Hamilelikte sucuk pastırma yemek zarar li mi ???

4 ay sonrasında ilk kez iki dilim yedim ama dayanamadım :)) toksoplazma icin doktor sucuktan bulasmaz dedi bana ya cogunlukla yıkanmamıs sebze demisti..toksoplazmaya bagısıklıgımda yokmus yani hayatım boyunca bolca sucuk yıkanmamıs sebze yedim hatta sucukların pismesine dikkat etmisligimde olmadı demekki hemen heryerden bulasan birsey degil

Arkadaşlar benim de bağışıklığım yok. Benim doktorumun bana söylediği şu oldu, bu kadar sene dikkat etmeden kapmadığın birşeyi dikkat ettiğin 9 aylık dönemde kapman çok küçük bir ihtimal, hadi kaptın diyelim bebeğe geçmesi daha da küçük bir ihtimal, geçse bile zarar verme ihtimali de çok az dedi. İlk 3 ay tehlikeli oluyormuş genelde. Ben o yüzden toksodan korkmuyorum artık. Ama bu ara listeria ile ilgili bikaç şey duydum araştırınca inanılmaz korktum artık her yediğim şeyde listeria vardır diye uykularım kaçıyor. Doktorlar bunun testini yapmıyor ama bence toksodan daha ciddi bişey yapılması lazım her ay çünkü belirti vermezmiş. İnternette tek ve ilk belirtisi bebeğin anne karnında ölmesidir diyor. Bu bakteri plesentaya yerleşmeyi severmiş ve direk bebeğe geçiyormuş malesef. Dondurmalardan, peynirden, şarkuteri ürünlerinden, etten, meyve ve sebzeden geçiyormuş yani çok fazla şeyde olabilecek bişey :KK43: ben de bikaç kez yememem gereken şeylerden yedim. Mesela dondurma yemiştim yani ünlü bi dondurmacı ama açık dondurmaydı. Bi de kavurmalı tost yedim ama kavurmanın şarkuteri ürünü olduğunu düşünemedim nasıl olsa pişmiş bişey diye düşündüm ama yinede tekrar pişirilmesi gerekşyormuş :KK43: ve bu ara bebek alışverişinden dolayı hep avm de dışarıda yemek yemek zorunda kaldık çünkü 2 saat aç kalırsam hemen tansiyonum düşüyor. Umarım kapmamışımdır çok korkuyorum

X