hamilelikte sigara sorunu

birlani

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
71
11
21
Kızlar merhaba ben 7 yıldır sigara icen biriyim tiryaki diyebilirim günde 1 paket içiyordum neredeyse şuan 13+3 hamileyim öğrendiğimden beri o kadar vicdan azabı çekiyorum ki içerken yine de içmeye devam ediyordum. Azaltmistim günde 10 taneye kadar ama yine de çok fazla biliyorum çok kötü hissediyorum . Lütfen yargılamayın biraz önce sigarayı birakicam dedim yine umarım içmek durabilirim . Bırakabilirim bu illeti inşallah şimdiye kadar bebeğim bir zarar görmemiştir ödüm kopuyor çok kötü bir vicdan azabı inanın ama elimden gelmiyordu :KK43: var mı aranızda benim gibi sigara içenler?

Bence bebeğinizi düşünün ve bu konuda biraz fedakarlık yapın. Zarar verme ihtimali var çünkü. Başka bir şeylerle kendinizi oyalayın ve her aklınıza geldiğinde bebeğinizi düşünün. Kendinizi durdurmanız gerek başka bir çaresi yok maalesef. Bir süre sonra zaten aklınıza gelmeyecektir. Bebeğinizin sağlığından daha önemli değil

+ Allen Carr'ın bir kitabı var onu önerebilirim, bir de ınternette videosu var. Kitabı okumak istemezseniz videoyu izlemek de yardımcı olabilir bırakmak konusunda. Kötü hissetmek ya da vicdan azabı çekmek sorunu çözemez maalesef, belki biraz kaba gelebilir bunu söylemem ama doğruları duymanız iyidir. Bunun için bir adım atmanız lazım ilerde yaşayabileceğiniz sorunları önlemek için.

Biraz dişinizi sıkın, böyle her şey daha güzel olacak hem içiniz de rahatlayacak. Birkaç gün sigara içemediğiniz için stres olmanız sigara içtiğiniz için pişman olacağınız sonuçlarla karşılaşmaktan emin olun daha iyi.

Belli ki kendi kendinize birakamayacaksiniz o zaman bir şekilde bir destekle bunu yapmanız şart. Konunuzun bırakmak için önerisi olan var mı diye bitmesini beklerdim ama siz var mı benim gibi içen diyorsunuz. Muhtemelen biri çıkıp ben içtim bişey olmadı dese gidip bir tane daha yakacaksiniz. Evladinizin sağlığı söz konusu lütfen gerekirse ciddi anlamda destek alın ve bırakın.

Kızlar merhaba ben 7 yıldır sigara icen biriyim tiryaki diyebilirim günde 1 paket içiyordum neredeyse şuan 13+3 hamileyim öğrendiğimden beri o kadar vicdan azabı çekiyorum ki içerken yine de içmeye devam ediyordum. Azaltmistim günde 10 taneye kadar ama yine de çok fazla biliyorum çok kötü hissediyorum . Lütfen yargılamayın biraz önce sigarayı birakicam dedim yine umarım içmek durabilirim . Bırakabilirim bu illeti inşallah şimdiye kadar bebeğim bir zarar görmemiştir ödüm kopuyor çok kötü bir vicdan azabı inanın ama elimden gelmiyordu :KK43: var mı aranızda benim gibi sigara içenler?
Eger etrafinizda sizi kisitlayan insanlar olursa psikolojik olarak daha cok sikintiya gireceksiniz onu soyleyeyim. Ilk gebeligimde 2.5 sene once, esim beni cok kisitladi kavga gurultu o evden ciktiginda isteyken gizli gizli marketten sigara aliyordum iciyordum ve o kisitlanma duygusuyla daha cok iciyordum. Bu gebeligimde kimse bana karismadi zamanla kendi kendime biraktim. Kendi halinize kaldiginiz zaman o vicdan merhamet duygusu daha cok devreye giriyo bence obur turlu daha cok icesim geliyodu kisitlanirken. Hipnoz calismalari var arastirabilirsiniz gebelikte de uygulaniyor sanirim online olarak instagramdan bulabilirsiniz.

Ben yaklaşık 15 yıldır sigara içen biriydim. Hamileliğimi 6.haftada öğrendim ve çift çizgiyi gördüğüm an anında kestim. Hiçbir şey bebeğimden daha değerli değil çünkü. Eminim sizin için de öyledir. Her gün mutlaka en az iki bardak kahvem vardı ve sigarayla keyif yapmaya bayılırdım, kahveyi de bıraktım. Eminim siz de yapabilirsiniz. İlk bir hafta zorlanacaksınız belki ama motivasyon kaynağınız bebek olsun. Kafanızı meşgul edin. Sigara içme isteğiniz geldiğinizde başka bir şeye odaklanın. Size sigarayı hatırlatan herşeyden uzak durun. Su için, ağzınıza kuruyemiş atın vs. Ama sigara içmeyin lütfen. Kendinize güvenirseniz mutlaka yaparsınız.

Canım merhaba bende geçen sene bu zamanlar hamileyken bebeğimi sigaradan tiksinmeye başladığım zaman öğrenmiştim bende aktif 7 yıldır içerim 23 yaşındayım günde bir pakette bitiririm ama inan bana çocuğumu öğrenince çok azalttım yarım sigara içer içmezdim günde bazen üst üste hiç içmezdim bir kaç sefer günde 10 tane içmişliğim oldu fakat hep kıra kıra2 ayda hamileyken sigarayı bıraktım canım sana tek tavsiyem kendini farklı şeylerle meşgul et baktın artık dayanamıyosun o zaman sigarayı biraz kır yarım iç bende kendimi oyalardım fazla içmemek içinde mesela TV izlerdim kitap okurdum yemek yapardım bir arkadaşımla sohbet ederdim telefonda yada mandala boyardım vs gibi şeyler hergün on tane içmek cidden fazla o vicdan azabınıda öyle bilirimki birde şunu dicem içtikten sonra hemen 1 kase yoğurt ye nikotinin önüne geçsin ben o vicdan azabından günde 1 kg yoğurt yerdim az iç. Her içince sigarayı kır kendini meşgul et dayanamadığın yerde iç birşey olmaz inşallah ama tabiki bırakmayı denesen daha iyi olur Allah'ım bebisini ve seni korusun sevgiler ❤️

10 yıldan fazla içtim. defalarca bırakmaya çalıştım ama olmadı.

hamileliğimi öğrendiğim an bir daha içmedim. tamamen kafada olan bir olay. bebeğimi o kadar çok istiyordum ki onun için her seyden vazgecerdim, sigara ne ki. hatta esim şok oldu, inanmadı bıraktığıma. beni yemlemek için evde sigara pakedi bırakıyordu, içicem mi görmek için 😂😂 içmedim asla. 3 haftalıkken öğrendim bebeğimi, bugün tam 34 haftalık oldu 🥰 hiç aklıma gelmedi diyemem ama hiç zorlanmadım 🙃

bence sigara azaltarak bırakılmıyor. bıçak gibi kesmeniz gerekiyor. doktorların videolarını izleyebilirsiniz. sigara hem sizin kan değerlerinizi bozup bebeğin beslenmesini olumsuz etkiliyor hem de plasentadan direkt geciyor ve bebeği zehirliyor. minicik bebişinizi düsünün, eminim yardımı olacaktır.

Bebeğiniz ileride astım çektiğinde ne hissedeceksiniz çok merak ediyorum?
O duman ciğerleri henüz gelişmeyen çocuğu zehirliyor.
Zehirleyecekseniz yapmasaydınız.
On sene içtim hamile kalmadan bir süre önce bıraktım ki tamamen olmasa da temizlensin diye.
açın bakın riskleri görün. Ölüm, hastalık, düşük gibi pek çok riski alıyorsunuz

Merhaba,hayırlı olsun bebeğiniz. İlk gebeliğiniz mi? Ben uzunca yıllar evlat sahibi olmaya çalışmış,tedavi görmüş ve zar zor çocuğuna kavuşmak için gün sayan bir kadınım. Bu konularda maalesef hoşgörülü davranamıyorum. Bırakın hamilelikte içmeyi,emzirme döneminde bile asla içilmemeli,sigara içilen ortamda hamile kadın bulunmamalı. Ben size burada hamileyken içtiğiniz sigaranın size ve bebeğinize verdiği zarardan bahsetmeyeceğim. Ama biraz irade sahibi olun lütfen. Günde 10 sigara ne demek? Bu çok yüksek bir rakam. Yapmayın,karnınızdaki bebeğin hiçbir suçu yok. Allah güç kuvvet versin bu illetten kurtulmanız için.

Ben yaklaşık 15 yıldır sigara içen biriydim. Hamileliğimi 6.haftada öğrendim ve çift çizgiyi gördüğüm an anında kestim. Hiçbir şey bebeğimden daha değerli değil çünkü. Eminim sizin için de öyledir. Her gün mutlaka en az iki bardak kahvem vardı ve sigarayla keyif yapmaya bayılırdım, kahveyi de bıraktım. Eminim siz de yapabilirsiniz. İlk bir hafta zorlanacaksınız belki ama motivasyon kaynağınız bebek olsun. Kafanızı meşgul edin. Sigara içme isteğiniz geldiğinizde başka bir şeye odaklanın. Size sigarayı hatırlatan herşeyden uzak durun. Su için, ağzınıza kuruyemiş atın vs. Ama sigara içmeyin lütfen. Kendinize güvenirseniz mutlaka yaparsınız.
Size birşey sorayım bende ☺️ hamile değilim eşim morfolojiii sebebiyle olmuyordu şuan morfolojiii düzeldi gebelik şansı var beni korkutan da sigara içiyorum ve daha doğrusu 5 gündür akşam yemek sonrası 1 tane tam içiyorum sonra 4 kere felanda eşimle beraber 1 sigarayı yarı yarıya içiyorum bu gebelik embriyo oluşsa tutunmaya engel olur mu buna kafam takiliyor kimi tuttunmaya engel felan diyor

Size birşey sorayım bende ☺️ hamile değilim eşim morfolojiii sebebiyle olmuyordu şuan morfolojiii düzeldi gebelik şansı var beni korkutan da sigara içiyorum ve daha doğrusu 5 gündür akşam yemek sonrası 1 tane tam içiyorum sonra 4 kere felanda eşimle beraber 1 sigarayı yarı yarıya içiyorum bu gebelik embriyo oluşsa tutunmaya engel olur mu buna kafam takiliyor kimi tuttunmaya engel felan diyor
Yani ben hamilelikten önce aktif sigara içen biriydim illa ki hem spermin hem de yumurtanın kalitesini etkiliyordur sigara ama tutunmaya engel mi bilemedim 😊 en yakın zamanda güzel haberi alırsınız umarım.

Bebeğin beyin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor ciğerlerine kalıcı hasar verme ihtimaliniz var. İlk haftalarda maruz kalmamak çok önemli bu tarz şeylere (alkol, sigara, radyasyon). Ben bebek denediğimiz ilk ay sigarayı azaltmıştım hemen olmaz belki diye ama o ay hamile kalmışım tam 4 haftalık öğrendiğim an tamamen bırakmıştım. Bence destek alın. Sigaranın biri de bin, bini de bir, azaltmak bir şey ifade etmez.

Bende günde bir paket bitirmesemde sigara çok içen biriydim sonra doğum kontrol hapına başlıcam diye bıraktım prospektusunde risklerde yazınca korkudan bıraktım valla canım daha kıymetli daha çok riske atamam kendimi dedim 1 aydır da ağzıma sürmedim 🥹 sende bırakırsin inşallah hem kendini hem bebeği düşün 🥹💞

İnsanların sizi yargılaması çok normal çünkü bebeğinize zarar veriyorsunuz.

sigara icen insanlarla hic empati kuramiyorum ama "hamile kalinca birakirim" dusuncesinde olup bebek için ugrasirken hala birakmayanlari ekstra anlayamiyorum. madem tehlikeli, birakakman gerektiginin bilincindesin, simdi birak. gebelik oncezi bırakacak irade olmayan insan gebelik sonrasi da cok kolay birakamiyor. vardır tabii ornegi, yukarıda da yazmislar. ama benim annem birakamamis mesela hamileyken de emzirirken de ara vermemis, teyzem birakamadi, dogum yaptigi odada zarzor dogruluyordu yine de gitti camda sigara icti. kuzenlerimden birakamayan cok, hep yazarim son tupbebek tedavsii de olmayinca kafam dagilsin diye is yerinde baslayan abla 40 yasinda hamile kaldi, onlarca yil beklenen ve gec yasta gelen cocuk olmasina ragmen o da birakamadi devam etti, baska arkadasim hep "bebegimden kiymetli degil, ogrendigim anda birakirim" diyordu tedaviyle ikiz oldu, riskli gebelik olmasina ragmen birakamadi. hatta riskli gebeligin stresinden daha da cok icti.
yanj bana "birakirim onu hissedince" olayi sacma geliyor. cocuk doğurmaya niyeti olan korunmayi birakinca sigarayi da biraksin hem iradesini görür. o zaman bırakamıyorsa zaten bebekte de birakamaz yuksek ihtkmalle.
size de verecek tek onerim sigarayi birakma kliniğine gidin. gercekten cok ilgileniyorlar, telefonla arayıp onuncu gününde falan tebrik ediyorlar, cok olumlu konuşuyorlar. onlarin desteğiyle bir arkadasim sigarayi birakmsiti - bantlar kullanmisti. siz gebesiniz size baska yontem önerirler. evde üzülüp durmayin mhrsden secin bir gun gidin hemen

Sigara içmeye 18 yaşında baslamistim. 34 yasimda hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sırf bebeğim için bıraktım. Yani 16 sene bu zikkimi içtim. 41 yaşımda yani tam 7 sene sonra babamın vefatı ile lanet şeye yeniden başladım. 1.5 senedir içiyorum ama bırakma kararı aldım yeniden. İnsan gerçekten isteyince yapamayacağı şey yoktur. Bebeğiniz için bıçak gibi kesip atın o pis şeyi.

Yani ben hamilelikten önce aktif sigara içen biriydim illa ki hem spermin hem de yumurtanın kalitesini etkiliyordur sigara ama tutunmaya engel mi bilemedim 😊 en yakın zamanda güzel haberi alırsınız umarım.
İnşallah canım benim ek gıda takviyeleri de alıyoruz sigara iciyorken en azından binolumlu etkisi olur diye

X