• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatya012

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
104
69
13
Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?

Yani ben ilk hamileliğinde nikotin bantlarindan kullanmıştım ilk aylar sonra zaten alıştım ve içmedim doğuma kadar
Ikici dede kendiliğinden tiksindim kokusundan filan..
Allah kolaylık versin çok zor gerçekten hem vicdan azabı duymak hem canının istemesi..
Ben doğumdan sonra hiç vicdanım sızlamadan icebilince havalara uçmuştum))

Durumunuz zor
Ben hamile kaldığım günde beri bir adet dahi içmedim tamamen vicdanen
Videolar izleyin ultrasonda bile bebek ne hale geliyor
Benim de hala canım istiyo ama yok asla içmem, bunu bana tutnmaya çalışan miniğe neden yapayım o benden besleniyor benim içimde hayata hazırlanıyor
Lütfen düşünün

Geçen gün tv de bir uzmanı dinledim.sigara içen annenin gebelikte değil içmesi 1 ,2 yıl önce bırakmasi bile bebeği etkiliyormuş.babanın bile içmesi etkiliyormus.sperm ve gen olaylarından dolayı.hatta ve hatta anane ve babaane nin bile içmesi genlerle bebeğe geçiyormuş.paylaşmak istedim.

İnanın denedim.Migren problemim var ağrım be tansiyonum oynuyor.Doktorumla da paylaştım o sorunlar da benim için tehlikeliymiş.Direk bırakma ama dene dedi günde 1-2 düşürmelisin dedi.Tamamen bırakmak istiyorum tabiki ancak tiksinmeyi denemek istiyorum fikri olan yada yapıp tiksinen bana söyleyebilirse sevinirm 🙏🏻

Ilk bebeğimde hamileliğimi öğrendiğimde bıraktım gibi ama eşimle olan tartışmamızda dayanamayıp 2 kere yarim içtim sonra bebegimin gelişiminin durduğunu öğrendiğim günden itibaren kendime çok kızdım.ama sonraki hamileliğimden önce bıraktım ve hiç içmek bile istemedim onu düşününce hiç istemedim.emzirdigim sürede dahil hiç içmedim de içilen ortama da girmedim.korkmustum ve çok üzülmüştüm.bebegin herseyinin temelinin atıldığı ilk zamanlar özellikle çok çok önemli çok zor biliyorum ama bu kötülüğü ona yapmayın inş bir an önce bırakabilirsiniz.

Öneri değil de,başımıza gelen iki olayı anlalatayım sana belki etkisi olur, acı ama gerçek.
1)Annem kardeşime hamile iken babam yanında sigara içerdi hep uyurken filan, camı açıyorum bir şey olmaz derdi. 7.ayda annem bir gece kanama ile uyandı ve kardeşimi sezaryen ile almak zorunda kaldılar, akciğerlerinde sürfaktan oluşmadığı için solunum yetmezliği yüzünden iki gün yaşayıp vefat etti...
2)Kuzenimin eşi hamile iken, kuzenimden gizli günde bi tane iki tane hep içti, ve bebek akciğerleri gelişmediği için ölü doğdu...
Umarım bunlar sizi teşvik eder....

Ben günde bir paket rahat içiyorum. İki hamileliğimde de öğrendiğim an bıraktım, çok zorlandım çünkü iğrenme vs olmamıştı hiç. Çocuklarım emmeyi bıraktığı an yıne başladım. Yöntem nedir bilmiyorum ama ben içimde bir bebeği zehirlediğimi düşünerek vicdan azabından hemen bıraktım.

Içme isteğiniz geldiğinde henüz çekilmemiş halde olan kahve çekirdeği yemenizi öneririm,tiksinmeye değil ama isteğinizi gidermeye yardımcı olacaktır.

Hic sigara icmedim, meraktan soruyorum. Bebeginizde kalici bir hasar birakma ihtimali sizi caydirmaya nasil yetmiyor? Ben gercekten anlamadigim icin soruyorum. Ben de kahve cok severim. Aylarca kahve icmedim hamile kalinca, burnuma mis gibi kokusu geldigi halde. Yani sigara da birakilabilen bir sey olsa gerek. Etrafimda tiryaki olup aniden tamamen kesen insanlar var.

sigaranin bebege zararlari videosunu izleyin her caniniz cektigin. internette cok vardir muhakkak.

Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?
Ben maalesef bırakmadım. İlk 4-14 hafta arası bir tiksindim. Ama şu an normal seyrinde içiyorum 🙄 ama ben bir paketi bir günde bitirmiyorum tabi.. günde yine 6-7 içiyorum gerçi.. umarım sen birakabilirsin

Ben maalesef bırakmadım. İlk 4-14 hafta arası bir tiksindim. Ama şu an normal seyrinde içiyorum 🙄 ama ben bir paketi bir günde bitirmiyorum tabi.. günde yine 6-7 içiyorum gerçi.. umarım sen birakabilirsin
Aferin aferin.
Bebeğiniz inşallah ömür boyu astımla uğraşmak zorunda kalmaz sizin iradesizliğiniz yüzünden.

Siz sigara ictiginizde Bebeğinizin ne duruma geldigini görebileceginiz videolar var belki bunu ona yasatmak istemezsiniz izledikten sonra...
Birde fesleğen çiğnemek sigarayı bırakmanın yollarindan biridir diye duydum araştırıp bakın istersiniz... :KK69:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back