• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ama sigarayı bırakamıyorum:((((

arkadaşlar 6+3 haftalık hamileyim 15 yıldır sigara kullanıyorum hamile oldugumu ögrendiğim an günde en fazla 2 tane ictim ama o kadarının da zarar oldugunu biliyorum bırakmak istiyorum.bir arkadaşım sigarayı cok sitres yapmış bebegini düşürmüş doktor neden bu kadar sitres yaptın keşke günde 1 tane icseydin demiş bunu da duyduktan sonra bırakmaya da korkar oldum:KK43:(( hamilelikte sigarayı bırakan arkadaşlar nasıl bıraktınız yardımcı olurmusunuz:KK43:(
Benim midem bulandi sigaradan Allah a sukur onun icin icmedim. Midem bulanmasaydida icmezdim herhalde buyuk konusmayayimda. Bebgimin engellli dogma ihtimali sigarayi alt eder. Lutfen icmeyin. Onun sucu ne? Erken dogum sebebi sigara.. Allah korusun erken dogumun nelere mal oldugunu biliyosunuzdur zaten.. insallah birakirsiniz

allah korusun bebeğin özürlü veya sakat olsa inan bana sıgarayı bırakmak için ne kadar zorlanıyorsan o durumda onun 10 katı zorlanacaksın ve o vicdan azabı seni mahvedecek keşke desen de fayda etmeyecek. o yüzden sen önlemini şimdiden al geri dönüşü olmayan hatalar yapma ... allahın sağlıklı verdiği canı mahvetme bebeğinin sağlığı senin elinde canım ama karar senin

sigara şöyle bırakılıyor ; içmeyince bırakılıyor. başka bi yolu yok garip garip sözde tedavi yöntemlerine de bulaşma işe yaramaz hiçbirisi.
aynen öyle bebeğimin sağlığından önemli değil deyip bırakmalısın

Doktora bak
Günde bir tane içseydin diye hamile kadına tavsiye veriyor
Vay nerelere gideyim :KK70:

Evet doktorlar günde 3 tane sigaraya müsaade ediyor bir yakınım yeni doğum yaptı oda bırakamadı içti hamileliği süresince bende sigara kullanıyorum ama hamileliğimi öğrendiğim an bıraktım 9 ay boyunca tek bir nefes dahi almadım 2 yıl emzirdim o dönemde çok çok nadir içtim bile diyemem bir kaç nefes alıp bırakıyordum emzirme bittikten sonra başladım maalesef , zor geliyor bazen ama imkansız değil kafanıza yerleştirdiğiniz zaman istesenizde bebeğiniz aklınıza geldiğinde eliniz gitmiyor zaten

Bende içiyordum ama hamile olduğumda bırakmam saniyordum ama bebeğim savunmasız benden duman alacak olmasını düşününce bıraktım...yediğimize içtiğimize dikkat edip sigara içmek saçma geldi inşallah bırakırsin

Bence bi insan gebelik planliyorsa sigarayi birakmali. O cocuga zarar verme hakkiniz var mi sizce? Ona dogustan kronik potansiyel hastaliklar sahibi olma riski tasitmaya var mi hakkiniz?

Sigarayı bırakınca yaşayacağın stresi değil içtiğin sigaranın bebeğine olan zararını bir araştır, sonra ona ne kadar büyük bir kötülük yaptığını düşünmeye başla.
Yazık karnındaki bebeğe.
Bir an önce bıraksan iyi edersin.
Kilit kelime 'irade'.

Hatta hamile kalmadan bırakılması gerekiyor ki vücudunuz bi temizlensin.. Geç bile kalmışsınız hemen şuan bırakın zıkkıma verdiğiniz para ile her ay meleğinize bi çeyiz alın bebek çeyizi baabında :anneadayı:

Not:Sorunlarım düzelse benim de bebişim olsa değil sigara ekmeği bile bırakırım ben o derece :KK43: (Sigara içiyorum)

insan bebeğine zarar vermek ister mi yaa. gebe kalmadan önce diş hekimine gittim de tüm diş çürüklerimi tedavi ettirdim hamilelikten sonra benim ağzımdaki bakterilerden ötürü bebeğimin dişleri de çürüğe yatkın olmasın diye.. siz sigaradan bahsediyorsunuz.

Annelik fedakarlık gerektirir. Siz sigarayı bırakma fedakarlığını bile gösteremezken nasıl annelik yapacaksınız?

Üç kardeşiz. Annem üçümüzü de doğururken sigara içen birisiymiş. Hiçbir sorunumuz da yok ama şimdi sigarayı bırakayım derken stres yapıpta bebeğinize zarar vermeyin. Azalatarak için. En sonunda kesersiniz.

Doktora git....Sadece hamileligin icin degil normal hayatta da sagligin jcin sigarayi birakmalisin...Birsey soracam eşiniz de sigara içiyor mu ? İcmiyorsa eger sizle opusmesi bile adama işkence gibi gelebilir.....Tutun kokmayi bi kadına yakıştıramıyorum maalesef

Çocuk düşünmeye başlar başlamaz bırakmıştım.Keşke işin formülünü bilsem de söylesem bıraktırsam size şu zıkkımı.Ben sadece çocuğumu düşünerek bıraktım tek motivasyonum onu düşünmekti.Ama sizde bu da işe yaramıyorsa tıbbi bir destek almalısınız, doktorunuza mutlaka danışın ve bırakın şu illeti.

Back