hamilelikte sırtüstü yatmak kaçıncı aydan sonra zararlı?

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar çok sitede okudum yan yatın sırt üstü yatmayın diyor.tv izlerken mecbur sırt üstü yatıyom.acaba kaçıncı aydan sonra zararlı?bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

evet canim bende bir yerde okumustum. sirt ustu yatinca bebege oksijen az gidiyormus diye.
gunduzleri yatiyorum 10- 15 dk rahatlamak için çunku karnimda ki kasilmakar anca oyle geciyor, ama gece uykusunda yatmiyorum sirt ustu.

cok uzun süreli sirt üstü yatmak bebegin oksijen almasini engelliyo..anne sirt üstü uzaninca bebek amniyo sivisindan yutuyo... karin iceriye dogru cekildigi icin rahimde doluluk hissi oluyo...tek tafarli yatmakta uyusmalara neden oldugu icin tek bir tarafa yatmakta dogru degil..
hamilelikte en dogurusu sol tarafa yatmak ve SIKSIK pozisyon degistirmek..

ben 22 haftamdayım istesemde düz yatamıyorum bacaklarımın arasına bi yastık koyuyorum yoksa kasıklarıma agrı giriyor.yatamıcak duruma gelirsiniz zaten bi süre sonra

bende duymustum oksıjen gıtmedıgını dr sordum dogru dedı hem 1aydır falan sırt üstü yattımı nefes alamıyorum kalbım sıkısıyor gıbı oluyor mıgdem agzımdan cıkcak gıbı oluyor oyuzden sabaha kadar sag sol donuyorum bacaklarımın arasına yastık koymak rahatlatıyor

bende arada bir 10 dk kadar sırt üstü yatıyorum belimi dinlendirmek için, yoksa bel ağrısından duramıyorum

evet cok zararliymis hem bebek hem anne acisindan..gecen ultrasona girmistim uzun zamandir sirt ustu yatmamistim oncesinde orda doktor bakarken yatmak zorunda kaldigim icin yattim..bir an nefes alamadim gozlerim karardi midem bulaniyor demisim esime ve masada bayilmisim uyandigimda yan cevirmisler ilac veriyorlardi..sonra doktor ultrasonla bakmaya yan yatirarak devam etti....

özellikle 6. aydan sonra dikkat etmelisin canım
sana diyorum ama
ben solada yatsam sagada yatsam gecenin bi yarısı uyandıgımda sırt ustu oluyorum
ee daha ne yapayımm
zaten dogru dürüst uyuyamıyorum o kadarda olur yaa

aaa ben ilk defa duydum bunu yaa.gerçi sırt üstü pek yatamıyorum ama bazen yatıyorum tv seyrederken.gece hep sağ tarafıma yatıyorum.sola dönsemde uyuyamıyorumkalbime baskı yapıyo zaten sağlık ocağından bana verilen derigdede sola değil sağa dönük yatın diyo.bende zaten solda uyuyamadığım için sorun yok.bacağımın arasındada hep yastık var.onsuz uyuyamıyorum.
uf ya sırt üstü yatma sola yatma eee netcem ben hep sağaı yatcam kolum uyuşmuş kalkyorum gecenin yarısı.sağlıcakla bi kucağıma alsam oğluşumuda rahatlasam.

ben 22 haftamdayım istesemde düz yatamıyorum bacaklarımın arasına bi yastık koyuyorum yoksa kasıklarıma agrı giriyor.yatamıcak duruma gelirsiniz zaten bi süre sonra

aynen katiliyorum, bende yastik koymadan cok zor oluyor, zaten doktorlar da öyle tavsiye ediyorlar, mutlaka bir yastik koyup sol tarafina yaticakmisin,ama sirt üstü yatmanin zararli olup olmadigini bilmiyorum ilk defa duyuyorum burda, bende arada bir yatiyorum ama, nefesim kesiliyor gibi oluyor dönüyorum hemen,

ya ben 38.haftadayım ve özellikle sırt üstü uyayabiliıyorum nefes darlığı çekmiyorum, sola yatmaya çalışyorum saatler geçiyor uyayamıyorum sağa dönüyorum olmuyor hadi yattım uyudum diyeyim bir uyanıyorum sırt üstüne dönmüşüm. Buna çok canım sıkılıyor bebeğimde ondan mı kilo almadı acaba diye kendimi üzüyorum. Keşke sizin gibi yatabilsem

ben her türlü yatıyorum sağ sol ve sırt üstü sık sık değiştiriyorum pozisyonumu yalnı sırt üstü yatarken ayaklarımı dikiyorum genelde bişey olmaz herhalde amaan o kadar da incelemeyelim ya.............

benim doktorumda pek tercih etme sırt üstü yatmayı dedi.şimdiden rahat yatamıyoruz bakalım 30lu haftalarda nolcak halimiz

Bende öyleyim yaa, sola yatıyorum önce, bacaklarımın arasında yastık koyuyorum, bide bebek yastğığ gibi ufak bi yastık karnımın altına koyuyorum. koymazsam karnım düşüyo yana doğur nefes alamıyorum. E sağa dönmek istiyorum, haydaa yastıkları al bide sağa çevir, yani kırk kere uyanıyorum. Bide zaten çoğu zaman gözümü açtığımda sırt üstü yatmış oluyorum, korkuyorum kordonu dolandı bişey oldu çocuğa diye

ayy o yastıkla dönmesi çok gıcık bişi. ben uyumadan önce en az 2 şer kere sağ ve sol yapıyorum, her seferinde zorlanarak dön, yastığı tut, rahat pozisyon bul, yastığı yerleştir, biraz geçiyo yine rahatsız oluyorum diğer tarafa dön, aynılarını yine yap, artık bi yastık da yetmiyo, sayısı artçak sanırım o zaman nolcak bilmiyom, yastıklarla savaşıcam yatakta resmen

sırt üstü yatma konusuna gelince doktoruma 2 kere sormuştum, 2 sinde de şimdi yat daha çok erken 18. haftada falandım. ilerde yatamıcaksın zaten nefes almakta zorlancaksın demişti. şimdi 24. haftadayım gerçekten de öle sırt üstü yatamıyorum, boğazıma bişi düğümleniyo gibi oluyo, nefes almakta zorlanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…