Hamileyim ama bakireyim

cemre_SU

halasının kuzusu:)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.903
8
683
40
Tunceli
Bir kadın bekaretini kaybetmeden hamile kalabilir mi? Annelik özlemi çeken ama yıllardır korku yaşayan bir kadın doğum için gün sayıyor. Yaşadığı sorun nedeniyle kimliğini gizleyerek röportaj yapmayı kabul etti.

Yıllardır vajinismus kabusuyla yaşayan A.S. çekici bir kadın ve yöneticilik yapıyor. Tedavilerden öylesine yıpranmış ki konuşmak bile istemiyor. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan genç kadın, ilk ve tek bakire anne olmadığını biliyor..

Seks fobisi vajinismus (vajinanın kitlenmesi) nedeniyle cinsel ilişki yaşayamayan A.S. altı aylık hamile bir kadın. Eşiyle 12 yıl boyunca hiç seks hayatları olmamış ama şimdi doğuma hazırlanıyor. Tüp bebekle anne-baba olmayı tercih etmişler. Ve onlar bu alanda ne tek, ne de ilkler... Belki nadir bir çift ama onlar bu yolu tercih etme haklarını kullanmışlar. 12 yıllık evli A.S. yaşadıklarını anlattı:

* Kaç yaşındasınız?
38 yaşındayım ve 12 yıllık evliyim.

* Vajinismus olduğunuzu ne zaman anladınız?
Evlendiğim gün anladım ve bu sorun 12 yıl boyunca devam etti. Ama hastalığımın ismini tam olarak dört yıl sonra doktora gittiğimde öğrendim.

* Neden tedavi olmadınız?
Tedavi olmayı denedim ama işe yaramadı. Bir jinekolog, eşimle bana narkoz eşliğinde eşimle ilişkiye girmemi teklif etti. Bunu kabul etmedik. Bir doktor da kızlık zarımı narkozla parçalamayı önerdi! Bunu da yaptırmak istemediğime karar verdim. İnanın artık bunları konuşmak bile istemiyorum. Evliliğimiz cinsellik hariç gayet mutlu sürüyor. Biz eşimle birbirimize aşığız. Bu fiziki bir sorun. Aynı şey onun başına da gelebilirdi, ben onu zorlamazdım. Onunla böyle bir karar aldık. Birbirimize karşı soğuk insanlar değiliz, birlikte hayatı paylaşmaktan hoşlanırız, bu bizim tamamen kendi içimizde yaşadığımız bir sorun. Seks dışında herşeyi paylaşırız.

* Hiç cinsel ilişkiye girmeden bebek sahibi olabileceğinizi ne zaman öğrendiniz?
Çocuk sahibi olmak için başka ne yapabiliriz diye düşününce insanın aklına başka yöntem gelmiyor. Biz seks peşinde koşmuyoruz, bir aile olmak için bebek peşinde koşuyoruz. Tüp bebek alternatifimizdi ve bunu denedik.

KABULLENDİM MUTLUYUM

* Neden bu yolu tercih ettiniz?
Başka yolumuz yoktu. Başka yol önermesini de kimseden istemedik. Zaten doktora o şartla başvurduk.

* Eşiniz bu yolla çocuk sahibi olma konusunda sorun çıkartmadı mı?
Çok konuştuk. Doktora gittiğimizde zaten başka alternatif istemediğimizi ve bu konuda başka önerilere kapalı olduğumuzu eşim söyledi.

* Doğumu nasıl yapacaksınız?
Sezaryenle tabii ki, başka türlü yapmam imkansız zaten.

* Kızlık zarı bozulmadan bir kadının anne olması size tuhaf gelmiyor mu?
Bakın bu bir hastalık, tuhaf bir durum değil. Bunu kabullenmem çok uzun zamanımı aldı. Şimdi kabullendik ve mutluyum. Anneliğimin yaşadığım sorunla ilgisi olduğunu zaten düşünmüyorum. Ancak benim yaşadıklarımı çocuğumun yaşamasını istemem. Bu nedenle onu cinsellik konusunda sanıyorum daha bilinçli yetiştireceğim, o kadar.

ben de hamileyim hatta ikinci kez.
ama bende bakireyim..doğumda gelecek kanım nasipse:Saruboceq:
bende şükür vajinusmus yok sadece zarım esnek..

çok afedersiniz özel bi soru olcak belki ama merakımdan soruorum :sm_confused:
şey kızlık zarınızda bozulma yokya ilişkiye girdiğinizdeki zevk alma durumunuz nasıl oluyor zevk alabiliyo musunuz
nedense bu hep aklıma takılır

bu cok normal bence eger kadın vajınusmus korkusu yuzunden ılıskıye gıremıyorsa kı zaten o kadında bı cok sekılde tedavı olmayı denemıs ama olmamıs.ne yapsın yanı kızlar haksızmı sızce anne olmaya onunda hakkı yokmu.onun dusuncelerını anlayabılıyorum bende vajınusmusum cunkı ve bende 2 yıl once hamıle kalmıstım ılıskıye gırmeden tabı vajına agzına dokulen spermler sonucunda ama malesekdusuk yaptım olmadı.yanı bu sekılde hamıle olan cok kızlar.

cok berbat bısı ama sanmıyorumkı o adam ole beklesın mutlaka kendını tatmın edecegı baska bısı vardır hangı erkek seks hayatı olmadan yasarkı yanıı

sizin gibi hamile de olabiliyormuş bende duymuştum..... sağlık olsun allah başak dert vermesin....

bazi insanlarda kizlik zari dogumda yirtilabiliyor bu cok normal de,12 senedir bu sekilde yasamak normal gelmedi bana,vajinismusun cok cesitli tedavileri var aslinda,biraz pasif davranmislar gibi geldi bana...kocasida iyiymis valla yani,ne bileyim 12 sene yani

ya bişi sorcam;

saruboceq üstüne alınmanı istemem ama....

bakire benim bildiğim hiç ilişkiye girmemiş kişiye denmiyor mu

bakirelik ilişkiye girilip kan gelmemesimidir, ilişkiye girmeden bir şekilde (çok nadir de olsa) kızlık zarı yırtılanlar bakire değilmidir yani :S

ayrıca bu durumdaki kişiye gerçekten çok üzüldüm
mümkünse normal doğum yapabilmesini isterdim ama o sanırım kararını verip sezeryanla doğum yapacakmış

ay yazık kadına ayol...
vajinismus tamamen psikolojik bir rahatsızlık
böyle psikoloji bozukken ne kadar iyi bir anne olunurki
önce tedavi olsaymış bence. belkide yalan haberdir:

bakire ilişkiye girmemiş zarı hala duran bayana denir evet..
benim zarımda hala duruyor ilişkilerde esniyor.
doktoruma sormuştum doğumda patlayacak demişti bana..

:1shok: 12 yılmı birde vajinusmus ha ölemi :1shok: eşi çook anlayışlıymış bencede.... bakire:Hiç cinsel temasta bulunmamış kızdır kaydirigubbakcemile

valla adam iyi dayanmis 12 sene .yazik allah imseyi boyle seylerle imtihan etmesin

Benim doktorum da vajinusmus hastalarıyla ilgileniyor.Kendisine 12 yıl hiç ilişki yaşamamış,kırsal kesimden gelen hastasının olduğunu söylemişti.Birkaç seansta çözmüşler.Ama dayanılır bir şey değil bence.

Doğumu nasıl yapacaksınız?
Sezaryenle tabii ki, başka türlü yapmam imkansız zatenburaya takildin ben(belki cahilce bi soru olacak ama)vajinismus olan biri normal dogum yapamazmi??

12 sene eğer dışarıda başka yollarda kendisini tatmın etmemişse o erkeğe helal olsun derim ben Allah acil şifalar versin bu tür hastalara
belki normal doğum yapsa o sorunuda ortadan kalkardı
genede doktorlar en iyisini bilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…