi ikisi de türkiye derecelerine girerek üniversitelerinde okuyorlar. Bende mi düşünsem.. :) ??

yardım eden yakınınız olduktan sonra pek fazla bir sıkıntı olmaz.
ama sizi emmek istemesi çok kötü bu na bir çözüm bulun yoksa sizde karnınızdakide minikte zor durumda kalır.

öncelikle hayırlı olsun.benim hayalimdeki cesaret edemediğim şeyi gerçekleştirdiniz.ama sizinle ilgili kaygılandım doğrusu.ilk 6 ayda gebe kalındığnda erken doğum,düşük doğum ağırlığı ve rahimde doğum sırasında yırtılma riski normal doğum yapılmış bile olsa anlamlı oranda yüksek bulunmuş.
(kürtaj gibi bir seçeneği cinayet olarak algıladığımdan öyle bir travmatik seçenekten bahsetmek bile istemezdim sakın bir doktorun gazına gelip de yapmayın canım)
yani yapmanız gereken dinlenmek..dinlenmek...dinlenmek..
süt salgısı malesef progesteron yüzünden azalıp bitebilir.ama bitmezse ve eğer rahimde kasılma olmazsa emzirmenizde sakınca olmayabilir.ama arası az olduğu için siz riskli gebe kategorisindesiniz.
aslında bu can sıkıcı yorumları yapmazdım daha yuppii modunda yazardım ama ilk çocuğunuzu erken doğurduğunuz için endişelendim.gerçi doğum nedenini bilmiyorum.
folik asit depolarınız tükendiği için folik asit kullanmayı ihmal etmeyin.3 aydan sonra demir ve vitamini ihmal etmeyin.
pedagogların söyledikleri bugünün araştırma sonuçları.tıpta yarın,bugünki bilgilerimizin yarısının yanlış olduğunu öğreneceğiz,aynen dünki yanlışlardan bugün sakındığımız gibi..
en önemlisi siz ve aileniz ve durumu yönetme şekliniz..umarım keyifli hamilelik , doğum ve doğum sonrası geçirirsiniz...

hayırlı olsun canım ne diyelim
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Sevin bence üzülme sonuçta hamile kaldığına göre çok da fazla önlem almamışsın
İkisi birden büyür canım ne güzel işte
Evladına en güzel arkadaş kardeşi olur

Evet arkadaşlar biraz daha iyiyim artık şok atlatıldı doktora gidildi..erken olması biraz sıkıntı ama yapılacak birşey yok,dikişimde patlasa ben çocuğu doğururum arkadaş dedim :)
emzirme konusunda doktorum izin verdi fakat 2-3 dk kadar..olsun ona da şükür..başlarda çok ağladım ama şimdi alıştırdım kendimi,bu sene 1 taneydi seneye inş. iki tane olacaklar..
kuzeyin gelini evet seninle yazışıyorduk; oldu bi kere korunuyorduk güyaa,aldanmamak lazım korunmalara..6 haftam bitti,artık 7. haftadayız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…