• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim. Acil yardım edin...

Muserref20

Yok bir sitemim, hayatta herşey kısmet ..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
219
137
33
30
Arkadaşlar lütfen yardım edin. Birisi 28 aylık diğeri 10 aylık iki tane oğlum var. Aralarında tam 1,5 yaş var.. İkinci hamileliğim o kadar zor geçmişti ki... Bazı sebeplerden dolayı doğum sürecini katınvalidemin yanında geçirmek zorunda kaldım eşim de iş dolayısıyla sürekli şehir dışındaydı. Ve bana ikinci bebe ği aldırmam için sürekli psikolojik baskı uyguladılar, diğer çocuk çok küçük onun hakkına gireceksin sen ikinci çocuğa bakamazsın vs. vs... Allah korkusu olduğu için aldırmadım ve doğurdum. Ama doğum sürecim çok zor geçti. İlk doğumum sezeryan olduğu için ikinci doğum için en az 2-3 yıl gerekiyormuş. 7.aydan sonra çok zor günler geçirdim. Dikiş bölgem aşırı acıyordu ve şişmişti :( hele son ay zor yürüyordum çok şükür ikşnci bebeği mi de doğurdum sezeryanla. Ve sezzeryan iyileşme sürecimde ilk doğuma nazaran çok zor geçti. Uzun bir süre doğrulamadım yani çok sıkıntılı bi süreç geçirdim. Ve doğum sonrası doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Regl dönemim çok düzensizdi, 1,5-2 ayda adet görüyordum ve bu duruma alışmıştım. Bu ay çok ağrım vardı dr a kontrol e gittim ve ultrasonla baktı 8 haftalık HAMİLESİN dedi :((( donakaldım... Nasıl dr bey bn korunuyordum dedim, dr da şaşırdı hamile kalmama... Ve ben çok korkuyorum arkadaşlar... Hala sezeryan bölgem ara sıra sızlıyor ve ben tekrar Doğurmaktan korkuyorum... Benim sağlığım ve ufak çocuklarım var. Ve biz eşimle yeni bi şehre taşındık. Ailelere de pek güvenemiyorum herkesin sorumluluğu var.. Doğum sürecinden vee sonrasından kendime güvenemiyorum. Çünkü ikinci hamileliğim çok zor geçmşti ve ben şu an kendime gelmiş değilim.. Allah korkum olmasa hemen gider aldırırım bebeği ama büyük günahlardan kürtaj... Çok zor süreçteyim bana yardımcı olur musunuz yoksa aklımı kaçırcam.. Eşim karar ı bana bırakıyor.. Sizce aldırayım mı???

Can'ım çok yakın arkadaşım 3 bebeğini 40 kı çıkar çıkmaz hamile kalarak doğurdu hepsi sezeryan birer yıl var aralarında. Arkadaşım sağlıklı bebeklerde öyle Allah verdi onu sana kıyma Çan'ına yazık bak millet uğraş didin yapamaz o sana süpriz gelmiş

Rabbim yardım eder bence ne güzel 3 evlat bağışlıyor rabbim sana insanlar hamile kalmak için yıllarca bekliyor bence sabret şükret yormamaya çalış kendini Allah'ın izniyle bunuda digurursun inş. Rabbim sana emenetini gönderiyor aslında bazı şeyler bak elimizde değil bence bu emenete en güzel şekilde bakıp hatta şükretmek gerek ben olsam aynı durumda böyle düşünürdüm tabiki senin kararın senin hayatın

Korunurken hamile kalmak mucize. Doktorunuz ne dedi peki? Anlattınız mı bu durumu? Yani 3.sezaryen durumunu. Mutlaka o sizi yönlendirir. Bana kalırsa ben aldırmam.. Ama sana aldır ya da aldırma da diyemem. Sonuçta 2 küçük yavrunun da sana ihtiyacı var. Bir şey diyemem. Ha şunu da unutma 2.kötü geçti siye bu da zor geçecek diye bir şey yok. Karar tamamen senin her durumda..

Ya dini boyutu zaten belli olayın ama bence aldırırsan psikolojik olarak da çok yıpranırsın canım kendini affedebilir misin? Bilemiyorum. Allah sana onu nasip ettiyse kolaylığını verir.

Zaten dini boyutundan korkuyorumm :( ama tek başımayım yanımda kmse olmayacsk hamilelik sürecimde sık sık yatmam lazım iki küçük çocuğum varken nasıl yatayım mecbur ayağa kalkıcam çok çaresizim :(

Doktor bişey demedi yeni şehre taşındığımıx için dr um değişti ve şmdiki dr ilgilenmedi bile :(

Offf yaaa çok zor bir durum Allah yardımcın olsun.

allah yardimcin olsun oglum 2 yasinda doguma kdr 3 yasinda olcak ben bile dusunuorum nasil yeticem ikisine die gercekten cok zor isin bende sezeryan oldum ilk dogumda 2 yil kesinlikle hamile kalma dedi doktorum daha ikinci bebegin agrisi gecmemistir aldirmaya gonul el vermez 8 haftalik olmus canlanmis yavrum artik tam araf dedikleri bu olsa gerek :KK17::KK17::KK17:

Allah yardimciniz olsun gerçekten zor bi süreç ve sizin imtihaniniz bu... ben 2 senedir çocuk için ugrasan biri olarak biri aldırmaktan bahsedince okadar uzuluyorumki anlatamam:((( ben aynı durumda olsam aldirmazdim onunda bi canı var belki hayat onla daha güzel olcak bi bakarsin ki hersey ole yoluna girmiş ki sen bile sasirirsin ama o cana kiydinmi bundan daha rahat yasicaksin diyemem o vicdan azabı sizi hiç birakmaz bırakın zamana inaninki elinizden tutacak biri çıkıp gelecek..

allah yardimcin olsun oglum 2 yasinda doguma kdr 3 yasinda olcak ben bile dusunuorum nasil yeticem ikisine die gercekten cok zor isin bende sezeryan oldum ilk dogumda 2 yil kesinlikle hamile kalma dedi doktorum daha ikinci bebegin agrisi gecmemistir aldirmaya gonul el vermez 8 haftalik olmus canlanmis yavrum artik tam araf dedikleri bu olsa gerek :KK17::KK17::KK17:
Ayy oğlun ne kadar tatlı maşallah ya inşallah benimkide böyle tatlı olur sagsalim dogurmayi nasip eder Raabim :)

İnanın aldırmayı tasvip eden biri kesinlikle değilim. Çok araştırdım ve dini boyutunu çok iyi biliyorum. Ama iki tane ufak çocuğum bana muhtaç. İkisi hala altına yapıyor ikisini yemeğini yediriyorum daha kucak bebeği onlar, sürekli takip isyorlar sürekli canlarını yakacak oyunlara yöneliyorlar ve yanımda kimsem yok eşim akşam geliyor eve

Arkadaşlar lütfen yardım edin. Birisi 28 aylık diğeri 10 aylık iki tane oğlum var. Aralarında tam 1,5 yaş var.. İkinci hamileliğim o kadar zor geçmişti ki... Bazı sebeplerden dolayı doğum sürecini katınvalidemin yanında geçirmek zorunda kaldım eşim de iş dolayısıyla sürekli şehir dışındaydı. Ve bana ikinci bebe ği aldırmam için sürekli psikolojik baskı uyguladılar, diğer çocuk çok küçük onun hakkına gireceksin sen ikinci çocuğa bakamazsın vs. vs... Allah korkusu olduğu için aldırmadım ve doğurdum. Ama doğum sürecim çok zor geçti. İlk doğumum sezeryan olduğu için ikinci doğum için en az 2-3 yıl gerekiyormuş. 7.aydan sonra çok zor günler geçirdim. Dikiş bölgem aşırı acıyordu ve şişmişti :KK43: hele son ay zor yürüyordum çok şükür ikşnci bebeği mi de doğurdum sezeryanla. Ve sezzeryan iyileşme sürecimde ilk doğuma nazaran çok zor geçti. Uzun bir süre doğrulamadım yani çok sıkıntılı bi süreç geçirdim. Ve doğum sonrası doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Regl dönemim çok düzensizdi, 1,5-2 ayda adet görüyordum ve bu duruma alışmıştım. Bu ay çok ağrım vardı dr a kontrol e gittim ve ultrasonla baktı 8 haftalık HAMİLESİN dedi :KK43:(( donakaldım... Nasıl dr bey bn korunuyordum dedim, dr da şaşırdı hamile kalmama... Ve ben çok korkuyorum arkadaşlar... Hala sezeryan bölgem ara sıra sızlıyor ve ben tekrar Doğurmaktan korkuyorum... Benim sağlığım ve ufak çocuklarım var. Ve biz eşimle yeni bi şehre taşındık. Ailelere de pek güvenemiyorum herkesin sorumluluğu var.. Doğum sürecinden vee sonrasından kendime güvenemiyorum. Çünkü ikinci hamileliğim çok zor geçmşti ve ben şu an kendime gelmiş değilim.. Allah korkum olmasa hemen gider aldırırım bebeği ama büyük günahlardan kürtaj... Çok zor süreçteyim bana yardımcı olur musunuz yoksa aklımı kaçırcam.. Eşim karar ı bana bırakıyor.. Sizce aldırayım mı???
Allah'ın bir lütfu o lütfen aldırma kıyma canım hayat koşulların zor elbette daha iyi şartlarda olsun istersin ama her bebek kendi nasibiyle gelir iyi bir doktorla süreci daha iyi geçirebilirsin

Arkadaşlar lütfen yardım edin. Birisi 28 aylık diğeri 10 aylık iki tane oğlum var. Aralarında tam 1,5 yaş var.. İkinci hamileliğim o kadar zor geçmişti ki... Bazı sebeplerden dolayı doğum sürecini katınvalidemin yanında geçirmek zorunda kaldım eşim de iş dolayısıyla sürekli şehir dışındaydı. Ve bana ikinci bebe ği aldırmam için sürekli psikolojik baskı uyguladılar, diğer çocuk çok küçük onun hakkına gireceksin sen ikinci çocuğa bakamazsın vs. vs... Allah korkusu olduğu için aldırmadım ve doğurdum. Ama doğum sürecim çok zor geçti. İlk doğumum sezeryan olduğu için ikinci doğum için en az 2-3 yıl gerekiyormuş. 7.aydan sonra çok zor günler geçirdim. Dikiş bölgem aşırı acıyordu ve şişmişti :KK43: hele son ay zor yürüyordum çok şükür ikşnci bebeği mi de doğurdum sezeryanla. Ve sezzeryan iyileşme sürecimde ilk doğuma nazaran çok zor geçti. Uzun bir süre doğrulamadım yani çok sıkıntılı bi süreç geçirdim. Ve doğum sonrası doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Regl dönemim çok düzensizdi, 1,5-2 ayda adet görüyordum ve bu duruma alışmıştım. Bu ay çok ağrım vardı dr a kontrol e gittim ve ultrasonla baktı 8 haftalık HAMİLESİN dedi :KK43:(( donakaldım... Nasıl dr bey bn korunuyordum dedim, dr da şaşırdı hamile kalmama... Ve ben çok korkuyorum arkadaşlar... Hala sezeryan bölgem ara sıra sızlıyor ve ben tekrar Doğurmaktan korkuyorum... Benim sağlığım ve ufak çocuklarım var. Ve biz eşimle yeni bi şehre taşındık. Ailelere de pek güvenemiyorum herkesin sorumluluğu var.. Doğum sürecinden vee sonrasından kendime güvenemiyorum. Çünkü ikinci hamileliğim çok zor geçmşti ve ben şu an kendime gelmiş değilim.. Allah korkum olmasa hemen gider aldırırım bebeği ama büyük günahlardan kürtaj... Çok zor süreçteyim bana yardımcı olur musunuz yoksa aklımı kaçırcam.. Eşim karar ı bana bırakıyor.. Sizce aldırayım mı???
Benim ablam da ayni senin gibiydi
..ilk iki çocugunun aralarin 1.5 yaş vardi hepsi sezeryan oldu.daha sonra 3. Hamile kaldi o kadar agladi ki ilk haftalarda aralari çok yakin olcak diye sehir disindalar yardim edecek kimse yok fln derken her seye ragmen aldirmayi dusunmedi simdi yegenim 7 aylik iyi ki dogurmusum diyor zor geciyor hayati ama mutlu 3 cocuk çok güzel bir şey..aldirma sakın
sen de eminim iyi ki dogurmusum iyi ki aldirmamisim diyeceksin ;)

Bize söylemesi kolay yaşayan bilir elbet ama aldırmayın.sizin sıkıntılarınızı ne yaşayacağınızı Allah bilmiyormu yada size kastı varda sizimi cezalandırıyor (!)
Tabiki hayır. onu sana veren rabbim kolaylığını da verir.sadece zor bir süreç olacak ama aldirmaktan ziyade bu süreci en kolay nasıl atlatirim diye düşünün.

Öncelikle kendi içinizde sindirin Allah a teslim olun ve dua edin sonra eşinizle güzel konuşun bunu bize veren Allah bu sürecin sonunu basariyla atltirsak mukafatlarinida verir deyin destek isteyin.benimde bir tanıdığım var eşi ve kendi öğretmen yoğun çalışıyorlar ve aynı sizin gibi arka arkaya üç tane sezeryan oldu.sonuncusu riskliydi ağlıyordu ama aldırmadı Allah yardım ediyor en küçüğü 2 yaşında oldu bile..Büyüyüp gidiyor biraz rahat olmaya çalışın.Allah yardım eder emin olun.

Allah yardimciniz olsun gerçekten zor bi süreç ve sizin imtihaniniz bu... ben 2 senedir çocuk için ugrasan biri olarak biri aldırmaktan bahsedince okadar uzuluyorumki anlatamam:KK43:(( ben aynı durumda olsam aldirmazdim onunda bi canı var belki hayat onla daha güzel olcak bi bakarsin ki hersey ole yoluna girmiş ki sen bile sasirirsin ama o cana kiydinmi bundan daha rahat yasicaksin diyemem o vicdan azabı sizi hiç birakmaz bırakın zamana inaninki elinizden tutacak biri çıkıp gelecek..

Ne güzel yazmissiniz.

Zaten dini boyutundan korkuyorumm :KK43: ama tek başımayım yanımda kmse olmayacsk hamilelik sürecimde sık sık yatmam lazım iki küçük çocuğum varken nasıl yatayım mecbur ayağa kalkıcam çok çaresizim :KK43:
Rabbim onun yiyecek emegini nasip ettiyse ne yaparsanz yapn engel olamazsnz ama nasibi yoksa pamuklaada sarsan nasibi yoktr sabret dua et rabbm cekemeyecegi yuku kmseye vermez belki iki evladn dglde o bakacak sana rabbimin hikmetnden sual olnmaz m.etmeyn bol bol dua edin

Bence aldırmayın bu sefer esinizde size birakmisken kurban olduğum allah siz korundugunuz halde nasip etmişse o çocuğu kolaylığını da verir gozunuz korkmuş 2. Evladinizdan yoksa ardı ardına doğuran ilk degilsinizdir hakkinizda hayırlısı olsun inşallah bence aldırmayın

Back