Hamilelikte sucuk pastırma yemek zarar li mi ???

helenbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
1.116
431
32
Arkadaşlar herkese mutlu huzurlu pazarlar...Ben 16 haftalik hamileyim çok şükür.sucuk ve pastırma yemek zararlı diyorlar.bebegin düşmesine sebep oluyormuş falan...Ben arada yiyorum çünkü canım istiyor.cok tüketmiyorum ama insan yumurtadan da bir süre sonra sıkılıyor yani....bana bir yardımcı olun.bebege zararı var mı??? Şimdiden teşekkür ederim.

düşüğe sebep oluyor değil de pişmemiş ve işlenmiş et olması dolayısıyla bakteri olabileceği riski.Dün de bu konuşuldu isterseniz bakın diğer topiclere de.

Sakatat, salam sucuk pastirma ve turevleri toxoplazma virusu sebebiyle cok tehlikeli olabildigi icin gebelikte tuketilmemesi gereken gidalar arasindadir. Biraz dikkat edilmeli bence

Arkadaşlar herkese mutlu huzurlu pazarlar...Ben 16 haftalik hamileyim çok şükür.sucuk ve pastırma yemek zararlı diyorlar.bebegin düşmesine sebep oluyormuş falan...Ben arada yiyorum çünkü canım istiyor.cok tüketmiyorum ama insan yumurtadan da bir süre sonra sıkılıyor yani....bana bir yardımcı olun.bebege zararı var mı??? Şimdiden teşekkür ederim.
sucuk da pastırma da yedim ben.. ama bana bir şey olmadı size de olmaz diyemem.. doktorunuza danışın bunu kimse size söyleyemez bence..

Hamileligimin basindan beri haftada bir iki abartmadan yiyorum ama mutlaka kendi evinde kendim pisiriyorum. Yani ornegin disarda bi tost yiyeceksem kasarli yiyorum ya da disarda kahvalti yapacaksak oradaki sucugu yemiyorum

Sıkıntısını hamilelik için bilmiyorm ama sucuk normlde de çok faydalı bişey değilmiş zaten. Ama ben yiyorum canım ilk aylar bulantıdan sebeb yiyememiştm ama 4 aydan snra her hafta bi kez yiyorum. Çok şükür bişey olmadı. Pastrma zaten sevmem. Ama dediğm gibi ne kadr az o kadr kar tabi

Canm hamileligin basindan beri en cok tükettiğim şeylerden biri sucuk:)
Sıkıntısını hamilelik için bilmiyorm ama sucuk normlde de çok faydalı bişey değilmiş zaten. Ama ben yiyorum canım ilk aylar bulantıdan sebeb yiyememiştm ama 4 aydan snra her hafta bi kez yiyorum. Çok şükür bişey olmadı. Pastrma zaten sevmem. Ama dediğm gibi ne kadr az o kadr kar tabi
Tabi canım öyle...insanın arada çok canı istiyor.arada sırada birşey olmaz diye düşünüyorum bende..

Yapilan calismalarda hamilelerin tuketmemesi gerektigi yaxiyor. Islenmis oliyorlar. Sosis salam gibi urunlere katki maddesi katiyorlar. Karsorejen maddeler. Bebegin beyin gelisomini etkiliuor. Dusuklerede neden olabilir. Ayrica cok pisirmek ise yaramaz. Icinde madde var. Birde kizartmak karsorejen etkisini arttiriyor zaten . Ben verdim birsey olmadi diye birsey yok. Yetiskinlik donemindede zararini gorebilir bebekler. Uzmanlar tuketmeyin diyor. Kendi yapan dogal yerler varsa druna sorabilirsin . Yedigimiz seyler onemli. Bebek rahime yerlestikten sonra ve iki yasina kadar yedigimiz ve yedirdihimiz seyler bebekte hastalik olarak kodlaniyor. Bebekken olmazsa bile yetiskin doneminde hastalik olarak cikiyor mutlaka. O yuzden ben verdim olmadi gibi laflar yerine uzmanlarin soykediklerini dinleyin

Yapilan calismalarda hamilelerin tuketmemesi gerektigi yaxiyor. Islenmis oliyorlar. Sosis salam gibi urunlere katki maddesi katiyorlar. Karsorejen maddeler. Bebegin beyin gelisomini etkiliuor. Dusuklerede neden olabilir. Ayrica cok pisirmek ise yaramaz. Icinde madde var. Birde kizartmak karsorejen etkisini arttiriyor zaten . Ben verdim birsey olmadi diye birsey yok. Yetiskinlik donemindede zararini gorebilir bebekler. Uzmanlar tuketmeyin diyor. Kendi yapan dogal yerler varsa druna sorabilirsin . Yedigimiz seyler onemli. Bebek rahime yerlestikten sonra ve iki yasina kadar yedigimiz ve yedirdihimiz seyler bebekte hastalik olarak kodlaniyor. Bebekken olmazsa bile yetiskin doneminde hastalik olarak cikiyor mutlaka. O yuzden ben verdim olmadi gibi laflar yerine uzmanlarin soykediklerini dinleyin
Tamam canım..bundan sonra yemem dikkat ederim...

Toxoplazma bagisikligin yoksa yemememelisin hamilelikte en dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi.. çok canın çekiyorsa evde yapmayı deneyebilirsiniz ben babama yaptirmistim bir kere canım çok cekti diye.

Sana cok katiliyorum hatta ekleme yapayim bebek dogduktan sonrada dikkat etmemiz gerekiyor ki anne sutunden geciyor bebegin hastalanma sebebinin cogu annenin beslenme seklinden kaynaklaniyor bilginize. Disaridaki urunler katki maddesiz olmuyo o yuzden herseyin dogali olmasina dikkat etmekte fayda var

X