• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve idrar tahlilinde lökosit çıktı

durulina

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
914
14
298
İstanbul
Kızlar ikili test yaptırdığımdan beri bi içim huzurlu olamadı gitti. İkili testte risk çıktı, amniyosentez yapılması gerekir dendi.. Daha sonra doktorum araştırma hastanesine yönlendirdi, orda da tahlil yaptırdım. Bu seferde kan sonucu normal dendi. Ama idrarda lökosit görülmüş, olması gerekenden de baya fazla, doktor düşük riski var demiş, herkes başka bişi diyo.. Ne yapıcağımı ne düşünüceğimi şaşırdım. Cumartesi kendi doktoruma götürücem sonuçları bakalım nolucak!!!

senağlamasenağlamasenağlama

İdrar tahlilinde lökosit çıkan var mı, sonrasında ne oldu?? Kızlar yardım!!!

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

idrarda lökosit olması orda bir enfeksiyon olduğunu gösterir,idrar yolu enfeksiyonudur.Bol bol su iç.ınşallah bebeğin sağlıkla doğar

idrarda lökosit olması orda bir enfeksiyon olduğunu gösterir,idrar yolu enfeksiyonudur.Bol bol su iç.ınşallah bebeğin sağlıkla doğar

Canım benim çok sağol.. Benim kadar su içen yoktur herhalde, hamileliğimden önce de çok su içerdim.. Neden öyle olmuş olabilir ki? Bebeğimi etkiler mi, yada geçici bişey mi?
:sm_confused:

antibiyotik tedavisi ile düzeliyo sıkma canını bende hep varr opuyorumnanaktan bak 29.haftaya geldim Allah büyük kaydirigubbakcemile5

canım bana ne zaman idrar tahlili yapsalar lökosit çıktı doktorum bol su iç bişi yok dedi. çokta içiyorum bu arada. önemli değil korkma allaha emanet bebişlerimiz. .

tatlım hamıle kalmadan oncede vardı benım enfeksıyonum.. hamılelıkle beraber ıyıce arttı... banada dusuk yapabılecegımı soyledı.. antıbıyotık tedavısıne basladık ılk antıbıyotık bıttı test yaptırdık bol bol yıne lökosit vardı doktor baska bı ılac tedavısı uyguladı.. dun tahlıl yaptırdık ve sonuc 4-5 lokosıt hucre kalmıs doktor gayet normal dedı her ınsanda olabılcek kadar var sen bol bol su ıc dedı herseyı normal bebegımınde okadar ılac kullanmama ragmen... 3 aylık olduk:) korkmana gerek yok sadece doktorunun verdıgı ılacları kullan ve kendını yorma pek ayaga kalkma ıns hıc bısey olmadan saglıkla alırsın bebegını..

Düşük riski var demesi beni korkuttu. İkili test sonucuma göre bebekten su alınacak dendi, şimdi de düşük tehlikesi var deniliyo.. İyice allak bullak oldum, sakin olmaya çalışıyorum ama korkum bazen huzurumu bozuyo.

Bugün tam 14 haftalık oldu bebeğim.
:CüvCüv:

Çok su içiyorum (Normalde de). Muhasebeciyim çalışıyorum. Cumartesi sonuçları doktoruma göstericem bakalım.. Bana düşük riski olabilir diyen araştırma hastanesinin doktoru.. Benim doktorum ne dicek merak ediyorum.Ah rahatlicağım bişi dese ... Bu arada hepinize çok teşekkür ederim kızlar!

bende de lökosit çıktı sınırda dedi doktor. bol su içiyorum şu anda. haftaya tekrar tahlil yaptırcaz eğer geçmemiş olursa ilaç vercem dedi..

korkulacak bişey yok canım..hemen hemen her hamilenin başına gelebiliyor..bende de enfeksiyon çıktı...antibiyotik kullandım..şimdi çok az daha var dedi dr.um başka bir ilaç yazdı onuda kullanıyorum geçer inş..banada dr.um tedavi edilmezse erken doğuma sebep olur dedi..dr.una güven ve dediklerini harfiyen uygula

10 haftalik hamileyim.Benim de lokosit 20 çıktı skuamoz epitel de yuksek cikti (10) çok yüksek. Lokosit esteraz 3 pozitif ve nitrit de çıktı. çok su tüketiyorum hem de çok dikkat ediyorum ama... henüz doktora gitmedim kan sonuçlarımi bekliyorum. Pazartesi belki çıkabilirmiş çarşambaya kadar günler geçmeyecek :KK43: Aksi gibi de yeni ailelere açıkladik. Kötü bir şey olur diye çok korkuyorum..

10 haftalik hamileyim.Benim de lokosit 20 çıktı skuamoz epitel de yuksek cikti (10) çok yüksek. Lokosit esteraz 3 pozitif ve nitrit de çıktı. çok su tüketiyorum hem de çok dikkat ediyorum ama... henüz doktora gitmedim kan sonuçlarımi bekliyorum. Pazartesi belki çıkabilirmiş çarşambaya kadar günler geçmeyecek :KK43: Aksi gibi de yeni ailelere açıkladik. Kötü bir şey olur diye çok korkuyorum..
Tatlim mrh. Senle yaklasik ayni donemdeyiz. 14. Hftdayim. Bgn lokosit 12 dedi. Ve ben su icemiyorum. Sana hangi ilaci verdi

Tatlim mrh. Senle yaklasik ayni donemdeyiz. 14. Hftdayim. Bgn lokosit 12 dedi. Ve ben su icemiyorum. Sana hangi ilaci verdi
Bana idrar kulturu yaptirtti canim ve bendeki bakterinin yasayamadigi ilac tespit edilip verildi. Her bakterinin farkliymis. Yani bir baska bakteri ciksaydi yazdigi ilac ise yaramayabilirdi.. Colibasili cikti idrarimda onun icin de augmentin yazdi bir ilac daha yazildi ama hatirlayamiyorum.. oldu bir kac ay :( 18. Haftamdayim 8 hafta olmus.. sen de kultur isteyip ona gore ilac iste dr.undan hamileyiz malum gereksiz antibiyotik yuklemesinler bunyelerimize.. Antibiyotikten sonra benimki daha az hareket eder oldu. Alakasi var mi dedim yok dediler gerci ama bilemiyorum :oops:ara ara da tekrarliyorum kultur testini.. bir kere gecirdigimiz icin tekrarlama ihtimali varmis.. dr.um disarda tuvalete girmek zorunda kalirsan suyunu kullanma dedi ben de oyle yapiyorum siliyorum evde banyoya giriyorum. Buyukten sonra da illa dus aliyorum artik.. tekrarlamadi cok sukur ama belli olmaz tabi biz ne kadar dikkat etsek de olabiliyor :( buarada gecenler de kan testi yaptirdim bu kez de idrar temiz cikti ama kanda iltihap var. Bu cts de onu konusucam dr.la... Valla sıkildim dr.lardan aman daha kotulerini gormeyelim de.. ;):nazar:

Bana idrar kulturu yaptirtti canim ve bendeki bakterinin yasayamadigi ilac tespit edilip verildi. Her bakterinin farkliymis. Yani bir baska bakteri ciksaydi yazdigi ilac ise yaramayabilirdi.. Colibasili cikti idrarimda onun icin de augmentin yazdi bir ilac daha yazildi ama hatirlayamiyorum.. oldu bir kac ay :KK43: 18. Haftamdayim 8 hafta olmus.. sen de kultur isteyip ona gore ilac iste dr.undan hamileyiz malum gereksiz antibiyotik yuklemesinler bunyelerimize.. Antibiyotikten sonra benimki daha az hareket eder oldu. Alakasi var mi dedim yok dediler gerci ama bilemiyorum :oops:ara ara da tekrarliyorum kultur testini.. bir kere gecirdigimiz icin tekrarlama ihtimali varmis.. dr.um disarda tuvalete girmek zorunda kalirsan suyunu kullanma dedi ben de oyle yapiyorum siliyorum evde banyoya giriyorum. Buyukten sonra da illa dus aliyorum artik.. tekrarlamadi cok sukur ama belli olmaz tabi biz ne kadar dikkat etsek de olabiliyor :KK43: buarada gecenler de kan testi yaptirdim bu kez de idrar temiz cikti ama kanda iltihap var. Bu cts de onu konusucam dr.la... Valla sıkildim dr.lardan aman daha kotulerini gormeyelim de.. :KK66::nazar:
Aslinda doktor bana da dedi kültür yapalim diye ama bayram tatili yetismez dedi. Babam saglikci o da bi sure kullanmada su ic bol bol o soker dedi. Olmazsa ic ilaci dedi. Aman valla heryerde herkeste baska sey duyuyorum artik napsam bilemedim. Suyu da zor içiyorum bulanti yapiyo. Artik soğukbuz gb su icince buraz diniyo bulantim öyle yapmaya basladim. Allah baska dert vermesin canim. Bu arada cinsiyeti belli mi. Bizimkine bi doktor erkek digeri kiz dedi

Aslinda doktor bana da dedi kültür yapalim diye ama bayram tatili yetismez dedi. Babam saglikci o da bi sure kullanmada su ic bol bol o soker dedi. Olmazsa ic ilaci dedi. Aman valla heryerde herkeste baska sey duyuyorum artik napsam bilemedim. Suyu da zor içiyorum bulanti yapiyo. Artik soğukbuz gb su icince buraz diniyo bulantim öyle yapmaya basladim. Allah baska dert vermesin canim. Bu arada cinsiyeti belli mi. Bizimkine bi doktor erkek digeri kiz dedi
Aslinda su icmek iyi cnm tabi emfeksiyon da bulanti yapiyor. Bende de olmustu. :( Kultur sonucuna gore antibiyotik alman lazim da bayrama giriyor diye gec cikar demeleri kotu olmus. Sen yaptirsaydin keske cnm ne kadar da gec ciksa da ogrenirdin yine de yaklasik 2 gunde cikiyor sojuc cunku :( antibiyotikler receteli satiliyor dr. herturlu yazmak zorunda cnm ama gram pozitif gram negatif bisuru bakteri var herbirinin farkli yasama alani var. O da sonucu gormeden yazmak istememis demek ki.. Bebisleri etkiledigi icin mumkun oldugunca az ilac kullanmamiz en dogrusu.. Gecmis olsun cnm. Hergun camasirlarini degistir cnm bol suyun yaninda.Bir de dedikerime uy sen de ben de tekrarlamadi cunku ;) Haa bide ben tatli tuketmeyi seviyorum. Sekerli gidalar da bakterilwrin cogalmasi icin hazir zemin hazirliyor malesef :( Bana kiz gibi dedi doktorum ama kesinlesmesi icin 20. Haftamda ayrintili ultrasona giricem orda tum organlar tek tek inceleniyor tam ogrenmis oluruz ;) tekrar cok gecmis olsun cnm

İdrar Tetkiki
Bilirubin Negatif
Keton Negatif
Protein Eser
Nitrit Negatif
Renk Açık Sarı
Glukoz Negatif
Dansite 1.019
pH 6.0
Lokosit +-
Ürobilinojen Normal
İdrar Mikroskopisi
Eritrosit 6
Lökosit 4
Yassı Epitel 29
Bakteri 4

benim de sonuçlarım böyle çıktı..bir damla kan gelmişti ve o yüzden acile gittim bu arada 7+6 haftalık hamileyim..yarın doktor kontrolüm var bakalım ne olacak :(

İdrar Tetkiki
Bilirubin Negatif
Keton Negatif
Protein Eser
Nitrit Negatif
Renk Açık Sarı
Glukoz Negatif
Dansite 1.019
pH 6.0
Lokosit +-
Ürobilinojen Normal
İdrar Mikroskopisi
Eritrosit 6
Lökosit 4
Yassı Epitel 29
Bakteri 4

benim de sonuçlarım böyle çıktı..bir damla kan gelmişti ve o yüzden acile gittim bu arada 7+6 haftalık hamileyim..yarın doktor kontrolüm var bakalım ne olacak :KK43:
Önce idrar kültürü yapacaktır canım. Ardından kültür sonucuna göre Antibiyotik yazacaktır. Endişe etme canım bol bol su iç en az3 litre ve hergün çamaşırını değiştir ve normal duş alır gibi yıkan bazıları vajinal duş sirke filan deniyor cok yanlış sadece dış tarafı temiz tut yeter canım hamilelikte 2 kat önemli cok yorucu hareketler, eğilip kalkmalar yapma buara bol bol dinlen.. Antibiyotık bittikten sonra 2-4 gün sonra bidaha kültür yaptır eğer bakteri çıkarsa doktoruna görüş ve tedavine devam etsin eğer birşey çıkmazsa sorun yok demek ama yine de 2ayda bir tekrarlat kültür testini. Gecmiş olsun endişe etme cnm benim de basıma gelmişti ilk üç ayımda. Dikkat edersen çabucacık atlatırsın ;)

Bende çok hafif enfeksiyon çıkmıştı. Tek kullanımlık bir toz içmiştim ben, doktorum yazmıştı. Allah herkese şifa versin, hayırlı doğumlar olsun sağlıkla...

Back
X