Hamilelikte tetenoz aşısı

gmztkgz

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
163
71
Merhaba 6+2 hamileyim sağlık ocağındaki hemşirem tetonoz aşısı olmadıysan doktoruna sor yapmamız lazım dedi ama son 5 yılda olmadım evet ille gereklimi olmak zorundamıyım olsak veya olmasak bir zararı varmıdır tecrübeli anneler gebeler yol gösterir misiniz?

Bir zararı yok tamtersi yararı var. Doğumda olabilecek herhangi bir durumda veya hamilelikte geçireceğiniz herhangi ufakta olsa kaza durumunda (ayağa çivi batması veya elin paslı veyahut pis birşeyle kesilmesi de dahil) sisi ve bebeğinizi korumak için yapılıyor.. Sağlığınız düşünülüyor...

Merhaba 6+2 hamileyim sağlık ocağındaki hemşirem tetonoz aşısı olmadıysan doktoruna sor yapmamız lazım dedi ama son 5 yılda olmadım evet ille gereklimi olmak zorundamıyım olsak veya olmasak bir zararı varmıdır tecrübeli anneler gebeler yol gösterir misiniz?
20 inci hafta olmalısınız.
Oğlumda 20 ve 24üncü hafta oldum. Doğumdan 3ay sonra 3üncü dozu oldum. Şimdi ikinciyi bekliyorum. 20nci hafta 4üncü dozu olacağım.

Bu sorunun cvbı için anne olmaya gerek yok aslında bence. Tetanoz aşınızı mutlaka olun. Zararı yok, sizin farketmediginiz ufak kedilerde de sizi korur yani faydası vardır. Sadece pas ile bulaşmaz. Toprak bulaşı olan her türlü temastan geçer. Sizi korur, olmanız faydanızadır.

Tabikide lazım canım. Benimde çağırdı sanırım 18haftalikken gel dedi kağıda bakmam lazım. Oğlumda da vuruldum. Dogumgan sonrada vuruldum. Şart yani

X