• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim FMF hastasiyim

Melissa1806

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2021
11
4
1
29
Kizlar size sorum şu ki hamile Olupta FMF hastası Olan var mı? 6+5 hamileyim FMF hastasıyım ama çok halsiz düşüyorum ilk haftalarim olmasına rağmen sona doğru daha mı kötü olacak? Colchine kullanıyorum ama ataklarimin geçmesine önceki gibi pek faydası olmuyor ne yapmam Gerekiyor

Kizlar size sorum şu ki hamile Olupta FMF hastası Olan var mı? 6+5 hamileyim FMF hastasıyım ama çok halsiz düşüyorum ilk haftalarim olmasına rağmen sona doğru daha mı kötü olacak? Colchine kullanıyorum ama ataklarimin geçmesine önceki gibi pek faydası olmuyor ne yapmam Gerekiyor
merhabalar gebeliginiz nasil gidiyr acaba bende fmf hastasiym gebelik kayiplarim varda

Ben fmf hastasıyım ve bir evladım var. Gerek doktorumun verdiği bilgilere gerekse tecrübeme dayanarak söylüyorum halsizliğinizle fmf in bir ilgisi yok. Gebeliğiniz daha çok yeni,hormonlardaki hızlı değişim ve vücudun adaptasyon süreci ve enerjinizin bir bölümünün bebeğe aktarımı halsizlik yapan. Hatta bahar yorgunluğu bile olabilir. Fmf olmayıp hamileliğinin yarısından fazlasını uyuyarak geçiren akrabalarım var. Sona doğru daha kötü olmuyor vücut alışıyor,hormonlardaki değişim yavaşlıyor,doğuma hazırlık başlıyor.
İlaç atakların geçmesine yardımcı olmuyor zaten ilaç alsanda almasan da atak 3-5gün sürüyor. İlaç atak geçirme sıklığını azaltıp böbreklerde protein kaçağı oluşmasını önlemeye yardımcı oluyor.
Şöyle anlatayım: mesela ben yıllardır ilaç kullanıyorum düzenli olarak. En son 3 sene önce atak geçirdim. Geçirdiğim atak bir hafta sürdü ve hastaneye yatırıldım çok ciddi bir tehlike atlattım.
daha önceki atağım bundan da 2 sene önceydi.5 gün sürmüştü ve ilk üç geceyi acilde geçirmiştim.
Daha öncekiler daha sık aralıklarlaydı ve daha hafif atlatıyordum.
İlaç atak sıklığını azaltıyor, bazen hiçbirşey hissetmeden atak geçirme durumu da olabiliyor.
Durumunuzla ilgili her değişikliği doktorunuza anlatmanızı öneririm belki ilaç dozunda bir değişiklik yapar.
Ne hamile kalma konusunda ne gebelik esnasında nede sonrasında fmf ile ilgili bir sıkıntı olmuyor genellikle.
Halsizlik hissettiğinizde fmf olduğunuzu değil hamile olduğunuzu düşünün.Sağlıkla kucağınıza alın İnşaallah

merhabalar gebeliginiz nasil gidiyr acaba bende fmf hastasiym gebelik kayiplarim varda
Gebelik kayıplarınızla fmf in bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum,doktorunuz kayıplarınıza fmf in mi sebep olduğunu mu söyledi?
Benim bir evladım var,hamileliğim boyunca fmf ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım,hamile kalma durumunda da fmf ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.gittiğim tüm doktorlar hamile kadınların gebeyken fmf atağı geçirmediğini hastalığın o dönemde uyuduğunu söylediler.tabii ekstrem durumlar da olabilir.
Ben bir kez de düşük yaşadım malesef ama onun da fmf ile bir bağlantısı yoktu başka sebepler vardı.
Doktorunuzla irtibat halinde olup gebelik öncesi gebelik sırası ve sonrasında planlı hareket etmenizi öneririm.

Gebelik kayıplarınızla fmf in bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum,doktorunuz kayıplarınıza fmf in mi sebep olduğunu mu söyledi?
Benim bir evladım var,hamileliğim boyunca fmf ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım,hamile kalma durumunda da fmf ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.gittiğim tüm doktorlar hamile kadınların gebeyken fmf atağı geçirmediğini hastalığın o dönemde uyuduğunu söylediler.tabii ekstrem durumlar da olabilir.
Ben bir kez de düşük yaşadım malesef ama onun da fmf ile bir bağlantısı yoktu başka sebepler vardı.
Doktorunuzla irtibat halinde olup gebelik öncesi gebelik sırası ve sonrasında planlı hareket etmenizi öneririm.
hamileliginizde kolsisin kullandinizmi peki

hamileliginizde kolsisin kullandinizmi peki
İlk gebeliğimde sabit bir tedavim yoktu ilacı sadece atak geçirirken kullanıyordum başka rahatsızlıklarım vardı doktor böyle bir düzen kurmuştu.gebeyken de atak geçirmediğim için kullanmadım. Daha sonra ikinci bir bebek istediğimi doktorumla konuştum ve ilacımı hiç aksatmadan şuanki dozunda gebeliğim boyunca ve sonrasında kullanmamı söyledi.
İkinci gebeliğimde ilacı kullanıyordum ama tamamen fmf den farklı sebeplerden dolayı düşük yaptım
İlacın anne karnındaki bebeğe hiçbir zararı yok. Doğumdan sonra çok ciddi fmf atakları geçirme ihtimali olduğu için gebelik süresince kullanmalısınız. Gebelik esnasında geçireceğiniz bir atağın neticeleri çok ciddi olabilir bu yüzden gebelik süresince ilacınızı kullanmalısınız

Back