• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte tiroid :(

Ama bana doktorum ozellikle vurgu yapiyordu hep ac karinina yaptirdin di mi diye...
Belki onla beraber baska testler istedigi icindir bilmiyorum ki ..ben 15 senedir troid hastasiyim 2 senedirde hic troid bezsiz ilacla yasiyorum her ay yada 2 ayda bir kontrole gidiyorum ac tok fark etmiyo veriyom tahlilimi...

tiroid tahlili kesinlikle aç karnına yaptırılır üst seviyesi normal dönemde beş küsürdür ama hamilelikte en fazla 2,5 olmalıdır. Yani aslında tiroid hastası değilsiniz.ben 2.çocuğuma hamileliğimde tiroid hastasıydım değerim 4küsürdü yani normal şartlarda iyiydi ama aldığım dozu artırarak 2nin altına düşürttüm. Bizde genetik olduğu için doğduğunda oğlumda da çıktı hergün ilaç alıyoruz ikimizde. Size tavsiyem sabah aile hekiminize gidip aç karnına tekrar baktırın

Hamileligimde benim de tıpkı anlattığınız gibi tiroit çıktı. Takviye sağlayacak ilaç yazıldı. Hamileligim boyunca kullandım. Şimdi bebegim kucagimda bir aylık oldu troitle ilgili kontrolleri yapıldı herşey normal.

Bendede tiroid kanseri çıktı tiroid bezleri alındı canım, aç tok fark etmio diye biliyorum ilacını düzenli bi gün bile aksatmadan içersen hiç bi sıkıntı olmaz ki çokta yuksek değil hemen düzelir o

Hipotiroidim var. Bebeğim sağlıkla dünyaya geldi. İlacı düzgün kullanırsanız sorun olmaz. Ama siz yine de aç karınla testi tekrarlayın. Ondan sonra dahiliyeye ya da endokrinolojiye görünün.

Pek zannetmiyorum etkileyeceğini ama dediğim gibi bu korkulacak bir hastalık değil.Sizinki çok az yüksek belki gebelikten dolayıdır ve doğumdan sonra normale girer.Dahiliyede tekrar testleri yaptırın gerekliyse endokrinologa sevk isteyin.Kendinize boşu boşuna stres yapmayın.Benim Tsh 100 çıkmıştı ilk testte okadar söyliim.Ben bu bilgi kirliliği yüzünden hamileliğimin 4.ayına kadar bebeğim engelli mi olacak stresini yaşadım.
Merhaba tsh 100 cıkmış bebeginiz sağlıklı dogdumu ben 11 haftalık hamileyim tiroidim 10.300 çok korkuyorum onerebilceniz birşey varmı acaba

Bende yillardir hasimato troid hastasiyim ameliyatla tum troidlerim alindi ...ilacla tsh degerini ayarliyoruz her ay ...korkma duzenli kontrolle hic bi sorun olmaz...ayrica 3 cok fazla bi deger degil benim.30 lara ciktigini biliyorum...hamileyken 2 bucugun altinda tutulması gerek tabiki... tsh kan icin aclik tokluk sabah aksam fark etmiyor..

Merhaba ben 11 haftalık hamileyim tiroidim 10.300 ve çok korkuyorum bebeğime zarar gelecek diye eutroxs 125mg kullanıyorum düzenli olarak içiyorum bana biraz anlatirmisin bebegini sağlıkla kucağına aldinmi

Canım hiç korkma bende troid hastasiyim 25 gundur dogum yaptim hamile olduğumu ogrendigimde troid degerim 17 miydi ne ki eskiden 39 lara kadar cikmisti . Neyse devamli kontrolle ve 225 mg ilacla anca dengeleyebiliyorduk. Cok sukur bebeğimde bi sıkıntı yok önemli olan ilacını düzenli kullanmak . Öyle ki senin durumun benin ki kadar vahim de değilmiş . Benim ki bir türlü düşmüyordu . Onarım bi endokrin uzmanına görün

Hipotiroidim var. Bebeğim sağlıkla dünyaya geldi. İlacı düzgün kullanırsanız sorun olmaz. Ama siz yine de aç karınla testi tekrarlayın. Ondan sonra dahiliyeye ya da endokrinolojiye görünün.
Merhaba benimde hiportiroidim var hamileliginizde en yüksek kaç çıkmıştı şuan ben 11 haftalık hamileyim 10.300 çok korkuyorum

Canım hiç korkma bende troid hastasiyim 25 gundur dogum yaptim hamile olduğumu ogrendigimde troid degerim 17 miydi ne ki eskiden 39 lara kadar cikmisti . Neyse devamli kontrolle ve 225 mg ilacla anca dengeleyebiliyorduk. Cok sukur bebeğimde bi sıkıntı yok önemli olan ilacını düzenli kullanmak . Öyle ki senin durumun benin ki kadar vahim de değilmiş . Benim ki bir türlü düşmüyordu . Onarım bi endokrin uzmanına görün

Inan ınternette yazanları dinlenmekten kafayı yemek üzereyim pisikolojim bozuldu endokrine ve dahiliyeye gidiyorum haftaya tekrar kontrolüm var sizlerden gelen mesajları okudukça inan çok rahatlıyorum çok sağol Allah analı babalı büyütsün

Inan ınternette yazanları dinlenmekten kafayı yemek üzereyim pisikolojim bozuldu endokrine ve dahiliyeye gidiyorum haftaya tekrar kontrolüm var sizlerden gelen mesajları okudukça inan çok rahatlıyorum çok sağol Allah analı babalı büyütsün
Amin inşallah canım sıkıntı yapma stres troidi yükseltir. Sana tek tavsiyem ilaçlarını düzenli kullan ve kontrollerini aksatma

Merhaba benimde hiportiroidim var hamileliginizde en yüksek kaç çıkmıştı şuan ben 11 haftalık hamileyim 10.300 çok korkuyorum

Merhaba,
Benim değerlerim hastalığımı ilk öğrendiğimde o seviyelerdeydi. Hamileliğimde ilacı uzun süredir düzenli kullandığım için hiç yükselmedi.
Size ilaç verildi mi?

Merhaba,
Benim değerlerim hastalığımı ilk öğrendiğimde o seviyelerdeydi. Hamileliğimde ilacı uzun süredir düzenli kullandığım için hiç yükselmedi.
Size ilaç verildi mi?
Bende yaklaşık 8 yıldır eutroxs kullanıyorum suandada ilacın dozu yükseldi ınsallah düşer

Back