• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte sigara kullanan var mı

elif esin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
371
117
33
35
Ben cok denedim ama bırakmadım bi türlü. Bu benim ikinci hamileligim. Ilkinde de bırakamadım. Icmedigim zaman cok sinirli oluyorum günde 3 taneyi gecmemeye calisiyorum. Sigarayı bırakan arkadaslar önerilerinizi bekliyorum.

Arkadasim ben sakiz ile cozmustum olayi ki ciddi tirtaki idim.ama neredeyse basliycak gibiydim kacamaklara baslamistim hamile kalinca bitti tabi.bide esiniz iciyormu etrafinizda icen varmi bu onemli.bebim esim icmiyor bide icene zulmediyor:)cenesi yeterdi yakalansa idim.ama cidden deli gibi sakiz cignedim.biliyorum zor ama imkansiz degil benim gibi birisi basarabildi ise heleki hic zor degil

Arkadasim ben sakiz ile cozmustum olayi ki ciddi tirtaki idim.ama neredeyse basliycak gibiydim kacamaklara baslamistim hamile kalinca bitti tabi.bide esiniz iciyormu etrafinizda icen varmi bu onemli.bebim esim icmiyor bide icene zulmediyor:)cenesi yeterdi yakalansa idim.ama cidden deli gibi sakiz cignedim.biliyorum zor ama imkansiz degil benim gibi birisi basarabildi ise heleki hic zor degil

Evet malesef eşim ve arkadaşlarım da iciyo kaldı ki ben 15 yıldır iciyorum. Keşke dediginiz şekilde bırakabilsem ama daha önce de cok denedim olmadi. Hic umudum yok. :(

Gebelikten önce bende icerdim ve hep dua ederdim Allah'ım bir bahane çıksın da şu lanetten kurtulayim diye çok şükür hamileliğimin 6.haftasında bir anda tiksindm.tiksinme olmasa bile bırakacaktım ama zor olacaktı biliyordum. Çok şükür nedense bir anda öğürme kusma hissi kokudan iğrenme geldi. O gün eşime de içme dedim ve o da benimle bıraktı ikimizde kurtulduk çok şükür. İnşaAllah sende kurtulursun. Bu arada sinirliyim falan demissin bendeki sinir sende yoktur herhalde :)) ama gebelik hormonları sanki beni daha sevimli bir insan yaptı :))))

Gebelikten önce bende icerdim ve hep dua ederdim Allah'ım bir bahane çıksın da şu lanetten kurtulayim diye çok şükür hamileliğimin 6.haftasında bir anda tiksindm.tiksinme olmasa bile bırakacaktım ama zor olacaktı biliyordum. Çok şükür nedense bir anda öğürme kusma hissi kokudan iğrenme geldi. O gün eşime de içme dedim ve o da benimle bıraktı ikimizde kurtulduk çok şükür. İnşaAllah sende kurtulursun. Bu arada sinirliyim falan demissin bendeki sinir sende yoktur herhalde :)) ama gebelik hormonları sanki beni daha sevimli bir insan yaptı :))))
Ne güzel sizin sayenizde eşinizde bırakmış. Darısı başıma :)

İnşallah canım inşallah bırakırsn. Eşim zaten az içerdi bahanesini buldu bıraktı :)) ben sigara olmayınca aşırı sinirli olan biriydm ondan dolayı o da bırakmadı şimdi pamuk gibiyim adamın işine geldi :) gün gün sigarayı azaltarak başla canım bırakmaya ve zorla kendini içmemek için

Yanlis anlattim glb :)esim hic icmemis icenin halinden birakabilmenin derdinden anlamaz sert tepkilseri var !!heleki hamile iken icsem abovvvv.neyseki biraktim diyorumya bebek isin icine girince azmediyor insan.ama etrafta surekli icen biri olursa o bosluk anlarinda cok zor olur.benim etrafimda icen arkadslarda bebek den dolayi birakinca yesil temiz hava sahasi olustu burda :)

Evet malesef eşim ve arkadaşlarım da iciyo kaldı ki ben 15 yıldır iciyorum. Keşke dediginiz şekilde bırakabilsem ama daha önce de cok denedim olmadi. Hic umudum yok. :KK43:
Esi ile birlikte birakanlar daha basarili oluyor.arkadas hamile kalinca esi icmesin diye kocasida birakti ay ne biliyim. Birisi dogum kilosunu versin diye kocasida diyet listesinw uydu (benimki bunu yapamazdiniste:)) bebeginizin cigerlerini dusunun inanin tez zmnda burakicaksiniz .diyorumya hamile oldugumu ogrendigimde zulada paketim vardi neredeyse gizliden iciyordum bi daha almadim sirf bebegimin daha yeni olusmaya baslayan cigerleri icin .hatta cocugunuzun bireysel emeklilik parasi gibi dusunun ilerde univ parasi cikiyo :)hem manevi hem maddi saglik acisindan dusununce siz bir anne olarak herseyi yapabilirsiniz .bende sanirim 15 yil fln icmisim en az

Bende 10 yildir iciyordum ama bebegimden degerli değil dedim onun anne karninda gelisimine zarar vermemek için zorda olsa biraktim hic içmiyorum sizde icmeyin ona birsey olsa en cok siz uzulursunuz lutfen bırakın cogumuz xor sahip oluyoruz bebegimize ablam 15 yildir bebek bekliyor olmuyor uzuntusunu gorseniz ben bebek haberini bile ona duyuramadim sizde sahip cikin icmeyin du zikkimi

Kacinci haftadasiniz? Ben nerdeyse hergun birakiyorum, artik sinirlerim iyice geriliyor. Bazi gunlet aksama kadar dayaniyorum, bir ara uc gun biraktim. Pes etmiyorum yarin tekrar birakicam :mad:
Ben hamile kalinca kolay birakirim saniyordum ama bulanti falanda olmayinca normal zamanimdan pek bir farki yok

Ben cok denedim ama bırakmadım bi türlü. Bu benim ikinci hamileligim. Ilkinde de bırakamadım. Icmedigim zaman cok sinirli oluyorum günde 3 taneyi gecmemeye calisiyorum. Sigarayı bırakan arkadaslar önerilerinizi bekliyorum.
ilk aylarda heergün iç.mesemde az az içtim sinirliyken zaten kaçarı olmadı ama 3 aydan sonra nerdeyse hiçö sayılır

Kacinci haftadasiniz? Ben nerdeyse hergun birakiyorum, artik sinirlerim iyice geriliyor. Bazi gunlet aksama kadar dayaniyorum, bir ara uc gun biraktim. Pes etmiyorum yarin tekrar birakicam :mad:
Ben hamile kalinca kolay birakirim saniyordum ama bulanti falanda olmayinca normal zamanimdan pek bir farki yok
17 haftalik hamileyim ve hala günde 2 tane iciyorum. Dediginiz gibi bulanti falan olmayinca birskilmiyo

ben günde 1 pakete yakın içiyordum yemi ettim eğer içersem gözlerim kör olsun dedi korkuya içemiyorum hem içim rahat çocuğuma işkence edicem diye bırktım çocuğum doğsn hemen başlıcam diyom bakalım ne olacak daha 13 haftalık hamileyim.

ben günde 1 pakete yakın içiyordum yemi ettim eğer içersem gözlerim kör olsun dedi korkuya içemiyorum hem içim rahat çocuğuma işkence edicem diye bırktım çocuğum doğsn hemen başlıcam diyom bakalım ne olacak daha 13 haftalık hamileyim.
ahahah iyi yapmışsın canım ama ben şimdi içsem midem eskisi gibi almıyor ve eski aldığım o tat haz gelmiyor bide mentollü içtiğim halde benm gibi sende birazdaha geçsin iyice soğucaksın

Ben de gebelige karar verince korunmayi birakinca biraktim ama 1 hafta falan ictim. Yani korunmayi birakinca hemen hamile kalacagimi dusunmemistim. Nasil biraktihimi soyleyeyim size. Bi film cikmisti sinemalarda. Birakmak istiyorum . Isimli. Ben onun dvd aini dvd cilere soruyordum. Bulamoyordum. İnternete aradim bulamadim.sigarayi biraktirmak amacli yapilmis bir filmmis..tr yapimi. Ben dvd ciye onu sorarken kadinin biri geldi dedi ki youtubedan Allen carr sigarayi birakmanin kolay yontemi isimli videoyu izle . Ben oyle biraktimmdedi. Izledim . Hatta izlerken pehh bu mu biraktiracak dedim. Ama cidden bittiginde zerre icme istegim olmadi. Biraktim. Bi de 2. Yontem soyleyeyim. Suya 21 ayetel.kursi okuyorsunuz. O da cok etkili..surekli okunmus su icin..cok usenirseniz surekli 21 ayetel kursi okumaya bi siseye suyu koyun okuyun..ustten azaldikca ustune ekleyin. Surekli o sudan icin. Ben hic zorlanmadan bu 2 yontemle biraktim. Bu arada 13 yillik iciciydim. Bariz bagimliydim. Dediklerimi ciddiye alin yani. Ben biraktiysam herkes birakir

Ben de gebelige karar verince korunmayi birakinca biraktim ama 1 hafta falan ictim. Yani korunmayi birakinca hemen hamile kalacagimi dusunmemistim. Nasil biraktihimi soyleyeyim size. Bi film cikmisti sinemalarda. Birakmak istiyorum . Isimli. Ben onun dvd aini dvd cilere soruyordum. Bulamoyordum. İnternete aradim bulamadim.sigarayi biraktirmak amacli yapilmis bir filmmis..tr yapimi. Ben dvd ciye onu sorarken kadinin biri geldi dedi ki youtubedan Allen carr sigarayi birakmanin kolay yontemi isimli videoyu izle . Ben oyle biraktimmdedi. Izledim . Hatta izlerken pehh bu mu biraktiracak dedim. Ama cidden bittiginde zerre icme istegim olmadi. Biraktim. Bi de 2. Yontem soyleyeyim. Suya 21 ayetel.kursi okuyorsunuz. O da cok etkili..surekli okunmus su icin..cok usenirseniz surekli 21 ayetel kursi okumaya bi siseye suyu koyun okuyun..ustten azaldikca ustune ekleyin. Surekli o sudan icin. Ben hic zorlanmadan bu 2 yontemle biraktim. Bu arada 13 yillik iciciydim. Bariz bagimliydim. Dediklerimi ciddiye alin yani. Ben biraktiysam herkes birakir
Mutlaka denicem

Ben 13 senedir sigara içen birisiydim günde 1 paket üçerdim.bir gün bile içmeden bir zaman geçirmedim. Hamile olduğumu öğrendiğim ilk iki üç gün bir ya da iki adete düşürmüştüm birden neden pskilojik olarak farklıydım. Sonra burada eski topiklerde bir arkadasın hamilelikte sigara ile ilgili bir yorumunu okudum ve etkilendim. İleriyi düşündüm. İçtiğim sigaradan dolayı ya sakat doğarsa? Ya hastalıklı doğarsa? Nasıl göz yumabilirdim. Nasıl ki bir anne evladının tek kılına zarar gelmesini istemez bende daha doğmamış çocuğuma bunu yapmak istedim. Bence benim evladım daha anasının rahminde yeni büyümeye başlamışken annesini kötü alışkanlığını bıraktırdı. Tamamen kurtartı annesini. Buma karşılık olarak ona daha iyi bir hayat sunmam için bir daha elime almadım. VİCDANIM RAHAT en güzeli buydu. İnşaallah sizde bırakır ve birdaha hiç içmezsiniz. İyi.günler.

bi kere çok sinirliydim deli gibi sigara arıyodum evin içinde ve buldum yaktım tam bi duman çektim içime oğlum bi vurdu karnıma nasıl ağladım anlatamam nasıl br vicdan azabı çektim ondan sonra dahada delirsemde içemem

bi kere çok sinirliydim deli gibi sigara arıyodum evin içinde ve buldum yaktım tam bi duman çektim içime oğlum bi vurdu karnıma nasıl ağladım anlatamam nasıl br vicdan azabı çektim ondan sonra dahada delirsemde içemem
Ayni durum bende de oldu. Bi video izledim. Dr aciklama yapiyordu. Bir sigara icmek 17 dk bebegin beslenmesini durdurur diyordu. Bir gun canim cok asiri sıkkındi. Dedim ki ya 1 tane uceyim. 17 dk dan bosey olmaz ya dedim. Elime sigarayi aldim. Ve henuz yakamadan karnima okkali bi tekme yedim. Ilk tekmemdi ustelik. O an yakmadan geri biraktim. Bidaha da aklima bile gelmedi. Ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim. Kendime istedigim zarari verebilirim ama o masuma bunu yapamam diyorum hep.

Back