sigara icen insanlarla hic empati kuramiyorum ama "hamile kalinca birakirim" dusuncesinde olup bebek için ugrasirken hala birakmayanlari ekstra anlayamiyorum. madem tehlikeli, birakakman gerektiginin bilincindesin, simdi birak. gebelik oncezi bırakacak irade olmayan insan gebelik sonrasi da cok kolay birakamiyor. vardır tabii ornegi, yukarıda da yazmislar. ama benim annem birakamamis mesela hamileyken de emzirirken de ara vermemis, teyzem birakamadi, dogum yaptigi odada zarzor dogruluyordu yine de gitti camda sigara icti. kuzenlerimden birakamayan cok, hep yazarim son tupbebek tedavsii de olmayinca kafam dagilsin diye is yerinde baslayan abla 40 yasinda hamile kaldi, onlarca yil beklenen ve gec yasta gelen cocuk olmasina ragmen o da birakamadi devam etti, baska arkadasim hep "bebegimden kiymetli degil, ogrendigim anda birakirim" diyordu tedaviyle ikiz oldu, riskli gebelik olmasina ragmen birakamadi. hatta riskli gebeligin stresinden daha da cok icti.
yanj bana "birakirim onu hissedince" olayi sacma geliyor. cocuk doğurmaya niyeti olan korunmayi birakinca sigarayi da biraksin hem iradesini görür. o zaman bırakamıyorsa zaten bebekte de birakamaz yuksek ihtkmalle.
size de verecek tek onerim sigarayi birakma kliniğine gidin. gercekten cok ilgileniyorlar, telefonla arayıp onuncu gününde falan tebrik ediyorlar, cok olumlu konuşuyorlar. onlarin desteğiyle bir arkadasim sigarayi birakmsiti - bantlar kullanmisti. siz gebesiniz size baska yontem önerirler. evde üzülüp durmayin mhrsden secin bir gun gidin hemen