Hamileyim ve eşimle sorunlarımız beni hasta ediyor

Allah cocugun rizkini verir merak etmeyin. Yerde yuruyen karincayi bile unutmaz. Hersey bir imtihan. Umarim cabuk atlatirsiniz
allah allaj açlıktan ölen bebekler de var unutmayın. rızk dediğiniz şey un kavurup mama diye vermek mi? bir de ailem bana eb alacak onu bekliyorum diyor başka kardeşi yok mu aile neden damadın hatasını çekiyor. kadın hamile daha da devam ediyorlar. bu adamın 2 işte çalışması gerekiyor. nasıl ödeyecekler bu borcu

bence sizin para yonetmekle sorununuz var. muhtemelen anneniz o yuzden ceyrekleri vermemis. mutlaka buyuklerden yardim alin. bir plan program yapin. destekle nereye kadar gideceksiniz?
Aynisini ben de dedim. Bennd cokkk buyuk sikintilar cektim ama her ay 400 lira kenara birakiyordum elektrigimi kesmesinler diye. Bence vasi gibi birinden yardim almalari gerekiyor. Planli programli borclari kapatmak icin. Yani paranin pulun hesabini kitabini yapamiyorlar diye dusunuyorum

Turkiye'de acliktan olmez. Dedigim gibi ölenler var, bazi seyler imtihan. Yani 5 aylik cocugu öldursun mu simdi? Geriye donuk degil ileri bakmaya calisiyorum.

Biliyorum ben de aynisini soyledim ya esi maasli bir ise girecek, ya kendisi, ya da maddi yonden hesap kitapta bir sikintilari var. 50bin lira faizle borc yapmak cok buyuk bir adim. Yani borclari bile kapatmak icin yardima ihtiyaclari oldugunu dusunuyorum hesap kitap yapmak icin Duzene sokmak icin yoksa tek basina bu durumdan cikabilceklerini zannetmiyorum

işte her şey çok kötüyken bir de bebek var fatura ödemiyorlar bu çocuk afedersiniz para üstüne kaka yapacak bir bez ne kadar. keşke iş iş tutturmasalar. gidecekler kaynana anne evine orda anne çocuğa bakacak ikisi çalışıp borçları ödeyecek başka yolu yok gibi. ne kadar borcu vardır kim bilir

Kral adamsin yeminle. Umarim esiniz degerininizi bilir. Cimriligi belki zamanla azalir bence eskiden kalma bi iz yazik ya ama tek kotu huyu bu olsun, mukemmel bir insani , hatasiz birini asla bulamayiz cunku oyle biri yok. Hatalariyla dogrulariyla sev

Evet daha onceki cevaplarimda bunu soylemistim. Baska turlu altindan kalkmicaklar gibime geliyor. Butun kartlarina bloke gelmis zaten ve farkinda degiller aniden elektrikler gitmis. Elektrikler hayatta hemen kesilmez sana tam eminndegilim ama en az 1 ay muhlet verirler. Faturaya yansir, uyari gelir mesaj gelir. Ama hicbirine dikkat etmemisler.o yuzden isyerinden evvel ev yometmek de cok onemli

İnsanın kendine ettiği kötülüğü kimse edemezmiş,kendiniz başınıza çorap örmüşsünüz.
Düğün borçlarınızı bitirip birikim yapıp öyle büyük işlerin altına girmek lazımdı.Maalesef birikimsiz çok zor .Borca mı çalışacaksınız,kendinize mi?
Bu saatten sonra gerçekten elinizdeki malzemeleri satıp borçlarınızı kapatın yapabiliyorsanız.Asgari ücret işe girin,çalışın.Ailelere de yazık,hala çocuklar için onlarda ne zorluk çekiyorlar kim bilir.
Allah kolaylık versin, ferahlık versin inşallah

Bebek kısmetiyle gelir derler inanın eşimle hiç bir şeyimiz yoktu borçtan başka sadece onun düzenli bir geliri vardı. Cebimize 15 bin giriyorsa 12 si bankaya gidiyordu evimiz kaynanamla birdi. Hiç bir harcama yapmazdik sadece kendi evimizin elektriğini suyunu oderdik kendimize ıvır zıvır alırdık. Hamileliğimin ilk aylarinda evi ayırdık. Sonra Allaha çok şükür rabbim bir kapı açtı elimizdeki parayı çok iyi değerlendirdik. Şuan da borcumuz var ama en azından paramızda var. Bizde her zaman diyoruz sıfırda bile değildik eksideydik bu para bebeğin kısmeti diye. Şuan kendi evimizdeyiz ne istersek aliyoruz. Maddi olarak kendimize yetiyoruz.

Babaniz evi kendi üstüne yapsın. Bence de kayınvalidenizle yaşamayı bir düşünün. Hem çok anlayışlı diyorsunuz bir ev zor ama idare edin bir kac sene

Hamilesiniz artık canınızı sıkmayın yok temizlikmiş yok borçmuş… Bunların hepsi gelip geçici şeyler. Eşinizden uzaklaşmayın ya ikiniz de çok zor bir dönemden geçiyorsunuz. Üstüne çocuk bekliyorsunuz Allah yardımcınız olsun ne desem bilemedim.

Ailenize karşı dürüst olun bence desteklerine ihtiyacınız var. Ödemelerinizi planlayın, çocuğun masraflarını hesaplayın. Ailelerden bebek hazırlık eşyaları için destek alın. Bu günlerin geçeceğini de bilin buna tutunun eşinizle birbirinize destek olun

Burada yorum yapanların çoğu anlamamış ama hesapları bloke. Eşi maaşlı bir işe girer maaşı banka hesabına yatarsa o paraya dokunamadan eski borçlara gider. O nedenle şu an işe girmeleri çok mantıklı değil. Belki eşi ek iş yapabilir el altından para alarak.

Bebek konusunda aslında çok çok kötü bir tablo yok bunun sebebi anane babanne bakacak olması maddi manevi destekleyecek olmaları şükür ki onlar var.. çocuk konusunu yazıp üzmenin anlamı yok insan kendini yetersiz hisseder zaten bir anne olarak olan olmuş artık bebek var ve yaşıyor

Para yönetiminizde ciddi sıkıntı var bu kadar çalışmaya o borç nasıl kapanmaz. Eğer kazanciniz borca yetmiyosa neden kendi işim diye diretiyosunuz, bu erkeklerin emir altında çalışmam adı altinda yaptigi ekonomik kriz anca pasa paşa maasli sigortali işe girince biter. Annenizde hakli para yönetmeyi bilmediğinize vermek istemiyor size ev alsalar oda havaya gider is kurucam sermaye olacak hesabina. Bu sekilde evi köyü borca sokan çok insan var biraz hesap kitap tutun, aylik ödemeniz ne kadar? Toplam borc ne kadar? Kazancin ne kadar? Bunlari tek tek hesapla gelir gideri. İşin icinden cikamazsaniz evinizi kapatacak ailelerin birinin yanina yerleseceksiniz, eşiniz calisacak borclari kapatip kenara para ayirinca evi ayiracaksiniz. Birde hamilesiniz o bebek faturasi ödenmeyen evde ne kadar saglikli buyuyecek? Bugun ek gidada iyi bir seyler yedirelim desek dünya masraf bezi mamasi kiyafeti . Manevi olarakta mutsuz anne baba negatif bir ortamda olacak. Buyuklerin yanina gidin hem yardim ederler hem saglikli bir ortam olur 2-3 sene durur evinize cikarsiniz bebekte buyur ise girersiniz tekrar.
Önce karninizdaki cana merhamet edin, öncelik onun saglikli guzel bir ortamda buyumesi, esinizde alkol alacagi parayi kenara koysun boylesine ayrani yok içmeye derler çünkü.

Günaydın. Yazdıklarınızda epey kendimi buldum.
Bazen kendimi papagan gibi görüyorum
Hatta aynen bu tabiri kullandığım eşimin “papagan gibi aynı şeyleri konuşuyorsun” dediği açtığım başlık var.
Eşinizin iş konusunda gözünü hırs bürümüş. Benim ilk eşimde böyleydi. Evliliğimiz şirkete dönmüştü. Sonrasında da bitti zaten. Bunu kesin bir dille belirtin. Aile terapistine gidin. Bir şekilde geçinirsiniz ama aranızda sohbet-muhabbet paylaşım olmadıktan sonra evliliğiniz size cehennem olur.
Bir de isterseniz bebek beşiği, ana kucağı vs filan yollayabilirim size. Benim kız 1 yaşına geldi. İhtiyacımız kalmadı artık.

Tüm arkadaşlar söylemiş ama ben de soyluyim yiyecek içicek sektöründe çalışıyorum yaş ortalama 40 üstü. Herkes hayatının bir döneminde kendi işini açmış kapatmış bir yerde çalışmaya başlamış. Ben nasıl ki ömür boyu zengin olamayacaksam kendi işimi acamayacaksam ( girişimci olamam) siz de zengin olamayacaksınız bu aydınlanmayı yaşayın marttan sonra hersey daha bok. Maaşınızin dörtte birinden fazlasını kesemezler sıraya girer icralar. Max 3800 keser kalan 7600 olur yetmez elbet ama sigrotaniz yatar emeklilik doğar. Siz de çalışırsınız 15000 olur. Şu şartlarda 15bin kazaniyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…