Hamileyim ve kızım su çiçeği geciriyor

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.814
698
Bayanlar başlıkta da yazdığım gibi 12 haftalık hamileyim kızım ikinci sınıfa gidiyor ve su çiçeği bulaşmış geçiriyor.ikimizdw evdeyiz ona ben bakıyorum.ben küçükken geçirmişim.ama bana varsa yaşayan söylesin ne yapmam gerek.
Sizce zararı olurmu

lütfen uzaklaşın evden. ben maalesef böyle bir vakayı kuzenim aracılığıyla duymuştum. bebekte anomali oluşmuştu.
tedbir alın. inş bir şey olmaz

Ben 1.sınıfa giderken annem kardeşime hamileydi Ve küçükken su çiçeği geçirmiş olmasına rağmen benimle birlikte bidaha geçirdi.çok şükür kardeşimde birşey olmadı.kızıl geçirirsen bebekte sorun oluyor demiş o zaman doktor.bizde çok korkmuştuk.sizde dikkat edin kızınıza çok yaklaşmayın.inşallah çıkartmazsınız.

Doktora dün gittim bugün hemen aradım dün kızında belirti yoktu.bugun döktü vücudu.doktorum küçükken geçirdikten sıkıntı olmaz diyor başka doktorlarıda arayıp sordum.onlarda aynı şeyi soyledi

doktorundan bilgi al ve kızına bakabilecek biri varsa anneanne, babaanne bir kaç gün alıp baksınlar kızını

Önce sakin ol arkadaşım.ben 2.inci çocuğumla hastaneden çıktığımız gün büyük çocuğum su çiçeği oldu.bebek 2 günlüktü ne yapacağımı şaşırdım.biz çocukları ayirmistik o dönem doktor tavsiye üzerine ama bebeğe bişey olmadı sukur.siz hamilesiniz ve kendiniz bu hastalığı geçirmişsiniz.bisey olmaz diye düşünüyorum...kiziniza geçmiş olsun

bunun testi var kan testi yapıyorlar su çiçeği rubella virüsüne bağışıklığın olup olmadığına bakıyorlar bağışıklığın varsa zaten sıkıntı yok

Kucukken su cicegi gecirdiyseniz size bulasmaz.Ama bazen cok hafif geçirenler tekrar olabiliyor.
Ben yeni dogum yaptigimda esime bulasti dusunun daha uc günlük bebek vardi evde ama bebegime gecmedi anne sütü korudugu icin.Cunku benim bagisikligim vardi cocukken gecirdigim icin.
En iyisini doktorlar bilir.Varsa boyle bir risk onlem icin birseyler soylerlerdi zaten

Hemennnn bir hastanede enfeksiyon hastalıklarına gidip varicella igg baktırın , pozitifse çok sıkıntı değil. ama hamilelikte su çiceği geçirmek çok tehlikeli bebekte sıkıntı yaratma ihtimali var.

Doğduktan sonra bulaşması çok ciddi sıkıntı değildir ancak anne karnında bulaşması sıkıntıya yol açabilir. Ig g niz negatif çıkarsa da bir yol bulmaya çalışın su çiçeği solunum yoluyla bulaşır çünkü

2 haftadir kabus dolu gunler yasadim bu su cicegi yuzunden,cok arastirdim,cocukken gecirdiyseniz bebeginizde korunuyormus sizden dolayi,insallah bisey olmazAllah korusun bebekleri

Bende de aynı şey oldu oğlum suçiçeği olmuştu ben daha yeniyken hemen farkettim aile hekimimiz sağolsun uyardı uzak kalmanız gerekiyor doktorunla hemen görüş dedi doktorum da aynı şeyi söyledi geçene kadar babannede kalmıştı oğlum en iyisi doktorunuzla irtibat kurmanız.

Fakültede testi yaptırdım sonucun su yorumlar mısınız varicella igg 254
Varicella IgM negatif

merhabalar arkadaşlar ablam 7 aylık hamile okula giden 7 yaşında kızı sus çiçeği oldu ve evde 2,5 yaşında bir bebeği daha var.Bugün doktora gittiler doktor ablamdan kan almış su çiçeği çıkarıp çıkarmadığına dahil bakılaçakmış.
ama yanlız şöyle bir korkumuz var doktor eğer ki ablam çıkarmadı ise inşallah çıkarmıştır anne karnındaki bebeğin engeli olabileceğini söylemiş test 10 gün sonra çıkacakmış ve ablam korku içinde 33 günlük bir erkek bebeğimizi kaybetik bundan dolayı korkuyoruz her ne kadar bu konuda ablama morel veriyorum ama ne kadar versemde bende strese girdim ve bende 37 haftalık hamileyim bu gibi durmla karşılaşan yada çevresinde geçiren varmı arkaşlar yardım ve bilgilerinize ihtiyacımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…