- 6 Aralık 2023
- 11
- 2
- 36
- Konu Sahibi yeni-hamile
Merhaba herkese, lütfen yardımcı olun, aynı şeyleri yaşayan var mı? 1 aylık hamile olduğumu öğrendim. 1 ay önce eşimle yine bir konuşmada umudumu kaybettim, hani birikir birikir bir yerde umudunuz biter ya aynen o şekilde. Birbirimize göre olmadığımızı, çok farklı iki insan olduğumuzu düşündüm. Ve bu düşünceler aklımdan çıkmıyor. Beynim artık bitti doğru değil, aslında ayrılmalısın diyor. Ama kötü bir insan değil, bu düşünceler geldiği için kendimi çok suçlu hissediyorum. Ayrıca hamile olduğumu öğrendim. Herşey çok zor görünüyor, annelik mutluluk vermiyor ve yapamayacakmışım gibi geliyor, ayrıca onu görünce sevmediğimi, beğenmediğimi düşünüyorum sürekli. Bunların hepsi anksiyeteye sebep oluyor. Hiç uyuyamadım 1 haftadır. Aşırı sıkıntı çekiyorum ve beynim yanıyor sanki. Hiç bir şeye odaklanamıyorum. Ne yapmam lazım sizce. Tekrar sevebilir miyim eşimi? Bu düşünceler gider mi? İyi olsun istiyorum, tekrar beğenmek sevmek istiyorum. Ama içimden bir ses bu yoldan dön, artık bebek de gelecek, kendine bunu yapma, yanlış bu diyor. Bebeğini doğurma ve ilişkini bitir diyor. Çok zor, hangisi doğru neye göre kime göre, beynim benimle oyun mu oynuyor bilmiyorum. Sanki bitmiş içimde, size oldu mu hiç? Tekrar beğenip sevebildiniz mi?