Hamileyim ama sevinemiyorum...

burda o kadar çok bebek isteyen insan varki ve sahip olamayan. size hiç beklemeden gelmiş. Rabbimin vardır bildiği. girme yavrunun günahına. tabiki son karar sizin ama bir şekilde büyür.a.s.

hayırrrrrrrrrrrrrrrrr

nasıl böyyle birşey yapmak ister eşin.
bence sakın yapma sonra pişman olursun bak allahtan gelir herşey ya yıllarca olsun diye uğraşmak zorunda kalsan ne yaparsın o zamanda para gidecek.
bak ben 7 yıl uuğraştım olsun diye bebişlerim allahım nasip etti şimdi ,
iyi düşün canım...............

bir canlıyı parça parça aldırmak cinayettten başka bişi değil kızmayın konuya böyle girdiğime eğer çok ciddi sağlık problemi tıbben tehlike yoksa maddi durumdan şundan bundan bundan nasıl kıyarsınız bir cana herşey yoluna girdi durumunuz çok iyi diyelim çocuk olunca işlerin bozulmayacağını evliliğininiz kötüye gitmeyeceğini nerden biliyorsunuz o zaman bebeği gerimi iade edeceksiniz diyelimki hayatı garantilediniz bebek istiyorsunuz o zamnada allahın çocuk vereceğini ne malum kazandığınız tüm parayı çocuk tedavisinde kullanacaksınız bebeğe yine bişi kalmayacak
nacizane fikrim bu bebeği allahın bir lütfü olarak kabul edin ve hayatınızda ona yer açın olumsuz yanlarını bırakın pozitif taraflarını düşünün hayal edin inanın vaz geçmek hiç kolay olmayacak

Cok kotuyum ben istemiyorum aldirmayi ama diyor ki bana eger bebegimiz olursa nasil bakariz ona biz kendimize zor bakiyoruz, ben dogru durust is bulamadim beyim calisiyordu ama onunda baska is bakmasi lagzim bir yandan okumak istiyor ne yapacagimi sasirdim Ben diyorum ona bak Allahim nasip etti demek vardir bir nimet bunda yoksa neden onceden olmadida simdi oldu...gozlerim cok sisti aglamaktan gozumde yas kalmadi cok kotuyum...

Allah ragizi olsun sizden keske kocamda herseye olumlu baksa, ben diyorum bebegim 7 aylik olana kadar idare ederim calisirim parami biriktirim, ben yarin Huzur evinde ise basliyorum yaslilara bakacagim diyorum idare ederim ama yok diyorrrrrr uff ufff BEN ALLAHTAN KORKUYORUM EGER ALDIRISAM OZAMAN HADI BIRDAHA OLMAZSA

Canım maddi zorluklar içine bir bebek getirme fikri bana da mantıklı gelmiyor. Yalnız bunun için baştan düşünmek lazım. :1rolleyes: Sanırım kaza oldu :) Yaramazın geleceği tutmuş işte:)
Artık bir can taşıyorsun, bebeği aldırdığında vicdanın rahat etmeyecekse, sadece eşin istediği için sakın aldırma.
Eşine söyle pişmanlık duyabilir. Hem doğduğunda ne kadar da sevecektir. Umarım Allah hayırlı kapılar açsın size ve bebek isteyip maddi sorunlar yüzünden erteleyen herkese.
Yine de kararı siz vereceksiniz, sorumluluk sizin, bebek sizin. Benim gönlüm aldırmamanızdan yana ama ... yerimseniben

Kusura bakmayın..Böyle birşeyde anlışlı olmamızıda beklemeyin..
Kimsede demesin onunda durumu zordur diye..
Onu Allah verdi..Bu konuda sizin seçme şansınız yok..
Heeee o zaman iyi korunsaydınız..
Hiç duymadınızmı?? Gelen çocuk rızkıyla gelir..
Allah-u Teala onu size lutfettiyse, rızkınıda beraberinde gönderecektir..
Sizin ona nasıl bakacağım, nasıl yedireceğim diye düşünmeniz gereken bir durum yok..kesinlikle yok..
Bu ortamda nasıl büyütürüm diye düşünün yalnızca..Tek korkunuz bu olsun..
Şimdi iş-güç derdi..Çocuğu aldırınca, cinayet işleyince hayatınızın iyi gideceğine garantiniz mi var???
Çocuk sahibi olmaya bütün hayatını adamış, her türlü maddi manevi fedakarlığı yapmış,sizin istemeden yanlışlıkla, hazır olamadığınız o bebek için herşeyini feda etmeye hazır yüzbinlerce insan var...
Bir tüp bebek yaptırmak için nasıl bir maddi servet gerekiyor haberdar mısınız bundan??
Ya bunun manevi boyutu???
Ve tabi olacak diye bir garantide yok!!!
Size lutufta bulunmuş Yüce Rabbim..Sizi seçmiş o çocuğun annesi-babası olarak..
Ve siz maddi durumumuz iyi değil, kocam aldırmamı istiyor diyorsunuz!!!
Kiminle pazarlık yaptığınızın farkında mısınız????Kimin yarattığını parçalayarak aldırmakla, yok etmeyi düşünmektesiniz??
Size iyi düşünün bile demeyeceğim..
Ne kadar zor durumda olsanızda, bunu düşünmeniz bile yeterli!!!!

Asla ama asla anlayış beklemeyin..
Ben istiyorum kocam istemiyor yapacağım birşey yokta demeyin..
Bir kadına bir erkek istemediği hiç birşeyi yaptıramaz....

cnm benim 7 senelik evliyim 5 sene çocuk hiç istemedik ama diğer zamanda o kadar istedik her ay hüsran her ay gözyaşı .....biz hep borç ödedik evliliğimizde ev aldık eşya aldık yok krediydi yok oydu
yani borçlar ödendi bebek dedik .....rabbim ha diyince vermedi .....bebek sahibi olmak için kapı kapı dolandık tam 5000 ytl harcadık ama olmadı ve bu durumda ben yaşadığım bunalımla tırnağım geldiğim iş konumumdan vazgeçtim işimi bıraktım üstelik meseleğimi yaparken o kadar mutlu olurdumki hiç ağır gelemzdi mesailer hayata yetişemezdim zaman bana yetmezdi ama bebek aşkı öle geldiki içime acı oldu .......nerede çocuk görsem ağlar aldım .....sonunda işimden çıkmıştım ama borcumuz vardı zaten hastanelere para vermekden belimiizi doğurtamamıştıkki en son gittiğimiz doktor ancak micro ile tüp bebek ile hamile kalırısn dedi....eşime dedim eşim dedi artık git gellerden yoruldum borç harç bulacam bu parayı eksik yiyecez eksik giyecez gerekirse giymeyecez gezmeyacez dedi...ve borç aldık ve girdik bu işe rabbim bana ikitane melek verdi ve hamile kaldığımı bildiğim an itibari ile şükrettim rabbime
ve sağsağlim kucağıma versin diye hala şükrediyorum....1 ay sonra ikili testi var ve bizden iyi bir para istendi bizde hala yok ama olsun market alışverişine çıkmayacaz yaptıracaz ...üstelik iki bebek masrafını sen düşün ama şükürler olsun diyorum.......kocam gece gündüz çalışıyor....yeterki onlar ve ben iyi olayım en büyük mutluluğu.....

iyi düşün derim duygu sömürüsü yapmak içinde yazmadım ama ağladığım geceleri unutmuyorum
içimin yangınını gizili gözyaşlarımı unutmuyorum ............ve bu sitede benden daha fazla bekleyenleri
maddi durumu olamayıp tüp bebek yaptıramayanlar var ....
herkes bizim gibi şanslıda değil biz bu borcu aldık ödemeye gayert ediyoruz
borcu bulamayıp ödemeyecek güçte olanlar evlat sahibi olamayacakmı...
eşini ikna et rabbim sana bu hediyeyi vermiş geri çevirme
bebeğin gelince belki herşey çocuk güsel oacak ?

ne kadar içten anlatmışsın dırımkızı,
çok duygulandım..allah sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı,büyütmeyi nasip etsin..

bence kesinlikle aldırmayın bu bebeği..mutlaka bir sebebi wardır şimdi gelmesinin bu meleğin..

asla öyle bir hata yapma canım asla!Allah onun rızkını kat kat verir sizlere nereden geleceğini tahmin bile edemezsiniz Allahım öyle kapılar açarki siz bile buna şaşar kalırsınız..Masum günahsız bebeğin ne suçu varki..Ben de hamileyim ve bebeğim yanımda olmadan ne içtiğim suyun tadı olur ne soludugum havanın....trilyoner olsam neeee olmasam neeee....

cnm allah o bebegi verdiği gibi rızkınıda verir.bak hiç beklemeden yavrun gelmiş bence şükretmelisin.ne zorluklarla ugraşıp herşeye gögüs gererek evlat sahibi olamayanları senelerce bekleyenleri okuyoruz buradan hep.ltf ii düşün.sonradan pişman olacagın bir şeyi eşin istiyor diye yapma.

cnm benim bir arkadaşımında eşi askere gitmediği için ve maddi zorluklar yüzünden bebegini aldırdı.bende aldırdıktan sonra ögrendim.hala istemiyor eşi fakat arkadaşım hep düşünüyo acaba cinsiyeti neydi,bak şimdi yürüyecekti vs .o kadar pişman ki eşinin aklına uyup aldırdıgı için.sende sonradan düşünme bu şekilde sonradan üzülmek bir fayda etmeyecek çünkü.

gerçekten zor durumdasın ben 1 yaş arayla 2 doğum yaptım inan benimde durumum o aralar biraz bpzuktu ama ben hiç doğurmasammı diye düşünmedim hatta onlar 2 yaşındayken hiçö te aklımızda yokken ev bile aldık ödedik gerçekten doğan büyüyor ilk çocuğunmu olacak bilmiyorum düşünsene 1 yaş arayla çocuk bakmak ne zordu ama inan herşeyi unuttum kızım 12 oğlum 11 yaşında onlarla gurur duyuyorum iyiy düşün eşini ikna et derim aç mezar yok

herkes o kadar iyi yorumlar yapmis ki inan okurken gozlerim yasardi yanlis anlasilmasin ama Turkiye'den arkadaslar bak ne guzel anlatmislar zorluklara karsi ne kadar gogus gerdiklerini cogu gece gunduz calisiyodur belki emeginin karsiligini alamiyodur ki sen Hollanda'dasin ve eminim ordada cocuk parasi vardir yani zaten devlet bi miktar cocuguna para veriyor zaten, cocuk ilk aylarinda emzirirsen sadece bez ve kiyafet masrafi olacak zaten avrupada cocugun masraflarini karsilamak icin bakim parasi aliyosun her cocuk kendi rizkiyla dogar merak etme Allah onu size nasip etmisse elbette onun rizkinida verir,bak o kadar ugrasan arkadaslar var ben 15 ayin sonunda bebegime kavustum henuz 5 haftalik ondan hic bisey vazgeciremez bunun dusuncesi bile tuylerimi diken diken ediyo esini ikna edebilirsin iyi dusun bunun dusunecek bi yani yok gerci ama.......

Canim arkadaslar ne kadar güzel yazmislar. Sana da cinden ne geliyorsa onu yapmak düsüyor.
Dirimkizi ni taniyorum, hamile oldugu zaman ne sevinmistik.
Bazilarimiz icin hamile kalmak mucize, bazilarimizda degerini bilmeyip aldirmaya kalkiyorlar. Coguda pisman oluyor ve ömür boyu acisini cekiyor.
Sakin böyle bir hataya düsme canim. Kendi elinle bebegine nasil kiyacaksin, esinin bu konudaki fikri
degisecektir canim. Simdi ona nasihat verme zamani.
Sonra kollarina bebegini ilk aldiginda, sana ilk bakisinda bu yavruyu nasil öldürmeyi düsünmüsüz diyeceksin. Allah kolayligini verecektir, yeterki siz birbirinize destek olun.

onu veren Allah rızkınıda verir. sakın böyle bir hataya düşmeyin . eşini al karşına konuş nice çocuk isteyenler var bunları düşünün Rabbimin verdiğinde muhakkak hayır vardır canı veren Allah tır alanda. inşallah doğru kararı verirsiniz

Canım biz 2 sene korunduk, şimdi aylardır deniyoruz ama olmuyor! Aralıkta 3. senemiz olacak yani bir sene bitecek!! Bu iş he deyince olmuyor, benim de eşim istemiyordu maddi sebeplerden.
Ben aylarca onu ikna edebilmek için uğraştım, şimdi de onda varikosel çıktı. Ben demiyorum ki onun yüzünden çocuğumuz olmuyor, her işte bir hayır vardır ama durumunuz kötü olduğu için aldırmayı düşünmeyin.
Yarın durumunuz düzelipte çok zengin olursanız da hemen olacak sanmayın. Bu imtihan dünyası ve belki sizde bununla imtihan ediliyorsunuz, dua et bol bol ve eşini iknaya çalış inşallah bu düşüncesinden vazgeçer. Eğer çok ısrar ederse dik dur ve sakın taviz verme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…