- 22 Nisan 2016
- 550
- 374
- 103
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Çok teşekkür ederim. Endokroniden randevu alamadık önce dahiliyeye gitmek gerekiyormuş.Evet, ac karnina yaptirmalisin ve Istanbul'da isen kizilaya yaptir.
Varsa bile cok korkma. Sadece ayda bir testi yenileyeceksin ve ilac dozaji ayarlanacak. Ilacinin duzgun kullandikca bebege bir zarari olmaz.
Test sonucu yine yuksek cikarsa, mumkunse dahiliye degil de endokrinoloji uzmanina gorun.
Allah bagislasin önceden de var mıydı annenizin tiroid hastalığı?Ps . Annem ciddi tiroid hastasi, 4 saglikli cocugu var sukur.
Allah bağışlasin ve cok geçmiş olsun. Teşekkür ederim :)Benim de ilk gebeligimde hipotiroidi sorunum çıkmıştı
İlaçla kontrol altına alındı
Gebelik boyunca her ay dahiliyeye gidip tahlil yaptırdım
Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım
Şu anda halen aynı ilaca devam ediyorum
Evet, hep varmis...Zaten genetik olani genelde 20 li yaslarin baslarinda nuksediyormus.Allah bagislasin önceden de var mıydı annenizin tiroid hastalığı?
Peki tok karna kan verdiğim için yüksek çıkmış olabilir mi sizce?Merhaba
Hiç telaşlanmayın internetten de hiçbirşey okumayın.Zaten çok az yüksek çıkmış hamilelikten dolayı da olabilir.Benim tiroid bezim epey zamandır çalışmıyormuş ama ben taa 2 aylık hamileyken kan testinde öğrendim bunu.Sizin gibi internette yazılanlarla kafayı yedim.Bir profesöre muayene oldum sonunda ve bana interneti boşver her sitede aynı şey yazıyor kopyala+yapıstır hepsi dedi.Dahiliye levotiron verecektir bu hapı mutlaka içmelisin.Doğumdan sonra gene kanına bakılır gerekliyse ilaca yine devam edersin.
Rabbim en kısa zamanda nasip etsin size de inşallah.Evet, hep varmis...Zaten genetik olani genelde 20 li yaslarin baslarinda nuksediyormus.
Bende de tiroid sorunu var mesela ve benim cocugum yok...ama ben bunu kocam da olmamasina bagliyorum.
Siz de saglikla, kolaylikla yavruyu kucaginiza alin insallah. Burada tatli dertlerinizi okuyalim; hangi marka bebek arabasi, ne kadar ogle uykusu gibiRabbim en kısa zamanda nasip etsin size de inşallah.
Pek zannetmiyorum etkileyeceğini ama dediğim gibi bu korkulacak bir hastalık değil.Sizinki çok az yüksek belki gebelikten dolayıdır ve doğumdan sonra normale girer.Dahiliyede tekrar testleri yaptırın gerekliyse endokrinologa sevk isteyin.Kendinize boşu boşuna stres yapmayın.Benim Tsh 100 çıkmıştı ilk testte okadar söyliim.Ben bu bilgi kirliliği yüzünden hamileliğimin 4.ayına kadar bebeğim engelli mi olacak stresini yaşadım.Peki tok karna kan verdiğim için yüksek çıkmış olabilir mi sizce?
Bende yillardir hasimato troid hastasiyim ameliyatla tum troidlerim alindi ...ilacla tsh degerini ayarliyoruz her ay ...korkma duzenli kontrolle hic bi sorun olmaz...ayrica 3 cok fazla bi deger degil benim.30 lara ciktigini biliyorum...hamileyken 2 bucugun altinda tutulması gerek tabiki... tsh kan icin aclik tokluk sabah aksam fark etmiyor..Arkadaşlar 5 gün önce kan testi sonucunda hamile olduğumu öğrendim.
(Rabbim isteyen herkese nasip etsin.)
Doktor bi kaç gün sonra gel sağlıklı olup olmadığına bakalım dedi.
Neyse bugün gittim daha çok yeni olduğu için bir şey demedi. Kan tahlili istedi verdim. Troid hariç diğer degerlerim normal çıktı.
Tiroid değerleri en fazla 2.5 olmasi gerekiyomuş ama benim ki 3 lerdeydi. Doktor dahiliyeye git dedi yarın için randevu aldım ama troid hakkında hiç bi bilgim olmadığından internetten biraz araştırma yaptım.
Hamilelikte bebek için tehlikeli olabiliyormuş baya. Çok korkuyorum..
Size sorum: Ben bu testi tok karnına yaptirmistim. Fark eder mi? Ya da bazen düşüp yükselmesi normal mi? Bir de troidi yüksek çıkıp bebeğini sağlıkla kucağına alanlar beni rahatlatabilir misiniz çok ihtiyacım var buna.
Allah hepimizin yavrusunu bagislasin sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin..
Ama bana doktorum ozellikle vurgu yapiyordu hep ac karinina yaptirdin di mi diye...Bende yillardir hasimato troid hastasiyim ameliyatla tum troidlerim alindi ...ilacla tsh degerini ayarliyoruz her ay ...korkma duzenli kontrolle hic bi sorun olmaz...ayrica 3 cok fazla bi deger degil benim.30 lara ciktigini biliyorum...hamileyken 2 bucugun altinda tutulması gerek tabiki... tsh kan icin aclik tokluk sabah aksam fark etmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?