Öncelikle bir doktor belirle kendine. Eşe dosta sor, ilgili ve bilgili bir doktor olsun. Randevunu al. Gidip bir yıldır evli olduğunu ve artık bebek istediğinizi söyle. O doktor senden kan tahlili isteyecek. Seni muayene edecek. Kist vs var mı diye ultrasonla bakacak. Alttan muayene denen şeyi yapacak.(doktor nefes al ver diyecek. O talimatlara uyarsan ve kendini rahat bırakıp kasmazsan hiçbir şekilde acımıyor) Senden smear testi alacak. Sonuçları almaya gittiğinde eğer herşey yolundaysa sana folik asit verip bilgilendirecektir. Kan tahlilinde hormonlarına, vitamin ve mineral rezervlerine bakılacak. Eksik varsa tamamlaman için sana takviye yazacak. Sonra sen bu şekilde bir yıl kadar deneyeceksin. Eğer olmazsa başka tedaviler düşünülecek.
Ben nisan ayında gittim. Aynen yazdığim gibiydi. Bende d ve b bitamini eksikmiş. Tsh hormonum yüksekmiş. 29 mayıs son adet tarihimdi. Benim döngülerim düzenliydi. O yüzden 28 gün sonra yani 26-27 gibi adet olmalıydım ama olmadı. 28 haziran akşama kadar bekledim ama hala olmayınca evde test yaptım. Çift çizgi çıktı. Çokta net görünüyordu. Dayanamadık gece yarısı özel hastanenin acil servisine gidip kan verdim. O gece betahcg denen değer bende 480 civarı çıktı. İki gün sonra doktorum da hamileliği onayladı. 4 haftalıktı. Şimdi 34 haftalık.
Siz neden 40 gün ilişkiye girmediniz? Bebek varsa zarar görmesin diyeyse eğer bebek zarar görmüyor aksine bebeğe iyi geliyor o esnada annede yükselen hormonlar. Ben hala bırakmadım. Doktora geçen gün sordum. Erken doğum riskim falan olmadığı için devam edebilirsiniz bırakmayın dedi. Hem normal doğum için düzenli ilişki rahmin açılmasına yardımcı oluyormuş. Öyle dedi bana tanıdık hemşireler.
İnşallah gönlüne göre olur. Burda biz ne desek boş. Dediğin gibi yaşadıklarını sadece sen bilebilirsin. Yaşın çok küçük. Uzun zaman var önünde inşallah. Bilemeyebilirsin. Belki kimse anlatmadı sana böyle şeyler o yüzden beklentiye girdin. Olabilir, insanlık halidir. Bebek istiyorsan öncelikle bir doktora gidip bu isteğini anlatmakla başla işe. Belki bilmediğin bir hastalığın vardır. Ben boğazımda nodüller olduğunu ve tsh sorunum olduğunu 28 yıl boyunca bilmiyordum. ilaç kullanmaya başladım düzene soktuk 5 ayda.
Bazı arkadaşlar demiş ki evli değilsin ve ilişki yüzünden panik oldun. O da olabilir. Diyorum ya hepimiz insanız. Hatalar bizim için.öyleyse eğer hamile değilsin. Yine tavsiyem kondom kullanmanız ve bir doktora gidip cinsel hayatın olduğunu ve korunmak istediğini söyleyebilirsin. Özel hastaneye gidersen daha rahat olursun. Eskisi gibi değil artık doktorlar asla tuhaf tepkiler vermiyor. Her durumda bedenine iyi bak. Gerisi kendiliğinden gelir.