• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama felaket karışığım :( bilgilerinize ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi serinim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

serinim

Ziyaretçi
Arkadaşlar 7 aylık evliyim ve hiç bebek düşünmezken (5 sene sonra düşünüyorduk) hamile olduğumu öğrendim. Bundan öncesinde ilk ayımızda bi bebek aldırmıştık o yüzden bunu aldırmak gibi bi düşünce geçmedi içimizden fakat karışıklığım şunlar yüzünden ; bebeğim hastalık tarihimden itibaren hesaplandığı için şuanda 8 haftasını doldurdu. ve benim eşim geçen ay verem hastalığına yakalanmıştı allaha şükür bana bulaştırmadan iğleşti ilk evrelerde korkuyordum ama sizinde aklınızda olsun verem annede bile olsa bebeğe bulaşma ihtimali az oluyor dedi doktor. sizde olmadığı sürece sorun yok bebek doğunca bi iğne yaparız sorun çözülür dedi. bu soru işaretini atlattık..
2. soru işaretide ben kalıcı makyaj yaptırdım kaşlarıma 3 ocakta derinin 3 kat altına girdiğini söylemişlerdi bir nevi dövme. ve sırtıma da yaptırmıştım bunun bi zararı varmıdır sizce?
3.soru işaretide en çok kafamı kurcalıyanda 4 ocakta eşim verem olduğu için bendede akciyer röntgeni istediler ve çekildim. röntgen çekimleri ile ilgili okadar çok şey varki çok tedirginim böyle bişey yaşayan oldumu? Doktorum olabilirde olmayabilirde hamileliğinin tahminimce ilk döllenme günlerinde çekilmişsin ve akciyer filminin bebeğe vericeği zarar çok az gibi ama bellide olmaz diyor okadar kafam karışıkki :uhm:
Hem bukadar problem ile bebeğimi karşılamak çok zor olucak hemde eşimle daha evliliğimizin tadına doyamamıştık ve çok arkadaş çevresi olan çok hareketli bi çiftiz saçlarım sarı ve şuanda diplerim çıktı boyatamıyorum diye bile krizlere giriyorum her istediğimi giyemiycem albüminde varmış bende iyce şişicem benim durumumda kim olsa bunları düşünürmüydü merak ediyorum benmi çok bencilim :çok üzgünüm: zayıf ile normal arası bi kilodayım şimdi kilo alıcam eşim beyenmiycek diyede pskolojim bozuluyo :1no2: bunları aşabilcekmiyim bilmiyorum çok zor günler beni bekliyo sanırım dimi :1ninca:

hakkında hayırlısı canım ama bebeğini kucağına alıp mis kokusunu içine çektiğin zaman ne kilo ne şişmek ne bişey herşeyin o olacak seni temin ederim .hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah

eee madem bebek istemiyordunuz, neden önlemini almadınız ???????????????
üstelik bi tane de aldırmışsın... fisfisfis

Son düzenleyen: Moderatör:
hakkında hayırlısı canım ama bebeğini kucağına alıp mis kokusunu içine çektiğin zaman ne kilo ne şişmek ne bişey herşeyin o olacak seni temin ederim .hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah

İnşallah sağlıklı doğar tek dileğim o bukadar şeyin içerisinde bide sağlıksız olduğunu duyarsam biterim...
doktorumda net cevaplar vermiyo 2 tane doktor değiştirdim bu daha iyi ama buda beni hep tedirgin ediyo hep bütün doktorlar böylemi anlamıyorum yok olabilirde olmayabilirde aldırmak istiyosanız hemen aldırın ama aldırırsanızda bidaha tutunamama ihtimali var bebeğin filan falan hep olumsuzlar o yüzdende korkuyorum...

arkadaşım bebek istemiyorsanız korunma işini daha ciddiye alsaydınız keşke.kürtaj bir korunma yöntemi olmamalı.
ikincisi sırtına nasıl kalıcı kaş yaptırdın onu çözemedimbenneyaptımki
bu konu hakkında bilgim yok ama sonuçta derinin 3 kat altına ilaç enjekte ediliyor.zarar vermiş olabilir die düşünüyorum.inşallah öyle bişey olmamıştır.
eğer hamilelik ve doğum sonrası her adam karısını beğenmemeye başlasaydı evli çift kalmazdı.
lütfen bebek istemiyorsanız doğru dürüst korunun:mymeka:

e hayatım neden önlemini almadınız madem ???????????????
üstelik bi tane de aldırmışsın... fisfisfis

canımm sorma orası dahada garip bi durum söylemeyi unutmuşum bak ..
ben evlenmeden önce doğum kontrol hapına başladım ve aksatmadan hep kullanıyodum. Ama sağolsunlar verem savaş derneğindeki doktorlar (özel hastanede tedavi görüyordu fakat verem olduğu öğrenilince hastaneler tedavi etmiyor drek verem savaş'a yönlendiriyorlar.) verem savaştaki doktorlar söylemedi...
neyimi?
resmen eşimin her gün verem ile ilgili kullandığı ilaçlar (9 tane) doğum kontrol hapının etkisini kaybettiriyormuş!!!! ve işte bukadar önemli bişeyi bize söylemediler canım yaa bu yüzden başımıza geldi :çok üzgünüm:

karınızda sizden ve eşinizden bir parça var
siz sacınızı ve gezip tozmayımı düşünüyorsunuz :uhm:

arkadaşım bebek istemiyorsanız korunma işini daha ciddiye alsaydınız keşke.kürtaj bir korunma yöntemi olmamalı.
ikincisi sırtına nasıl kalıcı kaş yaptırdın onu çözemedimbenneyaptımki
bu konu hakkında bilgim yok ama sonuçta derinin 3 kat altına ilaç enjekte ediliyor.zarar vermiş olabilir die düşünüyorum.inşallah öyle bişey olmamıştır.
eğer hamilelik ve doğum sonrası her adam karısını beğenmemeye başlasaydı evli çift kalmazdı.
lütfen bebek istemiyorsanız doğru dürüst korunun:mymeka:

Korunma yöntemi hakkında minik anniş'e verdiğim cevapa bakabilirsin canım.
sırtıma kalıcı makyaj aletleri ile dövme yaptırdım yazı şeklinde kaşıma'da kaş dövmesi yapıyolarya ondan yaptırdım ama tabi hamile olabilceğim aklıma bile gelmediği için yaptırdım.
bilmiyorum benimde aklımdan geçiyo zarar verme korkusu...
valla bebek istemediğim için zaten haplarımı yarım saat bile aksatmadan kullanıyordum ama benimki normal üstü bi durum minik anniş'e verdiğim cevabı okuduysan sanırım beni anlamışsındır...

karınızda sizden ve eşinizden bir parça var
siz sacınızı ve gezip tozmayımı düşünüyorsunuz :uhm:

Diyorumya bende niye böyle düşündüğümü bilmiyorum daha hiç düşünmediğim için olabilir diyorum kendi kendime...
umarım alışırım bebeğime...
seviniyorum sevinmiyo değilim ama inanılmaz karışığım o yüzdende ne düşünceğimi bilemiyorum kimse yanlış anlamasın...
sonuçta anne olmaya bende karar verdim ama hamile olduğumu öğrenmemle beraber birsürü soru işaretleri oluştuğu için bende ne düşünceğimi şaşırmış durumdayım...

ben senin gibi insana anneliğin yakısmadığını düşünürüm arkadasım kusura bakma madem öle eşine doyamadın ne diye bi tane yaptın ozaman sen git saçını boyat bebek senin neyine

çok anlayışlısın canım teşekkür ederim gerçekten çok destek ve yardımcı oldun...

Senin yerinde olmak isteyen aylarca yıllarca bebek özlemi çekenler var bunları düşünmemelisin bence.Kiloyu herkes alıyo saç dibi herkesin çıkıyor.Bunlar sorun değil.Bebekte sorun varsa yapılan testlerle çıkmıyor mu?!

çok zor bir durum canım
hamilelik değil tabi, bahsetiğin riskler
insan herşeyi kafasına takıyor bu dönemlerde
benim bir arkadşımın 5 yaşındaki kızı arkadaşım hamileyken su çiçeği geçirdi
arkadaşımda çocukken çıkarmamış, bana geçip bebeğe bulaşmış mıdır diye çok endişe etti
gen laboratuarı varmş ankarada, orda tahlil yaptırdı ve sorun olmadığını görüp rahatlamıştı
böyle birşey olbilir mi acaba, senin için de

arkadaşlar plansız hamile kalan herkes bu tip tedirginlikler yaşar
arkadaş içtenlikle paylaşmış
hamile olduğunu da unutmayalım bence

Senin yerinde olmak isteyen aylarca yıllarca bebek özlemi çekenler var bunları düşünmemelisin bence.Kiloyu herkes alıyo saç dibi herkesin çıkıyor.Bunlar sorun değil.Bebekte sorun varsa yapılan testlerle çıkmıyor mu?!

işte bilmiyorumki arkadaşlar bende yardımcı olabilcek vardır belki diye sizlere danışıyorum ama aranızda bazı arkadaşlar zaten iyi olmayan durumum hakkında gereksiz yok anne olmayı haketmiyomuşum filan...
lütfen böyle konuşmayın bilmiyosunuz şuanda bu bebeğin sağlıklı olup doğmasını herkezden çok istiyorum benim sorunum aman nie oldu olmasın değil! benim sorunum pat die oldu ve bukadar şeyin arasında röntgendi veremdi dövmeydi filan falan iyce kafam bulandı ve bunlara bi çözüm bulmak için burda derdimi paylaşmak için yazmıştım.
doktor test yapıcağını söyledi allah korusun Down sendromu 4 aydan sonra belli oluyormuş ama organ kayıplarını bilemeyiz iç organ kayıbı olursa anlayamayız dedi ben şimdi bunları demişken ne düşünebilirim sizce pskolojim nekadar sağlıklı olabilir

çok zor bir durum canım
hamilelik değil tabi, bahsetiğin riskler
insan herşeyi kafasına takıyor bu dönemlerde
benim bir arkadşımın 5 yaşındaki kızı arkadaşım hamileyken su çiçeği geçirdi
arkadaşımda çocukken çıkarmamış, bana geçip bebeğe bulaşmış mıdır diye çok endişe etti
gen laboratuarı varmş ankarada, orda tahlil yaptırdı ve sorun olmadığını görüp rahatlamıştı
böyle birşey olbilir mi acaba, senin için de

valla çok güzel bi fikir canım evet böyle bi labaratuar ist.dada varmı diye bi araştırıyım ben en iyisi en azından testler sonuç versede vermesede aklımda soru işareti kalmaz teşekkür ederim

arkadaşlar plansız hamile kalan herkes bu tip tedirginlikler yaşar
arkadaş içtenlikle paylaşmış
hamile olduğunu da unutmayalım bence

canım çok teşekkür ederim beni anladığın için...
bu hamilelik çok garip bişey çok sakin ve hep üzgün gibiyim burda bile üzerime gelindikçe gözlerim doluyo...
beni yanlış anladılar bağzı arkadaşlar sanırım ondan öyle tepki verdiler..
olsun herkez anlıycak die bişey yokya
inşallah ekimde buraya nur topu gibi sağlıklı bi bebeğim oldu yazarım

o zaman bebeğini aldırmak istemiyorsan, her türlü riski göze alarak doğumu bekleyeceksin ..
Allah'ın izniyle sorunsuz doğacak inanıyorum ben..
benim bi tanıdığım yeşil reçeteli depresyon ilaçlar alırken kalmış hamile ve şu anda nur topu gibi bi yavrusu var..
inşAllah senin yavrun da sağlıkla doğar..

o zaman bebeğini aldırmak istemiyorsan, her türlü riski göze alarak doğumu bekleyeceksin ..
Allah'ın izniyle sorunsuz doğacak inanıyorum ben..
benim bi tanıdığım yeşil reçeteli depresyon ilaçlar alırken kalmış hamile ve şu anda nur topu gibi bi yavrusu var..
inşAllah senin yavrun da sağlıkla doğar..

tabiki bekliycem bakma bissürü soru işaretide olsa ne biliyim benimde aklıma hep sağlıklı olcakmış gibi geliyo işime öyle doğuyo ama ister istemez insanın canından can olunca bi ton şey düşünüyo.
Amiin inşallah Allah yardım eder bebeim sağlıklı doğar

canım takılmamak elde değil ama moralini yüksek tutmaya çalış. ne olursa olsun bir bebeğine daha kıyma..8 haftalık bir bebek bütün acıları hissediyor.göz göre göre parçalatma bebeğini. doğunca tüyüne bile kıyamayacaksın emin ol buna... sakat falan düşünmemeye çalış.sağ salim doğup Allah korusun bir sakatlık geçirse kapının önüne mi koyacaksın. bol bol dua et namaz kılmıyorsan namaza başla..Rabbim bebeklerimizi her daim sağlıklı eylesin...ayrıca anne karnındayken hiç bir test %100 kesin sonuç veremez...daha fazla karıştırma kafanı bence...

Back