Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte sigara bırakanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tipsylalapoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2018
608
408
53
Hamileyken sigarayı bırakmaya çalışan arkadaşlar! ! Gelin burda birbirimize destek olalım. Ben çok zorlanıyorum. Bazen kasıklarıma ağrı giriyo gerginlikten:KK43:

Maleseff bende birakamadim sinir basiyo napcam bilmiyorum esim kesonlikle ocme diyo
Canım bana da sinir basıyo ve gerildiğim zaman kasığıma dehşet bi ağrı giriyo. Ayrıca 19 aylık kızım var bazen uykusuz kalıyorum o yüzden dayanamıyorum. Alışana kadar eşimle yarım yarım günde iki tane sigaraya anlaştık alışınca 1e düşürcem

Ona da hamilelik daha yeni olduğu için izin veriyo. İlerleyen zamanlarda o da kesinlikle içme der ben de içmek istemem zaten. Ama ilk zamanlar çok zor oluyo

Canım bana da sinir basıyo ve gerildiğim zaman kasığıma dehşet bi ağrı giriyo. Ayrıca 19 aylık kızım var bazen uykusuz kalıyorum o yüzden dayanamıyorum. Alışana kadar eşimle yarım yarım günde iki tane sigaraya anlaştık alışınca 1e düşürcem
O olaya baslarsan hic birakamssin cnm ya bn onu bile istemedim yapimi biliyorum hamile kalmadan once 3 ay birakmistim sonra birden geri basladim ve suan cok zorlaniyorum nasil birakacagimi hala bilmiyorum

15 seneden fazla içtim harelde.. bi kaç kez bıraktımda hatta bi keresinde bir seneyi geçti yeğenim olacaktı o doğmadan bıraktım zehri onada bulaştırmayayım kardeşimle beraber bakacaktık hep yanında olacaktım diye yine başladım üstelik pko var bende ve tetikliyordu bu hastalığı çünkü bırakınca adetler üç beşte olsa düzene giriyordu bıraktığım dönem neyse geçen sene ekimde bıraktım aralıkta hamile kaldım hem keseye hem sağlığa dedim iyi bişey yapayım mükafatım bebeğim olur belki bıraktığım ay rüya gördüm üç ay sonra geldi meleğim darısı isteyen herkese olsun ben daha hamileliğimi bile bilmeden bildiğiniz sigara aşeriyordum :) kokusu beni benden alıyordu ilk dönem bile o kadar zorlanmadım şimdi de istiyor öyle ki rüyama giriyor çoğu zaman hem içiyorum hem pişmanlık yaşıyorum benim gebeliğim zor geçiyor bulantılar beşinci haftadan başladı hala devam kokusunu almadan canım istiyor kokuyu alınca ıyyyy oluyorum inşallah sizde bırakırsınız

Bende hamile olduğumu öğrendim 2 gün bi kaç tane içtim sonra bırakıcam ben bunu dedim kendime hiç inanmayarak kesınlıkle yapamam içerim falan diyodum ama bi baktım içmiyorum Allah yardım etti heralde :) insallah benım gibi kolay bırakırsınız bebegin gunahına girmeyelim .
Tabi zorlukları oldu sigara icince hep tuvalete cıkardım baya kabızlık yaşadım o sıralar 1-2 duman cektim pskolojik mi ne bılmıyorum o 2 duman beni tuvalete cıkarıyodu :) arada kabızlık yasayınca 2 duman cekıyorum :))

Bende bırakmak istiyorum sigara hamileliği tetikliyor diyorlar ondan korktum bırakmayı denedim ama olmuyor bende çocuk düşünüyorum nasıl bırakcaz bu illeti :(

Arkadaşlar size sade vees sadece Allaen Carr sigaryı bırakmanın kolay yolu adlı kitbı okuyun diyorum ve susuyorum.
Nedeni mi de kısacaa anlatayım.
10 yıldor kuşlıcıyım. Nice başarısız bırakma denemem oldu. Hatta birinde bu önerdiğim kitabı yarıya kadae oluyarak denemedim kitabı bsitirmeden pes ettim ve tekrar içtim.
Bir gün hamile kalınca kesin bırakırım diye avundum. Evet hamileyim ama 5. Haftamda olmama rağmen ne tiksindim ne bıraktım. Sonra evde bu kitabın olduğumu hatırladım telrar okudum bir oturuşta kitap bitti sigarada bitti... Bu muyud yıllarca acı çekip korktuğuma acıdım güldüm başardım arkadaşlar lütfen okuyun

Back