• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Hamilesiniz ve Kanser Olduğunuzu Öğreniyorsunuz...Ne Yapardınız?

Hamilesiniz ve Kanser Oldugunuzu Öğreniyorsunuz...Ne Yapardınız?

• Doğururdum

OY: 22 88,0%
  • Doğurmazdım

OY: 3 12,0%

• Ankete Katılan
    25

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
bugün haber özel de rastladım bu konuya
kadın hamile ve kanser oldugunu öğreniyor
çok az ömrü kalmış senağlama
siz olsanız ne yapardınız?

Allahtan ümit kesilmez diye düşünürüm
Ne olursa olsun; aldırmazdım bebeğimi..............

Maazallah mazallah Allah ım yaşatmasın,düşünmesi dahi zor.
Tabi herşey Allahtan,sağlık problemleri de bir sınavdır ,başımıza gelmeden yorum yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama varsayalım -ALLAH muhafaza hamileyiz ve kötü hastalığa yakalanmışız..
Bebeğim annesiz kalsın istemem ama onun canına da kıyamam..Hem etik hem bilimsel olarak..
Kendimin sonu gelmeden bebeğimin hayatını engelleyemem..bu çok zor bir karar,eşimle ve ailemle de enine boyuna istişare ederdim..
En son yüreğimin sesini dinlerdim yine.
Allah cc bir melek emanet ettiyse bana,taktiri öyleyse,o bebeğin geleceğini de nasibini de kısmetini de hazırlamıştır zaten.
ılmi ıradeye ve Sonsuz olana Emanet ederim yavrumu..ALDIRMAZDIM
offf ALLAH korusun Megilara cıgım cevaplarken bile insan tedirgin oluyor

Son düzenleme:
annesizliği yaşayan ve şu anda bir evlada sahip olan biri olarak daha küçük yaşlarda anneye olan ihtiyacını anladığım için ben çocuğumu doğurmaz aldırırdım..:1ninca:
onu küçük yaşlardan itibaren annesizliğe mahkum etmeye,boynunu bükük bırakmaya hiç ama hiç hakkım yok!:1no2:

çok zor bir soru
aslında aynen çalıkuşu gibi düşünüyordum ama saruboceqin yorumunu okuyunca şöyle bir durdum
ne karar vereceğimi bilemedim, çok zor gerçekten, sanırım yaşamadan bilemem allah korusun

çok zor bi karar ama ben ne olursa olsun aldırmazdım
bu hayatta herkesin sınavı başka dersten derim hep.
eğer o bebeği yüce rabbim bana verdiyse onu bana emanet etmiştir.bi bildiği vardır .o insanıda öyle sınayacaktır belki
onun verdiği canı o alır.buna ben karar veremem:kahve:

bi bebegin yaşama hakkına annesimi karar verecek
aman yarabbim bence bu bi katilliktir bu yıllardır olan bişey gerçi öylede olsa aklım almıyor
ayrıca günümüzde kanser çok yaygın bi hastalık haline geldi bununla savaşan bu hastalıgı yenmiş olan bi çok insan varken neden aldırmak kimsenin ne zaman ölecegini kim bilebilir ki
benim dayım gırtlak kanseriydi o kadar durumu agırdı ki ona 2 yıl bakan yengem ondan önce vefat etti dayım yengemden sonra 1.5 yıl daha yaşadı
canım babamın çok güzel bi lafı vardır
ne hastalar şifa buldu ne hasta başı bekleyenler öldü
her ne olursa olsun aldırmazdım

az önce alişanla çağlanın programındada böyle bir konu işlendi kadın kanserin 4.aşamasında artık doktorlar tedaviyi bırakmış hamileymiş doğum yapmış adını umut koymuşlar.
bende doğururdum..

:çok üzgünüm:annesini akciğer kanserinden 3 ay önce kaybetmiş biri olarak o dönemin nasıl yaşandığını tedavi süresini çk ii biliyorum.emin olunki düşmanımın yaşamısını istemem...... alınan ilaçlar zaten o bebeğin yaşamasına izin vermiycektir.daha 1,5 yıllık evliyim daha bebeğim yk ve herzaman aklımda birinci derece kanser hastası olma ihtimalimi düşünüyorum kiii ALLAHIM vermesin böle bişey başıma gelirse hiç düşünmeden aldırırım bebeğimi 28 yaşında olsamda ANNEMİ ÇOK AMA ÇOK ÖZLÜYORUM.....hele hayata annesiz başlıyan bir çocuğumun olmasını istemezdim............:1no2::çok üzgünüm:

dogururdum ... cunku ınsanı yasatan anne degıl Allah'tır.. bunu en ıyı Tolstoy'un İnsan ne ile yaşar adlı kitabı okuduktan sonra anladım...

ayrıca Tolstoy'un insan ne ile yaşar kitabı 100temel eserden biridir imkanınız varsa okumanızı kesınlıkle tavsıye ederım

Ben bir cana kıyamazdım.
Hele ki canımın canı yavruma..
Ne güzel işte..
Ben vefat edersem ardımda bir parçamı emanet bırakırım..
Elbette ki ailemi sıkı sıkı tembihler hazır ederdim bu fikre onları..
Ama bi arkadaşın da dediği gibi.
Kanser tedavisi+ilaçları hamile bir bayana göre değil. Tedavi olmicam doğurucam desen, tedavisiz ne kadar yaşayacağın belli değil. Belki doğumu bile görememek var.. Yani zor.. Cevap vermesi çok zor bir soru.

Allah koruusunnn da tedavi olan insan zaten o agir ilaclar yuzundeb cocugunu kaybederdi ki :/ annenin sagligi olduktan sonra tekrar cocuk yapabilir yani... tabii bebis 6 aylik falansa ilaclar yuzundsn buyuk ihtinal allah korusun engelli ya da olu dogardi.. allahimm yazdiysa bozsun :((

Back