hamilelikte ultrason zararlı mı ??lütfen cvp verinnnnnnn..

angelsnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
197
1
0
İstanbul
kızlar ben hamileliğimi biraz sorunlu geçiriorum .. ve sık ultrasona girdiğim oldu.. su aralar cok zararlı oldugunu bebeğimin otsitik bile olabilceğini söleyenler var.. cok bunalımdayım.. benim gibi ultrasona riskli gebelik gecirip giren varmı..bebekleri nasılllllllll?? beni kurtarın su stresden lütfennnnn

zararlı olmadığını jinekologlar da radyolaoglarda söylüyor merak etme için rahat olsun

ben 6. aydan sonra ayda 2-3 defa girmek zorunda kaldım.
şükürler olsun hiç de bi zararını görmedim.
öyle bir risk olsa zaten doktorum bunu göze almazdı.
içini ferah tut böyle şeyleri düşünüerek kendini üzme

Ultrason bizim duyamayacağımız frekanstaki ses dalgalarının incelenmek istenen bölgeye yollanması ile çalışır. Ses dalgalarının önündeki cisme çarpıp geri gelme süresini makina otomatik oalrak hesaplar ve oradaki cisim tespit edilir. Tabi bu çok kabaca bir anlatım oldu. Teknik ve tıbbi ayrıntıları vardır.
O nedenle ultrason incelemeleri herhangi bir ışın, radyasyon, kurşun filan içermediği için bebeğe de bir zararı yoktur. Yalnız benim ayrıntılı ultrasonu çeken doktor bizim duyamayacağımız frekanstaki sesleri su içindeki bebeğin duyup rahatsız olabilieceğini söylemişti, anlık oalrak sese sinir olabilir bebiş. Ama şaka da yapmış olabilir. :))) Onun dışında da bir zararı yok ultrasonun, içiniz rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…