hamilelikte yatis pozisyonu

sultanlokumu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
89
2
86
Almanya
35. haftaya girmis bir hamile olarak,bir sorum olacakti;normalde hamilelere daha rahat etmeleri icin sola yatmalari önerilir degilmi? neden ben sola yatinca rahatsizlik duyuyorum? sag tarafima yattigimda daha rahat ediyorum.sol tarafimiza yattigimiz zaman bebege oksijen daha rahat gidiyormus.ama maalesef ben bir türlü sol tarafimda rahat edemedim,bebegimin üstüne yatmisim gibi bir sertlik hissediyorum. sag tarafta öyle bir sorun yok.
neden olabilir acaba? düsüncelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.bilmiyorumkismile

ben de sola yattığımda sağdaki kadar rahat edemiyorum sanki kalbim daha zor çalışıyor gibi hissediyorum. doktorum da özellikle sola yatmam gerektiğini belirtmedi zaten bütün gece aynı yönde yatmak da mümkün değil. sırtüstü yatmak bebek için pek iyi değil diye biliyorum zaten öyle yatınca nefes almak zorlaşıyor :) bence önemli olan yan yatmak.

soldan kan akışı bebegin ve beslenmesi rahat oluyo duruşuda kızlar sagdan bebegin kan akışı agır oluyo ondan doktorlar sola yatın diyo ama sizler rahat degilseniz 15dk solda 15dk sagda yatabilirsiniz şiştikçe uyku problemleri çıkıyo zaten hayırlı dogumlar

bende solo yatış yapıyom ama bi bakıyom ki sağa dönmüşüm gecenin bi vakti.
insanın elinde değilki sola yatacam derken de stresten uykum iyice kaçıyor. zaten gecede kaç kere tuvalet için uyanıyom..sola yatmaya dikkat edin ama yatamıyorsanız sağa dönüyorsanızda sağ tarafa dönüp yattığınızda sizi rahatsız edecek bişekil verin yatağınıza otomatik gece sola döneceksiniz bir süre sonrada alışkanlık yapar zaten....

Ben de hamıle kalmadan once yuzustu ve sırtustu yatmaya alıskındım,şimdi sola ya da saga yatınca uyuyamıyorum.Sola yatınca bende de aynı sey oluyor uyuyamıyorum.Sabah 3 e gelıyordu ben hala yatakta donup duruyordum.5 ayım dolmak uzere hala alısamadım.

dr sırt üstü yatmayı yasakladı artık zaten yatamıyordum
ben de genellikle sola yatıyorum sağa yatamıyorum hemen vuruyor kızım

Bende bi sola bi sağa yatıyorum,bazen bi uyanıyorum sırtüstü ama yapabileceğim bişe yok çünkü insan uyurken kendine sahip çıkamıyor ki..dönmekte artık zorlaşmaya başladı..

karnimin sol tarafi saga göre biraz daha sert nedense?benide rahatsiz eden o.zeten 2 aydir siddetli sirt ve bel agrisi yasiyorum,kalca kemiklerim agrisida cok kötü.yattigim yerden zor klakiyorum,geceleri yatmak iskence zaten.bel agrim katlanilir gibi degil.birtek sag tarafimda biraz rahat edebiliyorum.yatarken sürekli dönmek bebek icin iyi degilmis.insanin elinde olmuyor ama!

Ben de aynı şekilde sağa yatınca rahat ediyorum ama sola yatmak gerekiyormuş.Bebeğimin üstüne yatıyorum gibi geliyor bilmiyorumkismile Oradaki şişliğim bebeğimin bir yeri değilde suyummuş:)))) Doktora sordum. Çünkü hep sıkıştırıyorm gibi geliyordu.
Sağda kan akışını sağlayan damarlar varmış , bu yüzden sağa yatmayıp damarları rahat bırakıyoruz yani. Daha az ödem , daha az mide yanması, daha az varis olurmuş. Gerçi bana sorsanız solda kalbimde midemde daha çok ağrıyor. kaydirigubbakcemile3

benim kızım sağ tarafımda
ben ilk başlarda hep sola yatardım
sonra sağa alıştım nasılsa
kızım nası vuruyo ama sağa yatınca eziliyo heralde kuzum
şu arada sırt üstü yatıyorum yani be solla uyuyorum ama hep uyandığımda sırt üstü uyanıyorum
belimde çok ağrıyo artık

bende ilk aylardan beri soluma yatamıyorum bebeğim solum da heralde diyordum gerçekten öle çıktı o yüzden sol tarafıma yatamıyorum sağımda ancak rahat edebiliyorum. elimden geldiğince soluma da yatmaya çalışıyorum ama ilerleyen zamanlarda 30.hafta lardaki arkadaşlar zaten iyice zorlanır artık yatış pozisyonunda.

kızlar bende hamile kaldığımdan bu güne kadar doğru dürüst soluma yatamadım sola yatınca karnımın sağ tarafı acıyo sağa dönüp yatınca karnımın sol tarafı acıyo 34 haftalık hamileyim ve de hala sırt üstü yatıyorum genelde ve resmen vücudumun canı sıkılıyo uyuyamıyorum nası anlatsam ilginç bi his bu ama bazende sağ tarafıma dönük çok daha rahat ediyorum napcam bilmem son zamanlarda sırt üstü yatmak tehlikeli deniyo hepimiz ve evlatlarımız rabbime emnatetiniz artık

bende sola yatışın daha sağlıklı olduğunu öğreneliden beri soluma yatmaya çalışıyorum ama kolumun bacağımın ağrısına uyanıp yön değiştiriyorum..bebiş herşeye değer diyorum ama Allah yardımcımız olsun....

bende solda daha rahat edıyorum ya da ıyı olacagı ıcın mı öle hıssedıyorum bılmıyorum ama hamılelıgımın 2.ayından beri sol kalcamda karıncalanma olıuyor ve sagada yatsam solada yatsam karıncalanmadan dolayı uyuyamıyorum cok rahatsız edıcı bırsey... sırt ustu zaten hıc yatamam,yani uykular haram oldu bana...

ister sağa ister sola yatın yan yatında.ama sonhaftalara doğru sırt üstü yatmayın bebegğe oksijen gitmesini engellemiş olursunuz.dikkat edin hanımlarrrrrrrr:1no2:

bende hep sol tarafımda yattım doktorum sürekli diyodu zaten
bebeğimin kilosu düşüktü doktorum da yemek ye ve sol tarafında dinlen diyodu
bir kaç hafta sürekli o şekilde yattım ve baya kilosu yükselmişti
hem oksijen alışı hemde besin alışı daha rahat oluyomuş

bende sola yatamayanlardanım hem çarpıntım oluyo hemde bebişim sanırım orada çünkü hiç atmadığı kadar sert tekmeler atıyo ben dönene kadar anlamadım herkez nasıl yatabiliyo ben sağa yatıyorum sırtüstüde bi on dkk rahat yatıyorum sonra belim ağrıyo ve psikolojik olarak rahatsız oluyorum ya bebeğime oksijen gitmezse diye ki benim karnım çok erken çıktı 4.. ayın başından beri uykusuzluk çekiyorum sanırım doğumdan sonrası için alıştırma bunlar

:uhm:daha rahat oksijen aldigini biliyordumda,daha rahat besin aldigini bilmiyordum.hic duymamistim bunu.son haftalarda öyle bir duruma geliyorki insan nasil rahat ediyorsa öyle kalmak istiyor.

hayatım boyunca yüzüstü yatmış biri olarak sağ-sol yatışlar ölüm geliyor bana...
bakın saat sabahın 4:11 i hala ayaktayım ! uyuyamıyorum...
bi doğurayım ilk işim şöyle gerine gerine yüzüstü yatmak olacak serin yastığımın altına tek kolumu sokarak....

ölüm geliyo evet ama mecburen sola yatıyorum istemeyerek ağrılar çekerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…