• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte yolculuk..

Simsekkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
350
271
53
Bayanlar şu an 24 haftalık hamileyim haziranın ilk haftası memleketimize gidicez ve temmuz ortası gibi dönecez. Yani 35 haftalık falan olcam dönerken.. herkes memlekette yap diyor dogumu ama ben kendi evimde yapmak istiyorum eşim de dönerken sıkintı olursa diye o da memlekette yapmamı istiyor :( yolculuk 9 saat süruyor kendi arabamızla gidicez. Benim gibi son ayinda yolculuk yapan oldu mu? Ne yapmamı önerirsiniz ben hic istemiyorum orda dogum yapmayı :(

Hiç korkma ama çok dikkatli olmalısın arabada sarsilmamaya dikkat et ve bacaklarını uzat yolculuk esnasında kendi evi her zaman daha rahat .evinde olmalısın bence

Hiç korkma ama çok dikkatli olmalısın arabada sarsilmamaya dikkat et ve bacaklarını uzat yolculuk esnasında kendi evi her zaman daha rahat .evinde olmalısın bence
Ayy bencede ya ama kimse anlamiyor beni nedense :( herkes tutturmuş memlekette yap diye

Dogumu orada dusunmuyorsaniz bence gitmeyin.
Bana doktor yolculugun sakincali olabilecegini soyledi.
Kisa yolculuk yapabilirsin sarsmayan yolda ve yarim saatte bir 15 daika dinlenerek. Ama uzun yol yasak dedi.
Allah korusun yolda bir sey olsa ne yapacaksiniz?
Ben suan 35. haftadayim hayatta cesaret edip 9 saatlik yola cikmam sahsen.

Dogumu orada dusunmuyorsaniz bence gitmeyin.
Bana doktor yolculugun sakincali olabilecegini soyledi.
Kisa yolculuk yapabilirsin sarsmayan yolda ve yarim saatte bir 15 daika dinlenerek. Ama uzun yol yasak dedi.
Allah korusun yolda bir sey olsa ne yapacaksiniz?
Ben suan 35. haftadayim hayatta cesaret edip 9 saatlik yola cikmam sahsen.
Mecbur gitmek zorundayiz ama orda yapmayi istemiyorum. Doktoruma da danışıcam tabi bakalım o ne diyecek

Mecbur gitmek zorundayiz ama orda yapmayi istemiyorum. Doktoruma da danışıcam tabi bakalım o ne diyecek

Memlekete gitmek hem de karniniz burnunuzdayken neden bu kadar mecburi anlamadim.
Bana da cok israr etti esimin aileai dogumu burada yap diye ama yanasmadim hic. Nitekim doktor da yasaklayinca rahatladim.
Bence suan onemli olan memlekete gitmek degil bebegin sagligi. Cunku memleket kacmiyor.
Doktorunuzun da izin verecegibi sanmam gerci 35. hafta icin.

Memlekete gitmek hem de karniniz burnunuzdayken neden bu kadar mecburi anlamadim.
Bana da cok israr etti esimin aileai dogumu burada yap diye ama yanasmadim hic. Nitekim doktor da yasaklayinca rahatladim.
Bence suan onemli olan memlekete gitmek degil bebegin sagligi. Cunku memleket kacmiyor.
Doktorunuzun da izin verecegibi sanmam gerci 35. hafta icin.
Eşimin sınavlari var ve kaldigimiz sehirde kimsemiz yok bu yüzden mecbur gitmem lazım
1-1 bucuk ay kadar orda kalacak esim ve ben evde tek kalamam

Bana da doktor 32 de sonra önermiyorum dedi. Ben 2 gün önce 5 saatlik bir yol yaptım ordan dün 8 saatlik yol yaptım şuan 32+6dayım. 1.5-2 saatte bir mola verdik yürüdüm, arada arabanın arkasnda uzanarak gittim, öndeyken altımda hep simit yastığım vardı koltuğu iyice yatrıp arada ayaklarımı kaldırıyordum. Tek sıkıntı üst üste dinlenemeden yola çıktığım için baş ağrısı oldu bende. 4 gün sonra 6 saat yolla eve dönücez. Sonra bir hafta sonra 7-8saatlik bir yolum daha var ailemin yanına sonra ordan döncez yani döndüğümde 35 haftalık oluyorum. Bebekle ya da benle alakalı hiçbir sağlık problemi ya da bel ağrısı vs olmadığı için göze alıyorum ben. Şimdiye kadar da çok şükür hamilelikle alakalı da hiç bir belirtim sıkıntım olmadı ve ara ara versem de pilates yaptım belki de ondan rahat geçmiştir yolculuklarım oyüzden örnek teşkil etmek için yazmadım doktorlar da en ufak riski göze almadıkları için yola çık demezler ben de demiyorum. Bu senin göze alıp almamana bağlı. Buarada hastane valizimi de hazırladım arabada duruyor her ihtimale karşı :)

Bayanlar şu an 24 haftalık hamileyim haziranın ilk haftası memleketimize gidicez ve temmuz ortası gibi dönecez. Yani 35 haftalık falan olcam dönerken.. herkes memlekette yap diyor dogumu ama ben kendi evimde yapmak istiyorum eşim de dönerken sıkintı olursa diye o da memlekette yapmamı istiyor :KK43: yolculuk 9 saat süruyor kendi arabamızla gidicez. Benim gibi son ayinda yolculuk yapan oldu mu? Ne yapmamı önerirsiniz ben hic istemiyorum orda dogum yapmayı :KK43:
Giderseniz doğumu orda yapmak zorunda kalırsınız bence. Eşiniz hele karşıysa. O haftalar riskli olabilr uzun yolculuk. Ya hiç gitmeyecek ya da doğumu orda yapacaksınız. İnsan evinde rahat eder ama katılıyorum.

Bana da doktor 32 de sonra önermiyorum dedi. Ben 2 gün önce 5 saatlik bir yol yaptım ordan dün 8 saatlik yol yaptım şuan 32+6dayım. 1.5-2 saatte bir mola verdik yürüdüm, arada arabanın arkasnda uzanarak gittim, öndeyken altımda hep simit yastığım vardı koltuğu iyice yatrıp arada ayaklarımı kaldırıyordum. Tek sıkıntı üst üste dinlenemeden yola çıktığım için baş ağrısı oldu bende. 4 gün sonra 6 saat yolla eve dönücez. Sonra bir hafta sonra 7-8saatlik bir yolum daha var ailemin yanına sonra ordan döncez yani döndüğümde 35 haftalık oluyorum. Bebekle ya da benle alakalı hiçbir sağlık problemi ya da bel ağrısı vs olmadığı için göze alıyorum ben. Şimdiye kadar da çok şükür hamilelikle alakalı da hiç bir belirtim sıkıntım olmadı ve ara ara versem de pilates yaptım belki de ondan rahat geçmiştir yolculuklarım oyüzden örnek teşkil etmek için yazmadım doktorlar da en ufak riski göze almadıkları için yola çık demezler ben de demiyorum. Bu senin göze alıp almamana bağlı. Buarada hastane valizimi de hazırladım arabada duruyor her ihtimale karşı :)
Bende 14 haftalıkken bi yolculuk yaptim yine 9 saatlik yol sükur sıkıntı yasamamıstim ama bu sefer nasıl olur bilmiyorum esimle beraber gitmek zorundayim ama dönüş icin korkuyoruz sonucta doğuma bir ay kalmis oluyor. Ben de her ihtimale karsi hastane cantami hazırlayacagim ama orda dogum yapmayi hic istemiyorum :( nasıl olacak bilmiyorum

Dönüşü iki üç güne bölün. günde 3 saat yolculuk yapin ve tabi doktora danışın.

Bende 14 haftalıkken bi yolculuk yaptim yine 9 saatlik yol sükur sıkıntı yasamamıstim ama bu sefer nasıl olur bilmiyorum esimle beraber gitmek zorundayim ama dönüş icin korkuyoruz sonucta doğuma bir ay kalmis oluyor. Ben de her ihtimale karsi hastane cantami hazırlayacagim ama orda dogum yapmayi hic istemiyorum :KK43: nasıl olacak bilmiyorum
Mecbur yapacaksnz bu kadar düşünme içini ferah tut rahat ol, yolda dikkatli gidin çukurlar tümseklerden çok yavaş geçin. Çok mola verin arkada benim gibi yat arada. Bi şekilde olacağına varır yeterki sağlıkla gelsin bebek orda da doğum yapsan bi kaç güne çıkarsınz yola. Benim de 1 ay kalmış olacak ki biz bi haftalığına gidicez, bi ay sakın yalnız kalma o daha kötü bence

Mecbur yapacaksnz bu kadar düşünme içini ferah tut rahat ol, yolda dikkatli gidin çukurlar tümseklerden çok yavaş geçin. Çok mola verin arkada benim gibi yat arada. Bi şekilde olacağına varır yeterki sağlıkla gelsin bebek orda da doğum yapsan bi kaç güne çıkarsınz yola. Benim de 1 ay kalmış olacak ki biz bi haftalığına gidicez, bi ay sakın yalnız kalma o daha kötü bence
Cok tesekkur ederim. Ben de bir ay eşimden ayri kalmak hic istemiyorum oglumuz dogarken yanimizda olsun istiyorum. InşaAllah hersey yolunda gider

Back
X