Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

diana41

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
55
-515
1
30
Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?

Bir psikolog desteği alarak söyleyebilirsiniz. Sonucta öz kardeşi dünyaya gelecek. Sizi sevip sevmediğini bilemem(ki sizin çok canayakın olmadiginiz hissine kapıldım)ama kardeşini sevmeli.
Kendi kendinize üvey annecilik oynamayın kardeşleri birbirine ısındırın. Çünkü naparsaniz yapın eşinizin kanı canı büyük kızı. Şu an babaannede olması hep bu şekilde devam edeceği anlamına gelmez bir şekilde ortak payda bulmalisiniz

Öncelikle kıza bu 'sığıntı' davranışınızdan vazgeçerek başlayın.
Ve anne olacaksınız kendi evladınızı koyun onun yerine nasıl davranılsın isterdiniz?

keşke cocuk planlamadan önce tüm bu konuları eşinizle konuşsaydınız. benim eşimin de ilk evliliğinden bir kızı var ve biz tanıstıgımızda 3 yasındaydı , o 6 yasındayken de evlendik, bu süreçte en önemli konu onun psikolojisinin etkilenmemesiydi, hala da cok dikkatliyiz o da suan 12 yasında. annesinde kalıyor ama bizimle de haftanın birkaç günü beraber. kardeşi olmasını kendisi cok istedi, şuan 2.kardeşi olacak ve hep üzerine titreriz asla bir kıskançlık, sevgisizlik hissetmemesi icin.
siz eşinizin kızını bastan hiç istememişsiniz, eşiniz de kızıyla çok ilgisiz duruyor çünkü sizin istememenizi de doğal karşılamış. ne diyebiliriz ki siz baştan anlaşamam dedikten sonra. çocuktan kardeşi icin beklentiye gireceğinize önce ona sevgi, ilgi göstermeniz lazım

Fakat kendinizde söylüyosunuz sizinki annesinde, siz bakmıyorsunuz bizimki öyle değil kadın ben bakayım istiyor kendisi gezsin istiyor kusura bakmayın ama bende bir kere dünyaya geliyorum ve ilk defa bu heyecanları yaşıyorum neden onun cocugunun sorumluluklarıyla uğraşarak burnumdan getireyim bu süreci çocuk onun sorumlulugundayken, siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo

Normal ayni anne babadan dünyaya gelmiş ,ayni evin içinde olan çocuklarda bile kardeş kıskançlığı oluyor ki normal bir durum bu bence. Ayrıca babam beni babannemin evine bıraktı kendi yeni çocuğuna bakacak diye düşünebilir de, bu düşüncesi de haksız sayılmaz . Annesi neden almıyor evine , bosanilinca çocuktan da mı bosanmislar eşiniz ve eski karisi

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Babasiyla evlenmissin sonucta, kiz babasinda kalmak isteyebilir. Baştan dusunmeliydin bunlari

Yemez sizi. Annesiyle anlaşamıyor hep de bu kizlar. Ne olacak o çocuklar? Siz kendinizden doğma cocugunuza mikemmel bir hayat sunmaya calisacakken acaba bize gelmek ister mi diyorsunuz? Kız kıza kız şöyle kız böyle. Evlenmeseydin kızını sevmeyeceksen eşinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…