• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte sigara icen varmi???

Tugbaerdal31

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2
0
1
Hatay
Selam anneler ve anne adaylari aranizda hamilelikte sigara icen varmi?
Ben 33+3 haftalik hamileyi simdiye kadar ictim bu illeti.
Icen varsa ne kadar iciyorsun bana anlatirmisiniz.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Ben hamilelikten once gunde paketi neredeyse bitiriyordum.cok uzulerek ve vicdan azabi duyarak soyluyorum tam birakamadim.gunde 2 tane iciyorum.bagimli olmayan bizi anlayamaz hic icmemis bir insan da kalkip burda zararlarini anlatip bilmislik yapmasin.

bencede Allah sana ne güzel evlat nasip etmiş öncelikli olarak onun sağlığını düşünmen lazım içine çektiğin pis havaya maruz kalıyo yazzık günah içme bu saatten sonra bak bende sigara tiryakisiyim içmediğim an elim ayağım titrer ama hamile kaldığım an ne olursa olsun bırakırım çünkü kendiimden önce onu düşünürüm sende öyle yap içme

Canim seni yargilamam bende bebek istiyorum ve sigara iciyorum birakmaya calisiyorum birakamiyorum sende bebegini dusun ve icme gelisimi iyi olabilir ama dogunca astim sikayeti olur kalici olarak cok sahit oldum ben buna hamileyken sigaa icerken bebek dogustan astim bronsit oluyo haberin olsun .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem de kardeşime hamileyken günde 1 ya da 2 tane içerdi, bende hiç ağzına sürmemiş. Bende sıkıntı var da, kardeşimde hiç bir şey yok çok şükür. :31:

annem de ben de azaltmış tam kesememiş ama.kardeşimde hiç azaltamadi bile neredeyse günde 1 paket içtiği oluyordu. ama onda astım bronşit olayini yaşadık ergeniğine kadar her baharda okulda en az bi kere tıkanır hastaneye kaldırılır hava verilirdi. ama şimdi 16 yasinda 3 senedir bi sorun yaşamıyor allaha şükür... ayrica ikimizin de alerjisi var benim ondan daha fazla... ikimiz de sigaradan tiksiniyoruz kardeşimle...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hepiniz biliyosunuz bi tane bile içilse bebeğe zararlı olduğunu hastalık yapacağını vicdan azabınızı bastırmak için burda sürekli konu açıp yandaş arıyosunuz. Başkaları da içiyosa kendinizi rahatlatıyosunuz aklınız sıra.. Herkes adı gibi biliyo istenildiğnde bırakılacağını.
Allah yüreklerinize daha fazla vicdan azabı acıma duygusu versin inşallah. Belki o zaman siz de normal insanlar gibi bebekleriniz için yaşarsınız..

Biraz sert bir yorum olacak baştan söyleyeyim. Bence hamileyken sigara içen kadınlar anne olmaya layık değiller. Sen daha iki kuruşluk üstelik çok da zararlı bir zevkinden vazgeçemiyorsan bebeğinin sağlığı için, ileride nasıl bakacaksın o bebeğe. Benim bildiğim anne dediğin evladını her kötülükten, musibetten korur, kollar. Bebeğinin canı için kendi canından geçer. Ama hamileyken ya da emzirirken sigara içen kadınlar resmen o günahsız yavruların sağlıklarıyla bilerek isteyerek oynuyorlar. Astımdan kansere kadar birçok hastalığın pençesine atıyorlar. Herşeyden önce günah. İki sigaradan bebeğiniz için vazgeçemeyecek kadar bencilseniz eğer zaten doğurmayın o çocuğu.

Kendinize arkadas arayip wicdaninizimi rahatlaticaksiniz aaa bi suru icen warmis diye hayret bisey yaa o senin melegin icinde rabbim onu gelisimini tamamlayana kadar icinde saklaman buyutmen koruman icin wermis icini zehirleeeee doldurmaannn iciiin diiiilll !!!!!!!!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben de liseden beri duzenli sigara iciyorum yani 12 seneden beri..hamile oldugumu ogrendigim gun biraktim..toplasan esimden 5 nefes cekmemisimdir..yapamaadim..kimse bana iradesiz ve bencilligini kiliflara sigdirmasin..yedigim her lokmayi nasil onun icin yiyorsam zararli bir seyide asla bebegime yapmam...kusura bakmayin vijdaninizi rahatlatacak bahaneler yok bende..

Ben hamilelikten once gunde paketi neredeyse bitiriyordum.cok uzulerek ve vicdan azabi duyarak soyluyorum tam birakamadim.gunde 2 tane iciyorum.bagimli olmayan bizi anlayamaz hic icmemis bir insan da kalkip burda zararlarini anlatip bilmislik yapmasin.

Benim annem 65 yaşında. Tam bir sigara tiryakisidir. Ne bana, ne ablama hamileyken tek bir sigara dahi içmemiş. Ta ki biz memeden kesilene kadar. Başkası söylese inanmazdım ama kardeşime hamileyken ben şahit oldum. Dakika başı sigara yakmadan duramayan kadın kardeşime hamileyken de, o memeden kesilene kadar da tek bir sigara ağzına sürmedi. Annelik bambaşka bir olay canım benim. Tiryaki olmayan anlayamaz diye birşey yok. Allah güç vermiş, irade vermiş. Sen o iradeni bebeğin için bile kullanamayacaksan, o iki sigaradan vazgeçemeyeceksen niye vermiş o iradeyi? Ha bebeğini almışsın bir tırın altına atmışsın ha hamileyken sigara içmişsin. O bebeğin gelişimi nasıl etkileniyor haberin var mı? Benim kuzenim 21 yaşında 14 yaşında gibi görünüyor. Erkek çocuğu için ne kadar zor. Nedeni annenisinin hamileyken sigara içmesi. Astım hastası üstelik. Sürekli bir hırıltı halinde yaşıyor gencecik adam. Tüm yaşamını etkiliyor. Sevgili bile bulamıyor. Çocuğuna bunları mı reva görüyorsun?

hepiniz biliyosunuz bi tane bile içilse bebeğe zararlı olduğunu hastalık yapacağını vicdan azabınızı bastırmak için burda sürekli konu açıp yandaş arıyosunuz. Başkaları da içiyosa kendinizi rahatlatıyosunuz aklınız sıra.. Herkes adı gibi biliyo istenildiğnde bırakılacağını.
Allah yüreklerinize daha fazla vicdan azabı acıma duygusu versin inşallah. Belki o zaman siz de normal insanlar gibi bebekleriniz için yaşarsınız..

yürekten alkışlıyorum :46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Böyle bir konu niye açar ki insan?

Hiç içmeyenler de bilmişlik taslamasın denmiş! oldu başka emriniz var mı?
Karnınızdayken içersiniz bişicik olmaz ama doğunca balkonda içersiniz veya çocuğu sigaralı ortamlardan kaçırırsınız ne komik.

Bence vicdan azabınızla baş başa kalın.Allah size böyle bir lütuf vermişken,evlat sahibi olacakken küçücük masuma yaptığınıza iş değil.

Benim annem 65 yaşında. Tam bir sigara tiryakisidir. Ne bana, ne ablama hamileyken tek bir sigara dahi içmemiş. Ta ki biz memeden kesilene kadar. Başkası söylese inanmazdım ama kardeşime hamileyken ben şahit oldum. Dakika başı sigara yakmadan duramayan kadın kardeşime hamileyken de, o memeden kesilene kadar da tek bir sigara ağzına sürmedi. Annelik bambaşka bir olay canım benim. Tiryaki olmayan anlayamaz diye birşey yok. Allah güç vermiş, irade vermiş. Sen o iradeni bebeğin için bile kullanamayacaksan, o iki sigaradan vazgeçemeyeceksen niye vermiş o iradeyi? Ha bebeğini almışsın bir tırın altına atmışsın ha hamileyken sigara içmişsin. O bebeğin gelişimi nasıl etkileniyor haberin var mı? Benim kuzenim 21 yaşında 14 yaşında gibi görünüyor. Erkek çocuğu için ne kadar zor. Nedeni annenisinin hamileyken sigara içmesi. Astım hastası üstelik. Sürekli bir hırıltı halinde yaşıyor gencecik adam. Tüm yaşamını etkiliyor. Sevgili bile bulamıyor. Çocuğuna bunları mı reva görüyorsun?
Cumartesi oglenden beri o bahsettigim birakamadigim 2 sigarayida biraktim 3.gun bugun ins baslamam.bana dua edin.

Bende kullanıyorum 17 haftalık hamileyim bırakmaya çalıştıkça daha çok stres yapıyorum ve içiyorum nasıl olacak hiç bilmiyorum vicdan azabı çekiyorum resmen :((

Cocugunuz dogdugunda yanında sıgara içermisiniz. Cevabınız evetse şimdi de için. Ama hayırsa yanındayken içmediği sigarayı karnındayken niye içiyorsun.Ben de 6 7 senedir içiyordum. Kızıma hamile kalınca ogrendıgım gun bıraktım.Emzirme durumu oldugu için dogumdan sonra da içmedim. Su an 2.ye hamıleyım içmiyorum. Biraz iradeli olun içmeyin. Cocuk ileri de astım olsa kolay hastalansa vs. sigara yuzunden olmasa bile vicdan azabı cekersınız omur boyu

Back