Hamileyim! (Düşük Amh ve Kist)

yuzirneym

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2024
34
14
Herkese merhaba!

Yaşım 29, 3 yıldır evliyim. 12 haftalık hamileyim.
Ben 8 yıldır filan çok sık aralıklarda (3 haftada bir) adet oluyordum. Adet öncesi 1 hafta lekeleniyordum, adet de 1 hafta sürüyordu. Artık bıkmıştım bu durumdan. Doktora gittim sağ yumurtalığımda 5 cm kistim olduğunu söyledi. Takibe aldı. Kist 5 yılda 7 cm oldu. Hiç doğum yapmamış birinin yumurtalığına dokunmak istemediklerini söyledi bütün doktorlar.
Artık iki adet arası da lekelenmeye başlamıştım, tekrar doktora gittim. Çikolata kisti tanısı aldım, CA-125 yüksek çıkmıştı. Visanne diye bi ilaca başlatmıştı. Yetinmedim başka doktora gittim, o da çikolata kistini unut bu normal yumurtalık kisti dedi. Amh değeri istedi.
Amh 1.16 çıktı. Amh sınırda, gebelik istiyorsanız planlayın dedi doktor. 6 ay içinde gebelik olmazsa tüp bebek başlayalım dedi ve ayrıca şunları da ekledi: sağ yumurtalığında kist var, sağ taraftan atılan yumurtayla hamile kalman düşük ihtimal, sol taraf yumurtasıyla daha yüksek bi ihtimal dedi. Her ay sırayla düzenli mi atılıyor hocam dedim, onu bilemiyoruz dedi.
Ama ben hiiiiiç çocuk istemiyordum. Eve geldim eşime anlattım, doktor böyle dedi ama ben hiç istemiyorum şuanda dedim. O da istemediğini söyledi. Zaten doktora yapıyor, bilen bilir çok stresli çok çalışılan bi dönem. Hiç sallamadık yani.
Ne amh düşüklüğünü taktım kafaya, ne de doktor bana tüp bebek dedi diye onu taktım.
Çok kilo almıştım 160 boy 87 kiloydum. Zayıflamak için diyetisyene gittim. Diyetisyene amh düşüklüğünü söyledim. Amh yükselen bi hormon değil ama yavaşlamasını beslenmeyle sağlayabileceğimizi biliyordum. Erken menapoz riskinden korkuyordum, yine çocuk düşünmüyordum.
Amh düşüklüğü için akdeniz tipi beslenme listesi hazırladı. Bunun yanı sıra düzenli spor yaptım. 5 ayda 20 kg verdim.
20 kg verdikten sonra sadece bir gün korunmadık, o da yumurtlamadan 2 gün önceydi. Ben yumurtlama günlerimi anlıyordum. Çok akıntım olurdu ve yumurtalığım ağrırdı.
2 gün sonra sol yumurtalığım çok ağrıdı (kist olmayan yumurtalık), yine çocuk düşünmediğimiz için eşime korunmaya devam edelim dedim
Ben yine adet olcak gibi lekelendim ama adet olmadım. Sıkılaşma (ems) cihazına yazılmıştım, seansa gitmeden bi test yapıyım nolur nolmaz dedim ve çift çizgiyi gördüm. O kadar şaşırdım o kadar beklemiyordum kiii..
Doktora gittim düşük amh ile iyi hamile kalmışsın dedi, akdeniz tipi beslendim hocam dedim. Gerçekten etkisi çok büyük dedi.

Bu hikayemden şunu çıkarıyorum, kendime değer verdiğim bi dönemin karşılığı olarak bebeğim geldi
Kendinize değer verin, sağlıklı beslenin, spor yapın, cilt bakımı yapın ve stres yapmayınnn lütfenn

Belki her ay düzenli ilişki, lh testleri, sürekli gebe miyim düşüncem olsaydı ben de hamile kalamazdım..

Akışına bırakın, kendinizi sevin, umut olmak dileğiyle

Benim eşimde çocuk istemiyorum hazır değilim felan dedi 1 buçuk sene bn istiyorum diye çok tuttur dum sonra ben ümidi kestim istemiyorum dedim şuan endişelerim var ama hamileyim 6 haftalik çok dememek lazım mis

Benim eşimde çocuk istemiyorum hazır değilim felan dedi 1 buçuk sene bn istiyorum diye çok tuttur dum sonra ben ümidi kestim istemiyorum dedim şuan endişelerim var ama hamileyim 6 haftalik çok dememek lazım mis
Stres yapmadığınız için olmuş zaten çok yeni alışırsınız

1,16 amh değeri sınırda veya düşük bir değer değildir. Ayrıca sadece amh bakılarak rezerv düşüklüğü tanısı koyan doktor tüp bebeğe yönlendirip maddi çıkar peşinde. Rezerv düşük diyebilmek için bir kaç ay muayene takibi ile over sayımı yapılarak tanı konulması gerekir. 0.003 değeri olanlar var.
akdeniz tipi beslenmenin amh değerine nasıl bir etkisi oluyormuş da çok büyük etki olduğunu söyleyebiliyor kusura bakma ama doktorun gerçekten saçmalamış. Akdeniz ülkelerinde infertilite sorunu yok galiba
Kilo vermenin etkisi kesinlikle tıbbi açıklaması da mevcut.
Türkiye coğrafi tarım çeşitliliğiyle zaten çoğunlukla akdeniz usulu beslenen bir millet. Keşke amh değerine etkisi olsaydı da infertilite sorunu olmasaydı.

Gerçekten umut oldu aydınlanmamı sağladın resmen. Çok çok hakslısın doktorun dediklerini kafana taksaydın çok daha gecikirdi kesin. Aslında çocuk düşünenen çoğu kadının yaptığı en büyük yalnış STRES. Doktorum da bana çok fazla düşünüp stres yaptığın için olmuyor zihnini biraz rahatlat dedi ama gel gör ki yapamadım. Ama bu yazdıklarından çok şey çıkardım benim de kilom var dün spora başladım. Sağlıcakla kucağına alıp musmutlu günleriniz olur inşallah

Kim akdeniz tipi besleniyor, göremiyorumm kusura bakma. Herkes hamur, bulgur yiyor ülkede.
Ayrıca belli google’dan tıp mezunusuz..

Spor yapınca gelen o kendine değer verme hissi pekiii, harika değil miii
Kendimizi sevelim, çocuklarımızın kendine değer veren anneleri olsunn doğru zamanda sana da nasip olsun

Kim akdeniz tipi besleniyor, göremiyorumm kusura bakma. Herkes hamur, bulgur yiyor ülkede.
Ayrıca belli google’dan tıp mezunusuz..
herkesin eğitim ve gelir seviyesi farklıdır canım sen ve senin etrafında herkes karbonhidratçı olabilir ama benim çevremde yok mesela.
Türkiyede yaşayan herkesin bulgur yemediğine emin olabilirsin:)
Senin doktorun gibi hastalarını para olarak görüp stres aşılayan doktorlara karşı google tercih ederim

Amh benim 1.09 çıkmıştı doktor bu değer düşük diyemeyiz hamile kalmaya engel değil. Ben korunmasız iki sene hamile kalamadım ama polip varmış alindi hamile kaldim düşük oldu sonra yeniden hamile kaldim amh yi baz alirsak 1.19 düşük . Benimkine 1.09 olmasına rağmen düşük demediler

Çevreye bakarak ülkeyi değerlendiriyorsun ama ahahahhaha
Her söylenene stres olan sizsiniz sanırım, bana kimse stres aşılamadı anlattığım üzere..

Yaşına göre düşük dedi, adet düzenleriniz nasıldı peki?

Hayırlı olsunnn, gözünüz aydınnn , sağlıkla gelsin bebiş

Yaşına göre düşük dedi, adet düzenleriniz nasıldı peki?
Yasla bağlantısını bilemem ben 36-37ydim. Adet her ay oluyordu ama benimde adet 10 gun lekeyle bitiyordu. Yani 4-5gun normal adet oluyordum ama 10 güne kadar bazen 11 leke geliyordu. Myom vardi birde alındı doğumda düzelmsti şimdi yine aynı

Sizin yaşınıza göre amh değeriniz iyi gibi, doktor değilim ama. 28-29 yaşa göre benimki düşük kalıyordu. Çok sık adet olduğum için rezerv hızla azalıyordu.

Sizin yaşınıza göre amh değeriniz iyi gibi, doktor değilim ama. 28-29 yaşa göre benimki düşük kalıyordu. Çok sık adet olduğum için rezerv hızla azalıyordu.
Sağlıkla gelsin kuzucuk. Benim büyük oğlum vardi ve istemiyordum cocuk hep olsa korunurken bile olur diyordum demek doğruymuş nasip olunca bir sekilde oluyor demek bizin ikinci gec oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…