• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim. Acil yardım edin...

Bence dogur Allahin verdigi cana kiyma ha obur yavrularini okdurmussu ha bu bebegini aldirmissin ayni benim icin bi fark yok hepsi senin canin kanin dogur Rabbim onuda kismetiyle vermistir sana

Bence dogur Allahin verdigi cana kiyma ha obur yavrularini okdurmussu ha bu bebegini aldirmissin ayni benim icin bi fark yok hepsi senin canin kanin dogur Rabbim onuda kismetiyle vermistir sana
Bende öyle düşinüyorum doğduktan sonra yıpranırsın ama büyütürsün yine de, ama önemli olan benim süreç

Zaten dini boyutundan korkuyorumm :KK43: ama tek başımayım yanımda kmse olmayacsk hamilelik sürecimde sık sık yatmam lazım iki küçük çocuğum varken nasıl yatayım mecbur ayağa kalkıcam çok çaresizim :KK43:[/QUOTE
Rabbim kimseyi Darda koymaz merak etme canım dua et var bunda da bir hayır kalbi atıyor o bican artık belki yaşlandığında sana bakacak evladın ve içinden bunları gecirecelsin seni aldırmak istemedim ama aklımdan geçirdim diye ne bileyim mucize bu gerçekten yerinde olsam sukrederdim belki biimtihan senin için insan evladından başka neyi için yaşar ki neyi için sıkıntı çeker ki varsın gelen ondan gelsin sıkıntı kaç ay 9 ay bı ömür yaşayacak bicanli için 9 ay sıkıntı ne ki senin elin kolun gözün belki o evladın olcak belkide hamileyim duygularım la hareket ediyorum ben ama zor bidurum aynı durumda olsam yazdığım gibi düşünürüm

Son kararını bildir lütfen biz destegiz sana burda ;-)

Canim eltimin 9 yasinda bir oglu 6 ve 3 yasindada iki tane kizi var su an dorduncu cocuga hamile 3 dogumu da sezeryan olmus dolayisiyla bu da oyle olacak kan pihtilasmasi ve varisleri var ozellikle hamileliklerinde her yeri mos mor oluyor su an ayaklari bakilacak halde degil hem sismis hem morarmis durumda agrisida var, her sabah 7 de kalkiyo kahvaltilarini yedirip beslenme cantalarini hazirlayip ikisini okula gonderiyor kucugunu yediriyo ev isi falan derken okuldan geliyor buyukler tekrat ogle yemeklerini veriyor ilgileniyo dersleriyle falan ama asla dorduncuyu de nasil yaparim dedigini duymadim altli ustlu oturuyoruz elim yerisirse yardimina gidiyorum bazen kayin validem iniyor bi yemegine yardim edebiliyor ama o da yasli iste oyle zamanlar oluyor ki bazen o bana yardima geliyor o kadar ugrasinin arasinda ben daha ilk cocuga hamileyim birde sozde yani canim demem o ki Allah bir sekilde kolayligini veriyor.

Canim eltimin 9 yasinda bir oglu 6 ve 3 yasindada iki tane kizi var su an dorduncu cocuga hamile 3 dogumu da sezeryan olmus dolayisiyla bu da oyle olacak kan pihtilasmasi ve varisleri var ozellikle hamileliklerinde her yeri mos mor oluyor su an ayaklari bakilacak halde degil hem sismis hem morarmis durumda agrisida var, her sabah 7 de kalkiyo kahvaltilarini yedirip beslenme cantalarini hazirlayip ikisini okula gonderiyor kucugunu yediriyo ev isi falan derken okuldan geliyor buyukler tekrat ogle yemeklerini veriyor ilgileniyo dersleriyle falan ama asla dorduncuyu de nasil yaparim dedigini duymadim altli ustlu oturuyoruz elim yerisirse yardimina gidiyorum bazen kayin validem iniyor bi yemegine yardim edebiliyor ama o da yasli iste oyle zamanlar oluyor ki bazen o bana yardima geliyor o kadar ugrasinin arasinda ben daha ilk cocuga hamileyim birde sozde yani canim demem o ki Allah bir sekilde kolayligini veriyor.

Arkadaşlar lütfen yardım edin. Birisi 28 aylık diğeri 10 aylık iki tane oğlum var. Aralarında tam 1,5 yaş var.. İkinci hamileliğim o kadar zor geçmişti ki... Bazı sebeplerden dolayı doğum sürecini katınvalidemin yanında geçirmek zorunda kaldım eşim de iş dolayısıyla sürekli şehir dışındaydı. Ve bana ikinci bebe ği aldırmam için sürekli psikolojik baskı uyguladılar, diğer çocuk çok küçük onun hakkına gireceksin sen ikinci çocuğa bakamazsın vs. vs... Allah korkusu olduğu için aldırmadım ve doğurdum. Ama doğum sürecim çok zor geçti. İlk doğumum sezeryan olduğu için ikinci doğum için en az 2-3 yıl gerekiyormuş. 7.aydan sonra çok zor günler geçirdim. Dikiş bölgem aşırı acıyordu ve şişmişti :KK43: hele son ay zor yürüyordum çok şükür ikşnci bebeği mi de doğurdum sezeryanla. Ve sezzeryan iyileşme sürecimde ilk doğuma nazaran çok zor geçti. Uzun bir süre doğrulamadım yani çok sıkıntılı bi süreç geçirdim. Ve doğum sonrası doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Regl dönemim çok düzensizdi, 1,5-2 ayda adet görüyordum ve bu duruma alışmıştım. Bu ay çok ağrım vardı dr a kontrol e gittim ve ultrasonla baktı 8 haftalık HAMİLESİN dedi :KK43:(( donakaldım... Nasıl dr bey bn korunuyordum dedim, dr da şaşırdı hamile kalmama... Ve ben çok korkuyorum arkadaşlar... Hala sezeryan bölgem ara sıra sızlıyor ve ben tekrar Doğurmaktan korkuyorum... Benim sağlığım ve ufak çocuklarım var. Ve biz eşimle yeni bi şehre taşındık. Ailelere de pek güvenemiyorum herkesin sorumluluğu var.. Doğum sürecinden vee sonrasından kendime güvenemiyorum. Çünkü ikinci hamileliğim çok zor geçmşti ve ben şu an kendime gelmiş değilim.. Allah korkum olmasa hemen gider aldırırım bebeği ama büyük günahlardan kürtaj... Çok zor süreçteyim bana yardımcı olur musunuz yoksa aklımı kaçırcam.. Eşim karar ı bana bırakıyor.. Sizce aldırayım mı???
Sen zaten dini boyutunu biliyorsun canım. Sana aldır demek mesul sahibi yapr bizleride. He anca şunu söyleyebilirm anladım nasıl bi durumda olduğunu ama nolursa olsun bende aldıramazdım. Annemde son çocuğunu hiç beklemezken hamile kaldı üstelik ikiz. Babam hiç istemedi. Ama sonra biri karnındayken ölünce annem vicdan azabı çekti benm yüzümden öldü diye. Sonra teki doğdu öyle böyle büyüdü gitti. Zor mu zor tabi bide benm annemn hayati riskide vardı. Çocuk doğdu ama sonrasnda annmle epey uğraştılar. Bunu sana Allah vermiş artık. İstiyorum yada istemiyorumu sana kalmi artık. Rabbm yardımcın olsun canım. Ve kolaylıklar versin inş. Herşeyi suhuletle atlatmayı nasip eylesin. Dua et hayrlısı diye. Gerçekten yapamıcaksan zaten Cenabı Hak nasip etmez. Kimseye çekemeeceği yükü yüklemez hepimizn bildiği gibi

Eşim esmer sanmıyorum :KK70:

belli olmaz illa babaya benzicek die bise yok
halay.gif
:halay:aileden baska birine benzer belki:KK70:

Gebelik süreci nasıl geçti peki nevsu
Hamilelik şekeri vardi hep diet yapti bir de 56 kilo ile bitirdi hamileligini son aylarimda bile rahat hareket ediyordu .sezeryan olduktan sonra biraz sıkintisi oldu dikişi fln şişti topak topak bir şeyler oluştu agrisi oldu tüplerini bağlatti:)

VAllaha boyle konulari gorunce tepem atiyor ya. Keske sizin gibi istemeyenlerin nasibini Rabbim bize kismet etsede boyle her ay basi gozlerimiz sisene kadar aglamasak. 10 ay oldu hala ugrasiyorum. Bi dogurabilsem ust uste dogurucam herhalde.

Ne durumda oldugunu az cok tahmin ediyorum oda kebdimden degil annemden ama kiyma bebegine ben aylardir ugrasiyorum olsun diye farzetki üçüz dogurmussun Rabbim o bebegi sana nasip etmisse yukunu de hafifletir kolayda kilar inanmaktan vazgecme Allah Rahman'dir..

Cana kıymanın hata kendi evladının canına kıymanın düşüncesi bile dehşet verici... dusunsene, iki oğlundan birinin kolunu bacağını parçalayarak öldürdüğünü ? Aldirdiginda Belki rahat edersin ama vicdanın buna kesin engel olacaktir. Bu senin dünyadaki imtihanın, Bırak rabbim nasıl nasip ettiyse öyle gitsin. geleceğin bize ne getirecegini bilmiyoruz bile.

Zaten dini boyutundan korkuyorumm :KK43: ama tek başımayım yanımda kmse olmayacsk hamilelik sürecimde sık sık yatmam lazım iki küçük çocuğum varken nasıl yatayım mecbur ayağa kalkıcam çok çaresizim :KK43:
Rabbim kimsenin kaldıramayacağı yükü vermez güçlü ol biraz sen annesin ve bayansin güçlü olmak zorundasın kendini topla bence herşeyin üstesinden gelebilirsin ben çalışıyorum aynı durumda olsam hiç aklıma bile getirmem olsun iki tane ne var böyle kendini birakman bile yanlış eskiden kimin kimi varmış bağda tarlada çalışarak dogurmuslar güçlü olmak zorundasın kendini topla

Ha bide şöyle düşün sen öyle çocuklara maddi destek olsun diye bakan bir çok kişi var kendi evladın benim ilk gebeligim de doktor hatasıyla sonuçlandı şimdi bunda da böbrek genişlemesi down sendrom ihtimali var benimde yaşadığım bişey değil ama insanlar nelerle imtihan oluyor sağlıklı bebeklerin varsa şükret çocuk sahibiysen şükret güçlü ol üstesinden gelisin ben peş peşe büyüyünce şahane oluyorlar ama sıkıntı cekecegin surda 2yil büyüyünce çok güzel olur elin kolun gözün olur ve en küçükler anneye daha düşkün olur kendine güven topla kendini

yaşınız kaç ve maddi imkanlarınız bunun için müsaitmi

yaaa allah yardımcınız olsun , 1,5 yıldan fazla tedavi olup çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ama düşünüce gerçekten işiniz zor

Back