Hamileyim, işten çıkarılıyorum!

Is basi egitim programi kapsaminda mi calisiyrosunuz? Kosgebe basvurdular dediginiz icin soruyorum.

KOSGEB'in nitelikli eleman desteği var. Ben de o destekle ise başladım. Maaşım yarisini ya da tamamini KOSGEB ödüyor iş verene.

Hamile kadını kovamazlar ki, öyle olsa kim riskli hamile çalıştıracak devamlı izinli, sonrasinda maaşlı izin, belki ücretsiz izin, her gün 1,5 saatlik süt izni... Mutlaka kanun vardır bu konu ile ilgili
Size en iyi bilgiyi alo 170 verir, çalışma Bakanlığı'nın numarası. Zamanında benim bir problemim için yolgosterici olmuslardi

KOSGEB'in nitelikli eleman desteği var. Ben de o destekle ise başladım. Maaşım yarisini ya da tamamini KOSGEB ödüyor iş verene.
Tamam is basi egitim programi bu iste. Sigortanızda gss.olarak odeniyor. Calistiginiz yerde sigortali gorunmuyorsunuz muhtemelen. Normalde bu programlar max 10 aylik oluyor zaten. 10 aydan sonra isveren yeni bir kisiyle programa devam ediyor genellikle. Ve isveren istedigi zaman programi sonlandirabiliyor. Eger ayni peogramdan bahsediyorsak hak talep edemezsiniz diye dusunuyorum. Cunku bu bir ogrenim programi geciyor. Isveren icin baglayiciligi yok.

Tamam is basi egitim programi bu iste. Sigortanızda gss.olarak odeniyor. Calistiginiz yerde sigortali gorunmuyorsunuz muhtemelen. Normalde bu programlar max 10 aylik oluyor zaten. 10 aydan sonra isveren yeni bir kisiyle programa devam ediyor genellikle. Ve isveren istedigi zaman programi sonlandirabiliyor. Eger ayni peogramdan bahsediyorsak hak talep edemezsiniz diye dusunuyorum. Cunku bu bir ogrenim programi geciyor. Isveren icin baglayiciligi yok.

Yok hayır iş başı eğitim programı işkur tarafından düzenleniyor. Sağlık sigortası yapıliyor sadece. KOSGEB çok daha farkli.

Yok hayır iş başı eğitim programı işkur tarafından düzenleniyor. Sağlık sigortası yapıliyor sadece. KOSGEB çok daha farkli.
Hakli olabilirsiniz emin olamadim zaten ayni program mi diye. Ama eger iki sistemde benzerse ve konu sahibinin sigortasi firmada degilse hak talep edemez.gibi geliyor. Ama dedim ya kosgeb hakkinda cok bilgim yok..

Hakli olabilirsiniz emin olamadim zaten ayni program mi diye. Ama eger iki sistemde benzerse ve konu sahibinin sigortasi firmada degilse hak talep edemez.gibi geliyor. Ama dedim ya kosgeb hakkinda cok bilgim yok..

KOSGEB bildiğim kadarıyla sigortaya ilgilenmiyor. Firma yapmak zorunda zaten yapmazsa firma ödenek alamaz. :)

Fesih bildiriminin tebliğinden itibaren 1 ay içinde işe iade davası açacaksınız. Bekleyin ve bir avukat arkadaşla anlaşın. O sizi iyi bir şekilde yönlendirecektir.

Normalde birley yapamazlar. Ama huzursuz ederler. Mahkemeye verirsiniz ve %100 kazanırsınız

Kosgeb e değil iskura baglisiniz muhtemelen.iskurda iki tip program var.biri işbaşı eğitim programı bunda yanlızca sağlık sigortanız is ur tarafından ödenir.bunun dışında özlük haklarımızın hiç biri yoktur.digeri ise nitelikli işçi için olan programdır.bunda sigortaniz yine is ur tarafından tam olarak ödenir.onun dışında tüm özlük haklarınız a sahipsinizdir.170 ı aramanizi tavsiye ederim.gercekten yol gösterici oluyorlar.tum haklarınızı anlatıyorlar.ben daha önce bi şikayette bulundum.ve haklarımi alabildim.hatta oyleki ben hakkımı aldığımı bildirmeme rağmen bakanlık işin ucunu bırakmadı.bide sağlam bi ceza ödedi işveren.ama bu dönemde sakin ola bişey imzalamayın.hamile olduğunuza dair de hemen bir rapor alın dursun elinizde.kolayliklar dilerim.

Evet ilk
Yeni evliyim zaten

Ilk 4 ay en yakinlara bile soylenmemeli hanimefendi.
Ilk 12 hafta zaten dusuk riski mevcut her hamilelikte.
Yaptiginiz yanlis ama olan olmus.
Bir avukat bulun eger cikisiniz verilirse, yapacak baska bisey gorunmuyor.

Hamile olduğunuz için işten cikartilabilirsiniz tabiki. Hamile olduğu için çıkartıyoruz demeyecekler ki başka sebep bulup cikartacaklar. Eğer 6 aydan fazla çalışıyorsanız dava acabilirsiniz. Kıdem ödemezler ihbar oderler. Başka da bir hakkınız olmaz.ama maaş neden ödemediler onu merak ettim
Hamile oldugu icin cikarilirsa ayrimcilik tazminati veya kotuniyet tazminatı da oderler.

Sgk ya bir dilekçe vereceksiniz. Durumunuzu ve doktor raporunu ekine koyacaksınız. sizi hamile iken bu şekilde işten çıkaramaz.Müfettişler tepesine biner...

Merhaba,

Konuyu bu bölüme açtığım için özür diliyorum.

10 gün önce 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, şu an 6. Haftamdayım.
6 aydır çalıştığım işyerime - dürüst davranarak - hamileliğimi hemen söyledim. Oturup konuşmalıyız dediler, çıkartılacaktım tahmin ediyordum. Ancak, şu an yaşadığım şeyi beklemezdim.

Bu hafta başında kanamam oldu -ve anksiyete rahatsızlığım var, ilaç alamıyorum bilirsiniz- rapor verdi doktor.
Dediğim gibi hem kanama sebebi, hem de psikolojik yönü ile.

Raporumu söylediğim gün ilan yayınlamışlar. Görüşmeler yapılıyormuş.
Ve maaş günümüz geçmesine rağmen benim ücretim yatırılmamış.
Anksiyeteyi bilenler beni daha iyi anlayacaklardır. Bu durum inanılmaz bir stres yarattı.

Avukat hanımlarımız varsa lütfen bilgi ve yardım rica ediyorum.
Gerçekten ihtiyacım var.

İşkura şikayette bulun mahkemeye dilekçe ver her türlü çıkartılırsan geri işe iade yaparlar

Ben hamileliğimin 8.ayında patronumla tartıştım bana izninin tamamını kullanmıcaksın 1 ay sonra iştesin dedi ki doğumuma 1 ay vardı bende işine geliyosa dedim gelmiyor seni çıkarıyorum dedi bende ssk ya gittim durumu izah ettim şikayet edersen ciddi anlamda ceza alırlar demişti ama ben tazminat aldığım için şikayet etmedim ama bazen diyorum keşke etseydim hakediyolar çünkü En Büyük KK

Back
X